Mavi ekran sorunu alıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Testin ilk başında hata almışsınız çok sayıda  ki ilk partta error almak Ram için sıkıntılı olduğunu gösteriyor.Başka bir ram ile deneme şansınız var mı ?

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Malesef elimde başka ram yok garanti kapsamına girer mi acaba 4 aylık kingston hyperx rgb 3600 mhz qp bilişimden almıştım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'leriniz hata vermiş hemde çok fazla Enes 'in dediği gibi sorun RAM kaynaklı ama şunları deneyin öncesinde. Anakart BIOS sürümünüz güncel olsun. RAM 'leri anakartınızda doğru slota takın (Anakart kiptaçığında sayıya göre hangi soketlere takılması gerektiği yazar) ve birden fazla RAM varsa tek tek deneyin. XMP yani RAM otomatik frekans artırma OC ayarını devre dışı bırakıp deneyin. Tüm bunlar çözüme ulaştırma ise sorun RAM arızasıdır o zaman servise gönderebilirsiniz ürünü.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Muhtemelen girecektir.Ramleri götürüp QP bilişime durumu anlatın çektiğiniz ekran görüntülerinide gösterin.

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anladım teşekkürler akşam deneyeceğim tek tek sonuçları paylaşırım teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şuan RAM 'ler DUAL Channel slotlarında takılı değil. Bir slot boş bırakılarak takılıyor aynı renkte olan slotlar çift çalışabilen slotlar. Buda demek oluyor ki DUAL Channel ayarı aktif olmuyor anakartınızda. 2 şeyden olabilir bu sorun.

• BIOS 'ta bir sorun oluşmuş olabilir ayar hatası veya direk BIOS yazılımı hatası. BIOS 'u pilini söküp sıfırlayıp deneyin işe yaramaz ise BIOS sürümünüzü kontrol edin güncel değilse güncelleyin.
  • Diğer sorun soket arızalanmış olabilir.

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bios güncelledim son sürüm şuan pili çıkarttım sıfırlandı tekrar dual slota taktım yıne aynı. Hata almadan önce slotlar olması gerektiği gibiydi ama mecburen denemek amaclı böyle taktıö hata almıyorum

fath1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
siyah ekran

selamün aleyküm benimde bir sorunum oldu evvelsi gün bilgisayar a güncelleme geldi yüklemek için yeniden başlatılması gerekiyordu başlatırken siyah ekranda kaldi güç ışığı 2 saniyr yanıp söndü ekranda hiçbir işlem yapılmıyor ve bazen şans eseri açılıyor fan çok ısınıyor sebebi ne olabilir terman macun olabilir mi

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
RAM arızası olsaydı şuan takılı olan slottada arıza verirdi değilmi? Sadece Dual Channel a takılı değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öyle değil o durum Dual Channel yani belleklerin birlikte aynı kanalda çalışma durumunda hata aldığınız için belleklerde de arıza olabilir. Bu sorununuzun 3 olası sonucu var. Ya anakart slotlarında arıza var ya belleklerde yada işlemcide. Bellekleri başka bir sistemde deneyerek sorun olup olmadığını test edebilirsiniz. O durumda ya anakart ya işlemci kalıyor ki genelde anakart çıkar sorumlu.

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
anladım test edebileceğim bellek ve anakart yok şuan için olursa öyle denerim artık. Çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri