Mavi ekran

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Genelde çoğu biosta ,F7, OPTİMİZED Defaults yazar. yani biosta iken F7 tuşuna basıp, F10 Save,yes deyip çıkacaksınız. Optimized default ' un hangi tuş olduğu, biosta yazar yani.

Ayrıca,bütün kablolarınızı,e,kartınızı söküp ,tekrar takın. Bazen hiç olmayacak bi kısa devre,yani elektriksel bi sorun mavi ekranlara sebebiyet verebiliyor. Bunu  da,mutlaka yapın.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi en baştan başlayalım:)

Elimde 2x2 ddr2 ram var ikisinide windows bellek taramsında sorun çıkmadı hatta emin olmak için tek tek de taradım ama sorun yok ekran kartım 8400 gs eski bir ekran kartı hdd de sorun olabilir anakarttada olabilir yani 5-6 aydır çözemedim çıldırıcam en son bilgisayarı balkondan aşağı atıcam vallaha

Ha bu arada ekran kartı söktüm geri taktım başka driver yükledim eskisini silip bazen dediğim gibi 10 satte bazende 1.30 saatte oluyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
Şimdi en baştan başlayalım:)  

Elimde 2x2 ddr2 ram var ikisinide windows bellek taramsında sorun çıkmadı hatta emin olmak için tek tek de taradım ama sorun yok ekran kartım 8400 gs eski bir ekran kartı hdd de sorun olabilir anakarttada olabilir yani 5-6 aydır çözemedim çıldırıcam en son bilgisayarı balkondan aşağı atıcam vallaha

Ha bu arada ekran kartı söktüm geri taktım başka driver yükledim eskisini silip  bazen dediğim gibi 10 satte bazende 1.30 saatte oluyor

şUNUN Bİ KOMPLE KABLOLARINI SÖKÜP TEKRAR TAKSANA. hdd NİN ANAKARTTAKİ SATA YERİNİ DE DEĞİŞTİR.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı boşta 2 saat kadar çalıştırdım mavi ekran vermedi ama bilgisayar açıldıktan 1.30 saat sonra mavi ekran verebiliyor oyun oynarken bu neden acaba

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
Bilgisayarı boşta 2 saat kadar çalıştırdım mavi ekran vermedi ama bilgisayar açıldıktan 1.30 saat sonra mavi ekran verebiliyor oyun oynarken bu neden acaba
 Yani şimdi sadece oyunda verirse,o zaman driverde veya power yetmiyor vs .gibi şeyler düşünülebilir.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Eski, teneke tabir ettiğimiz powerlerden. E.kartın ve işlemcin nedir. Sistemde kaç tane HDD var.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ekran kartın 50 WATT,İşlemcin 80watt civarı(tam yükte) çekiyor.Ve bunların hepsi,powerin 12 volt çıkışından.
Elindeki teneke powerin ,12 volttan bunu besliyebilebileceğini sanmıyorum. O power, 12 volttan 100 watt dahi zor verir.
şİMDİ SANA ,MAVİ EKRAN KESİN POWERDEN DEMİYORUM AMA,O POWERLEDE ZATEN Bİ YERE VARAMAZSIN. iŞLEMCİN HALA İŞ Görebilen bi işlemci. Biraz daha düzgün bi e.kartı,2.elden alıp,makinanı düzeltebilme şansında var yani. O zaman ,zaten bi power gerekecek.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zaten şuanlık bilgisayarım idarelik Allah nasip ederse şöyle bi oyun canavarı düşünüyorum bu sene içinde

Bilgisayarım hani ısınıp kapansa falan dicemde öyle bi durum yok oyun oynarken bile işlemci ekran kartı 60 dereceyi bile geçmiyor anakart 30 da sabit hdd en fazla 39 41 falan ama genelde 32 30 falan sorun power da olabilir

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
Zaten şuanlık bilgisayarım idarelik Allah nasip ederse şöyle bi oyun canavarı düşünüyorum bu sene içinde

Bilgisayarım hani ısınıp kapansa falan dicemde öyle bi durum yok oyun oynarken bile işlemci ekran kartı 60 dereceyi bile geçmiyor anakart 30 da sabit hdd en fazla 39 41 falan ama genelde 32 30 falan sorun power da olabilir

Evet bana da power gibi geliyor artık. Madem makinayı yeniliyecen o zaman hiç boşa masraf etme. İdare et gitsin o zaman,bu şekilde. :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
Haklısın ama arada bir film falan da izliyorum şart yani :D
Dediğim gibi ,mavi ekran için kesin diyemem ama, madem zaten makinayı yeniliyeceksin,powerden başlıyabilirsin. :)
 Bütçen ne civarda olabilir power için.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
öncelikle bu sistem için kaç watt gerekir bütçe sorun değil:)

Bu sistem için sağlam yani kaliteli bir 350 watt yeterlidir. 12 volt çıkışları, kaliteli powerlerde zaten belirtilir ve yüksek olur,etikette yazdığı değeri de rahatça verir.
 Ancak ,şu an TR de zaten 350 watt ,kalite power pek yok.
 Bu nedenle 400 wattan başlamak gerekiyor. 400 wattta da,  çok fazla seçenek yok.

450 watt ara bir seçenek,pek kaaale almıyorum.

İkinci ,ancak;
Yarın öbürgün düzgün bi oyun makinası alacak olursan,çok üst seviye ekran kartı alamıyacağını düşünürsek,hiç değilse, 500watt bir power alman şart.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bugün yeni bir şey fark ettim 2 gb ram daha taktım 4 gb oldu yani toplamda 6 saat kadar oyun oynadım falan mavi ekran vermedi çok enteresan bir bilgisayarım var

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri