M2 SSD aldım standart SSD ile farkı yok gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba 
Sisteme M2 SSD aldım beklediğim performansı göremedim, fark edilir hiçbirşey yok millet nasıl alıp bu şekilde uçuk yorumlar yazıyor anlamıyorum
Standart SSD olan CORSAİR FORCE 3 kullanıyordum şimdi CORSAİR mp150 FORCE aldım sistemi kurdum ama ikisi arasında pek bir fark görmedim 
Ben 8 sene önce bu kullandığım SSD yi alınca resmen çağ atlamış gibi hissetmiştim şimdi aynı şeyi bekledim ama göremedim 
Bunu iade etmeli miyim sizce ne yapayım ilerisi için kalsın mı ne önerirsiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MP510 m2 SSD demek istediniz sanırım. Bu arada iade etmeye gerek yok. SATA SSD den m2 SSD ye geçmişsiniz bunun farkını tabi hissedemezsiniz. Ancak büyük bir dosya kopyalarken yada çok karışık fazla sayıda dosya ile uğraşırken veyahut yayıncılık yada render işlemleri yaparken farkını hissedersiniz. Ayrıca birde daha uzun ömürlü bir SSD almış oldunuz.

NOT: Bir hız testi yaptınız mı? CrystalDiskMark indirip bir test yapın yanlış bir m2 slotuna taktıysanız hız düşük olabilir ki düşük hızı bile SATA SSD den geçiş hissini size HDD den SSD ye geçmiş gibi hissettirmez.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anakart MSİ B450 Tomahawk Uğur bey sistemi toplarken burada konu açmıştım bir tane M2 girişi var zaten oraya taktım 
Kullanım amacım rander filan değil sadece oyun başka bişey yapmayacak, oyun ara yüklemelerinin de sata SSD den farkını pek hissetmedim hızlarına bakarsan 3000 okuma 2000 yazma filan ama bilmiyorum ben kendimi boşa para harcamış gibi hissediyorum
Buyrun bu da Aidata64 karşılaştırma testi:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CristallDiskMark iledeneyin birde testte bir sorun var gibi. O sonuçlara bakalım. Birde dediğim gibi SSD den SSD ye geçtiğiniz için farkını hissedemezsiniz. Ama daha uzun ömürlü bir SSD ye geçtiniz bence değiştirmeyin ama siz bilirsiniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Nasıl daha uzun ömürlü oluyor ki bi kere bu M2 daha çok ısınıyor oyundan çıktıktan sonra sıcaklıklara baktığımda en çok ısınan parça 40 derece ile buydu Sata SSD ise sabit 30 derecede çalışıyor ısınan bir elektronik parça nasıl uzun vadede performanslı ve uzun ömürlü olabilir ki?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Nasıl daha uzun ömürlü oluyor ki bi kere bu M2 daha çok ısınıyor oyundan çıktıktan sonra sıcaklıklara baktığımda en çok ısınan parça 40 derece ile buydu Sata SSD ise sabit 30 derecede çalışıyor ısınan bir elektronik parça nasıl uzun vadede performanslı ve uzun ömürlü olabilir ki?

SSD disklerdeki bellek yongalarının yazma ömürleri olur. Bu yazma ömrü değerleri firmalar tarafından belirlenen ortalama SSD diskinizin ömrüdür. Isı ile SSD ömrünün bir alakası yok ki zaten m2 SSD ısınan bir yapıda oluyor. Hatta bu yüzden soğutuculu m2 SSD 'ler veyahut anakartlar var. Isı neden oluyor derseniz daha çok veri yazma ve okuma değerlerine ulaşabildikleri için.

Örneğin;

MP510 m2 SSD için firma tarafından biçilen yazma ömürleri şöyle;

MP510 240 GB model için 400 TB Yazma ömrü verilmiş.
MP510 480 GB model için 800 TB Yazma ömrü verilmiş.
MP510 960 GB model için 1700 TB Yazma ömrü verilmiş.
MP510 1920 TB model için 3120 TB Yazma ömrü verilmiş.

Bu değerler SATA SSD 'lerin en babasında örneğin SAMSUNG 860 PRO modellerinde şöyle;

Samsung 860 PRO 256 GB model için 300 TB Yazma ömrü verilmiş.
Samsung 860 PRO 512 GB model için 600 TB Yazma ömrü verilmiş.
Samsung 860 PRO 1 TB model için 1200 TB Yazma ömrü verilmiş.
Samsung 860 PRO 2 TB model için 2400 TB Yazma ömrü verilmiş.
Samsung 860 PRO 4 TB model için 4800 TB Yazma ömrü verilmiş.

Bu değerler firmanın garanti ettiği değerler bu değerler içinde disk bozulursa firma karşılıyor sorunu ama eğer değerler dışında bir sorun olursa firma karşılamıyor.

Umarım bu bilgiler size yararlı olmuştur.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bilgiler için teşekkürler. 
Benim 8 sene önce aldığım Sata SSD CORSAİR FORCE 120gb hala çalışıyor bilmiyorum ne kadar daha ömrü var 
Ama ben o zamanlar alırken şöyle diyorlardı SSD ler sabit disklere göre ömürlüktür bişey olmaz şimdi benzerini siz M2 için diyorsunuz 
Sizin tavsiyenizi dinleyip iade etmeyeceğim o zaman

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler. 
Benim 8 sene önce aldığım Sata SSD CORSAİR FORCE 120gb hala çalışıyor bilmiyorum ne kadar daha ömrü var 
Ama ben o zamanlar alırken şöyle diyorlardı SSD ler sabit disklere göre ömürlüktür bişey olmaz şimdi benzerini siz M2 için diyorsunuz 
Sizin tavsiyenizi dinleyip iade etmeyeceğim o zaman

Sata veyahut m2 fark etmez ömür açısından tabi ki daha uzun ömürlüler. Ayrıca bu değerler ortalama değerler firmaların garanti karışılığı olan değerler. Bu değerlerin kat ve kat üstünü görebilirsiniz bunda bir sıkıntı yok. Hali hazırda bende 5 senedir Transcend 370S 512GB SATA SSD kullanıyorum. Kaliteli bir markadan kaliteli bir SSD almışsınız bence iade etmeyin yani ben olsam iade etmezdim.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şimdi tabi sata SSD şuan boşa çıktı belki iki üç oyun kurarım üzerine öyle devam eder
Aslında benim M2 almamın sebebi bir keresinde format attıktan sonra yeniden başlatmada Win10 açılmadı " disk onarılıyor bir saat sürebilir " şekilde bir mesaj ile bekleyip durdum sonuçta yeniden formatlamak zorunda kaldım. 
Acaba dedim SSD de bir sıkıntı bad sektör Vs bişey mi oluşmaya başladı, onun için M2 ye geçtim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Şimdi tabi sata SSD şuan boşa çıktı belki iki üç oyun kurarım üzerine öyle devam eder
Aslında benim M2 almamın sebebi bir keresinde format attıktan sonra yeniden başlatmada Win10 açılmadı " disk onarılıyor bir saat sürebilir " şekilde bir mesaj ile bekleyip durdum sonuçta yeniden formatlamak zorunda kaldım. 
Acaba dedim SSD de bir sıkıntı bad sektör Vs bişey mi oluşmaya başladı, onun için M2 ye geçtim

SSD disklerde BAD Sector olmaz. Elektronik bir parça olduğundan sectorler yok SSD içinde. Okuma için direkt erişim var ve elektronik parçalar arası okuma/yazma hata payları var.

Sorunuzun cevabını ve gerekli bilgileri aldığınıza göre konuyu kapatıyorum. Umarım uzun yıllar sorun olmadan kullanırsınız sistemi ve bileşenler.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri