Mavi Ekran

Yigitcan bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba mavi ekran sorunum çözülmüştü fakat birkaç gün sonra yeniden olmaya başladı bilgisayar açılınca masaüstü ekranı gelince hemen mavi ekran veriyor. Ve bilgisayarı yeni açtığımda vaya oyundayken bir anda donuyor ardından mavi ekran veriyor. BIOS'u güncelledim bir türlü sorunun nedenini anlayamadım bilgisayardaki parçaları garantiden yenisi ile değiştirdim gene sorun devam ediyor. Acaba donanımlar birbiriyle uyumsuzlukmu yapıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                ANAKART: Asus prime b450 m-k   EKRAN KARTI: Asus dual rx 5500 xt    SSD: James donkey 512 gb m2   RAM: G-skill Ripjaws16 gb 3000 mhz tek modül   İŞLEMCİ: Ryzen 5 3500

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3 dosya paylaşmışsınız birisi hatalı oluşmamış tam olarak. Diğer 2 hata sürücü odaklı bir hata. Birisi video belleği(GPU) yada RAM odaklı bir adresleme yani erişim hatası ki sürücü odaklı bir erişim sorununda oluşabiliyor bu sorun diğeri direkt bir bir sürücü hatası. Sürücünün ne olduğunu bulmak için biraz meşakkatli bir yol izleyeceksiniz.

Driver Verifier - Bu sayfada Windows üzerinde hangi sürücü hata veriyorsa onu bulmak için Windows sistemine entegre olan aracı kullanılması anlatılıyor. Windows 7, 8 ve 10: Sürücü Doğrulama Yöneticisi'ni Çalıştırma, Ayarlama, Devre Dışı Bırakma bu sayfa güzel açıklamış. NOT: İşleme başlamadan öce Sistem Geri Yükleme kullanarak bir geri yükleme noktası oluşturun ki sürücü kontrolünde Mavi Ekran hatası alırsanız ki alacaksınız çok büyük ihtimalle işlem öncesine kolayca geri dönmek için kullanırsınız.

Yada direkt format atabilirsiniz ama aynı hatalı sürücüyü tekrar kurma ihtimaliniz olduğunu bilin.

KS

Yigitcan bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ötenazi' Alıntı:
Mavi ekran hatasının fotoğrafını çekme şansın var mı?

Hocam alınabilecek ne kadar mavi ekran varsa aldım pc yi formatladım ama düzelmiyo şimdilerde de bilgisayar hiç açılmıyor görüntü gelmiyo bu olmadan öncede bilgisayarı çalıştırdığımda PC kendi kendine açılıp kapanıyo ve kernel boot mu ne o ekrana atıyo F1 le çıkılan panel o işte galiba parçalar uyumsuzluk yapıyo anakartımı başka bı model ile değiştiricem 
Ama nasıl satıcam bı fikrim yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Format attınız ama hata devam ediyorsa donanım bazlı hata alıyorsunuzdur. Önce memstest86 ile bellek testi yapın ve bellek sorunu var mı bakın derim. memtest86 testi için bu memtest86 bağlantıdaki anlatımımı inceleyebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri