Mastergame soho fan rgb sorunu ve durduk yere kapanma sorunu

Adana lima

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi aksamlar. Sorunum direkt söyle. Mastergame soho rgb fanli kasam var lakin egsoz fanin rgb si calismiyor. Bunun yaninda ondeki 3 rgb de ara sira bozuluyor nasil yani soyle. Pc acildiktan sonra ondeki fanlardan biri duraksayarak calisiyor. 5 dk sonra duruyor ve en alttaki fan bu sefer boyle oluyor. Sonra buda duruyor ortadaki calisiyor ama onda bisey olmuyor ondeki 2 fanin rgb si sorunlu bir de egsoz fandaki rgb sorunlu. Bunun yaninda bilgisayarim surekli durduk yere kapaniyor. Pc yi aciyorum isinma falan olmadan direkt kapaniyor sorun psu dan mi kaynakli yoksa baska bi yerden bi sorun var.Bunlari nasil cozebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Mastergame soho fan rgb sorunu ve durduk yere kapanma sorunu

Direkt kapanmalar genelde ya PSU yada kısa devre kaynaklıdır. Fan sorunlarınız kısa devre odaklı tezini güçlendiriyor. Size tavsiyem sistemi kasa fanlarının bağlantılarını ve varsa kontrolcü bunun bağlantılarını söküp çalıştırın. Kasa kapağı açık olsun ki fan çalışmadığı için gereksiz yere ısınmasın.

KS

Adana lima

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Mastergame soho fan rgb sorunu ve durduk yere kapanma sorunu

ugur.gozaydin' Alıntı:
Direkt kapanmalar genelde ya PSU yada kısa devre kaynaklıdır. Fan sorunlarınız kısa devre odaklı tezini güçlendiriyor. Size tavsiyem sistemi kasa fanlarının bağlantılarını ve varsa kontrolcü bunun bağlantılarını söküp çalıştırın. Kasa kapağı açık olsun ki fan çalışmadığı için gereksiz yere ısınmasın.

Yok yok fanlarim sıkıntısız çalışıyor sadece rgb lerinde problem var. Surekli kapanmanin ben de psu dan kaynakli oldugunu dusunuyorum. 2. El psu almak ne kadar mantikli. Cunku psu lar pahali ve benim henuz bi butcem.yok 2 3 gune tamire goturucem pc yi termal macun bakimi falan yaptiririm o arada da rgb leri soylerim duzenler belki. Masrafta masraf...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

LED yapısı arızalıysa yine kısa devre vs. yapabilir. Siz fan için söylediklerimi yapın ki aradan çıksın emin olun onların olmadığına.

KS

Adana lima

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Mastergame soho fan rgb sorunu ve durduk yere kapanma sorunu

ugur.gozaydin' Alıntı:
LED yapısı arızalıysa yine kısa devre vs. yapabilir. Siz fan için söylediklerimi yapın ki aradan çıksın emin olun onların olmadığına.

Bunun haricinde önerebileceğiniz baska bir sey var mi? Kisa devre sorunu aklima en son gelicek seydi aklima ilk gelen psu sorunuydu. Bir de anakart masrafi falan cikmasin başıma

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ya PSU yada kısa devre olabilir bilemiyorum ama fan için söylediklerimi bir deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri