Maksimum 4500 TL ile F/P sistem toplama

batcue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet arkadaşlar sorum başlıktaki gibi, bu zamanlarda böyle sistem toplayabilecek arkadaş var mı? Hazır sistem de olur neleri çıkarabileceğimi söylersiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.
240 GB SSD ve 1 TB HDD olsa güzel olur.

KS

batcue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sizce bir eksisi var mı bu sistemin? Hdd'yi ilerleyen zamanda da alabilirim. Bu konulara hakim olmadığımdan dolayı soruyorum. Benim oynadığım rainbow six siege var sadece ayriyeten unity ve visual studio kullanıyorum. Sizce 500gb ssd yeterli midir? Örneğin windows kaç gb yer kaplıyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak bir eksisi yok diyebilirim. Ryzen 5 1600 AF işlemcisi 6 çekirdek 12 izlek bir işlemcidir ki bu oldukça fazla bir çekirdek sayısı bu bütçe için. Oyun performansı ise Ryzen 3 3100 işlemcisine yakındır ki buda iyi bir şey. RAM olarak 8 GB bellek var ileride 8 veya 16 daha alınırsa performans artışınız olur. 500GB SSD başlangıç için yeterlidir. Windows ve programlar kurulunca ortalama 400-450 GB arası bir değer kalır size. GTX 1650 kartını zaten anlatmama gerek yok 1080p oyunculuk için giriş seviyesi ama iyi bir karttır. Zaten bu bütçeye daha iyi bir kart yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Söylemiştim başta zaten sistemde sadece PSU F/P oranına uyan en düşük bütçeli ürün. Ancak kötü değil merak etmeyin. Zaten daha iyi PSU olan GTX 1650 bir sistem yok piyasada 4500 TL ye. Yani ona takılmayın.

KS

batcue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam elimde 1080p monitör var. Bu sistemin monitörümle uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartında DisplayPort , HDMI ve DVI çıkışı var. Eğer bu 3 bağlantıdan birisine sahipseniz sorun yok. Ama VGA ise monitörünüz bu girişlerden herhangi biri için dönüştürücü almanız gerekir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İyi bir ürün alırsanız sorun yok.

Zaten monitörünüzde VGA çıkış varsa o çıkışa göre özelliklere sahip bir monitördür elinizdeki ürün. Yani özellik olarak bir eksisi o monitör için yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri