Mavi Ekran / Clock_Timeout_Watchdog Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrydin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Öncelikle forumda yeniyim ve hata yapmış olabilirim. Öyle ise, cevaben yetkili kişileri etiketlemenizi ve gerekli ise konumu taşımanızı rica ederim.

“clock timeout watchdog” ya da anladığım kadarıyla “mavi ekran” hatası olarak genelleme yapılan hatayı alıyorum.

Bilgisayardan çok anlayan birisi değilim. Ancak youtube, forumlar vs çözüm için çok araştırıyorum. Yeni bir sistem topladım (sistem detaylarını da aşağıda paylaştım) ve orijinal windows10pro işletim sistemi yükledim.

BIOS’u güncelledim.

Ekran kartını güncelledim.

Windows’un kendi RAM testini yaptım ve hata yoktur raporunu aldım. (memtest’i yapmadım henüz)

İşletimi sistemi onarıp, baştan yapılandırdım. (minidump dosyaları son yapılandırmaya ait. Öncesinde belki 20 civarı hata vardı…)

Ancak hatayı sürekli almaya devam ediyorum ki bilgisayarda işlem yapmama izin vermiyor. Daha kurulum yapar yapmaz hatayı almaya başladım…

Minidump dosyasını da ekliyorum.

https://drive.google.com/file/d/1ZgQll0izPghMejHY0nFhMMKcK7MNxlB6/view?usp=sharing

- AMD RYZEN 3 3100 3.6GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
- GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
- 2 Adet x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
- SAPPHIRE Radeon RX 5500 XT PULSE OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
- CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
- KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)

Bu konuda bana destek olabilir misiniz?

Çözüm nedir?

Sistemi iade etmem gerekir mi?

İyi günler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek bir hata var oda işlemcinizin çekirdeklerinde bir kilitlenme olduğunda alacağınız hata türü. Buna başka bir donanım sebep olmuş olabilir veya bir güç sorunu olmuş olabilir. Ayrıca OC işlemleri de bu tarz sorunlara sebep olabilir yani RAM dahil bir OC(XMP de bir OC işlemidir) işleminiz varsa kapatın derin o işlemi öyle deneyin. Eğer Anakart çipset sürücünüzü kurmadıysanız kurun. Bağlantı adresini AMD Chipset Drivers burada bulabilirsiniz.

KS

emrydin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tek bir hata var oda işlemcinizin çekirdeklerinde bir kilitlenme olduğunda alacağınız hata türü. Buna başka bir donanım sebep olmuş olabilir veya bir güç sorunu olmuş olabilir. Ayrıca OC işlemleri de bu tarz sorunlara sebep olabilir yani RAM dahil bir OC(XMP de bir OC işlemidir) işleminiz varsa kapatın derin o işlemi öyle deneyin. Eğer Anakart çipset sürücünüzü kurmadıysanız kurun. Bağlantı adresini AMD Chipset Drivers burada bulabilirsiniz.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Driver vs güncel ancak hâlâ aynı hatayı alıyorum. Ve dahi, güncelleme yapmama dahi izin vermeyecek şekilde hata almaya devam ediyorum ki bu sebeple neredeyse tüm güncelleme girişimimlerim yarıda kesiliyor.

Başka bir çözümünüz var mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci ısınız ne durumda?

Sorununuz işlemci odaklı yani onu etkileyecek şeylere bakmamız gerekiyor. Ya CPU bozuk yada başka bir sorun var. CPU montajını sökün ve işlemcinizi kontrol edin. Eğik pin veya pinlere yada devre kartına bulaşmış macun vs. olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri