Mavi Ekran Hatası (Minidump)

eraskel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bu sorun ben de önceden de vardı. Format attıktan sonra düzelmişti yaklaşık 5 ay sonra yeniden oldu ve tekrar format attım ama sorun bir türlü düzelmedi ne yaptıysam minidump dosyalarını bırakıyorum.

Minidump

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bariz donanım arızası gibi duruyor.

Önce DDU yazılımıyla Windows güvenli mod aşamasında ekran kartı sürücüsünü sistemden kaldırın. Daha sonra sistem normal başlayınca Windows güncellemelerini kısa süreli durdurun ve https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/ bu bağlantıdan NVIDIA sürücünüzü işletim sisteminiz neyse ona göre indirip kurun. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

İşe yaramazsa aşağıdaki yöntem nette çoğu kişiye çözüm olan bir yöntemdir deneyebilirsiniz.
  1. C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve burada nvlddmkm.sys dosyasını bulun. Dosyanın ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştirin.
  2. Daha sonra C ana dizininde veya Program Files klasörleri içinde Nvidia klasörünü bulup içindeki nvlddmkm.sy_ dosyasını masaüstünde bir klasöre kopyalayın. Klasör adı fark etmez AAA olabilir. Eğer bulamazsanız C diskinde aratabilirsiniz dosyayı.
  3. Başlata CMD yani komut istemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğiyle başlatın.
  4. CMD ekranına cd.. yazıp ENTER 'a basın. Tekrar aynısını yazın ve ENTER 'a basın. Sadece C:\ kısmı kaldığı zaman cd C:\Users\%username%\Desktop\AAA yazıp ENTER 'a basın. Buradaki AAA klasöre koyduğunuz isim.
  5. Daha sonra CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys komutunu yazıp ENTER 'a basın.
  6. AAA klasörü içinde oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın ve bilgisayarı yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.
Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa bellek testi yapın.

Link : https://www.memtest86.com/ - Yazılımı indirin.
  1. memtest86-usb.zip dosyasını klasöre çıkartın.
  2. USB diskini bilgisayara takın.
  3. Dosya içindeki ImageUSB.exe uygulamasını Yönetici olarak çalıştırın.
  4. Step 1 : Listeden USB diski seçin.
  5. Step 2 : "Write image to USB drive" seçeneğini seçin.
  6. Step 3 : Seçili değilse, klasöre çıkarttığınız dosyaların içindeki "memtest86-usb.img" dosyasını seçin.
  7. Step 4 : "Write" seçeneğine basın.
  8. Birkaç uyarı penceresi açılacak ve hepsini kabul ettikten sonra, işlem başlayıp bitecek.
  9. Sisteme format atar gibi bu USB disk ile başlatacaksınız sistemi.

Son düzenleme:
KS

eraskel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bariz donanım arızası gibi duruyor.

Önce DDU yazılımıyla Windows güvenli mod aşamasında ekran kartı sürücüsünü sistemden kaldırın. Daha sonra sistem normal başlayınca Windows güncellemelerini kısa süreli durdurun ve https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/ bu bağlantıdan NVIDIA sürücünüzü işletim sisteminiz neyse ona göre indirip kurun. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

İşe yaramazsa aşağıdaki yöntem nette çoğu kişiye çözüm olan bir yöntemdir deneyebilirsiniz.
  1. C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve burada nvlddmkm.sys dosyasını bulun. Dosyanın ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştirin.
  2. Daha sonra C ana dizininde veya Program Files klasörleri içinde Nvidia klasörünü bulup içindeki nvlddmkm.sy_ dosyasını masaüstünde bir klasöre kopyalayın. Klasör adı fark etmez AAA olabilir. Eğer bulamazsanız C diskinde aratabilirsiniz dosyayı.
  3. Başlata CMD yani komut istemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğiyle başlatın.
  4. CMD ekranına cd.. yazıp ENTER 'a basın. Tekrar aynısını yazın ve ENTER 'a basın. Sadece C:\ kısmı kaldığı zaman cd C:\Users\%username%\Desktop\AAA yazıp ENTER 'a basın. Buradaki AAA klasöre koyduğunuz isim.
  5. Daha sonra CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys komutunu yazıp ENTER 'a basın.
  6. AAA klasörü içinde oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın ve bilgisayarı yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.
Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa bellek testi yapın.

Link : https://www.memtest86.com/ - Yazılımı indirin.
  1. memtest86-usb.zip dosyasını klasöre çıkartın.
  2. USB diskini bilgisayara takın.
  3. Dosya içindeki ImageUSB.exe uygulamasını Yönetici olarak çalıştırın.
  4. Step 1 : Listeden USB diski seçin.
  5. Step 2 : "Write image to USB drive" seçeneğini seçin.
  6. Step 3 : Seçili değilse, klasöre çıkarttığınız dosyaların içindeki "memtest86-usb.img" dosyasını seçin.
  7. Step 4 : "Write" seçeneğine basın.
  8. Birkaç uyarı penceresi açılacak ve hepsini kabul ettikten sonra, işlem başlayıp bitecek.
  9. Sisteme format atar gibi bu USB disk ile başlatacaksınız sistemi.
Reis ben bunları çok denedim ama çözüm olmuyor fiziksel bir arıza olabilir mi? Bazen 1-2 saat hata vermiyor bazen 1 saatte 3 defa mavi ekran veriyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri