M2 ssd ara ara görmüyor kopmalar

Alişan Kabahorlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 4 ay kullandıktan sonda m2 ssd ben aldım benim 1240 GB ssd vardı satıp tek slotm2 taktim formatladik dan sonra güncelleme vs oyun indirip oynadim ertesi gün açtım fakat m2 görmedi doğal olarak açılmadı 1,5 saat uğraş sonu açıldı anlamadım nedeni bulamadım yeniden başlattım defalarca sorun yok gibi tekrar indirmeye başladım1 sat sonra tekrar gitti PC çalışıyor ekran gitti sonra kapatıp acıyorum m2 görmüyor bios da görünmüyor denediklerim
Ufff seçili format
Bios güncelleme
M2 yerini değiştirme
M7 msi z170a anakart
İ5 6600k
5700xt ekran Karti
Xpg 512 8200pro m2
Corsair 16 GB RAM
650 power
Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 sorun olabilir birincisi bazen M.2 disklerde ki bir arıza diskin sistem tarafından görnmesini engelleyebiliyor buna sebep genelde sistemde dolaşan fazla akım ve sistemin aniden doğru bir işlem sırasıyla kapatılmamasıdır. Yani aniden elektrik kesilmesi veya sistemi sistem üzerinden kapat deyip kapatmamak gibi şeyler.

Aşağıdaki yöntemi deneyip sonucu tekrar kontrol edin ve sistemi Windows üzerinden kapatmıyorsanız yani tuş vs. ile kapatıyorsanız o işlemi yapmayın artık.

1. Diski sisteminizde bağlı olsun ve bilgisayarınızı başlatın BIOS üzerinde ve 20 dakika boyunca bekleyin ve bilgisayarı kullanmayın.
  2. 20 dakika sonra bilgisayarı kapatın ve diskin güç kablosunu sökün. Yaklaşın yarım dk. veya 1 dakika kadar.
  3. Diskin güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından 1. ve 2. adımları tekrar uygulayın.
  4. Standart nasılsa o şekilde hiçbir ayar vs. yapmadan sistemi normal başlatıp Windows ekranına gelin.
  5. Eğer SSD diskinizin yazılımından güncellemesi varsa güncelleyip sorunu kontrol edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri