Mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba, 
Pc bazı zamanlarda bu mavi ekranı veriyor ekran görüntüsünü aldım bazen bu şekilde mavi ekran veriyor bazende mavi ekran vermeden anlık bir donma sonrası görüntü gidiyor elle reset atmak zorunda kalıyorum muhtemelen bu da mavi ekranın verdiği hata ile ilgili 
Bu hata nedir neden oluyor, hangi donanım yada yazılım buna sebebiyet veriyor mavi ekran kodundan anlayan biri yardımcı olursa sevinirim?

IBx4lG.jpg

IBx9RS.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
C:\Windows\Minidump bu konumda mavi ekran aldığınızda sorunun bir dökümanı oluşur. Bu klasörün içindeki dosyaları arşivleyip bir yere yükleyip link paylaşın. Bakalım sorun ne imiş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son dosya haricinde diğerlerini kontrol ettim. Bellek arızanız var gibi duruyor ama net emin olmak için aşağıdaki testi yapın.
[font="Open Sans", sans-serif]RAM 'lerinizi test etmek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.[/font]

• [font="Open Sans", sans-serif][*]Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
    [*]Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
    [*]Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
    [*]Step 1 : USB belleği seçin.
    [*]Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
    [*]Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
    [*]Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
    [*]İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
    [*]Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
    [*]USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene dek sürdürün. Biraz uzun sürebilir.
    [/font]

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Deneyeceğim ama sistem yeni, geçen sene sizin önerinizle toplamıştım hatta ramlari özellikle siz g skill al demiştiniz eğer ramlarda bir oyun çıkarsa bu markada kara listeye girer bende
Son hata dosyasını neden atladın ustad? 
Umarım ramlarda sıkıntı çıkmaz başka forumlarda aynı hata kodunu arattim adam hatayı ethernet sürücüsünde bulmuş çok çeşitli gerçekten bu mavi ekran hataları

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O son hata dosyasının sizin sistemde analiz edilmesi gerek ya işlem yarım yada sizin makineye özel bir veri çekmesi gerekiyor.

RAM sorunu derken RAM arızası olmayabilir direkt anakart BIOS sorunu vs. olabilir BIOS odaklı güncelleme vs. ile çözülebilir yapın ona göre karar verelim.

Dosyanın birisi bellek odaklı sorun gibi duruyor diğeri işletim sistemi ile bir sürücü hatası gibi duruyor ama 2 farklı nokta var o yüzden şimdilik önce belleklere bakın sonrasında sorun çıkmaz ise bakarız diğer şeylere.

RAM arızalı olsa bile G.skill markasındaki bellekler pek çok markada olduğu gibi ömür boyu garantili sorun yok yani.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Ramlari test ettim yaklaşık 3 saat sürdü herhangi bir hata vermedi bu şıkkı eleyebiliriz
Bu arada bios güncel, alakası var mi bilmiyorum ama crome yüklü iken bu hatayı daha çok aldığımı fark ettim crome kullanmıyorum artık

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Chrome kaldırdim edge kullanıyorum, yeniden kurup deneyim o zaman

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir yazılımsal sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor. minidumb dosyalarınızı kontrol etmiştim son dosyayı kontrol edemedim sizin sisteme özel bir modül istiyor ama sürücü sorunu olduğu belli. Anakartınızda Wifi varsa harici ise marka model dahili ise anakartı söylemeniz yeterli. Bunlara göre bakıp geri dönüş yapacağım size. Ayrıca işletim sisteminizi yazarsanız iyi olur eski bir sistem kullanıyorsanız Win7 veya 8 gibi ondan kaynaklı bir sürücü hatasıda olabilir.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Harici wifi kullanıyorum marka modeli Tp Link archer T4U 1200 mbps wifi adaptör yazılımı güncel v1 
Anakartim Msi B450 Tomahawk işletim sistemi Windows 10 64 bit

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çok emin değilim ama büyük ihtimalle WiFi adaptörü ile alakalı bir durum söz konusu. Bana facebook üzerinden ulaşırsanız bir şeyi kontrol edip sorun ne olabilir daha net yardımcı olabilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri