memory management hatası (PCH F-6)

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
sürekli mavi ekran alıyordum 2 3 günde bir mutlaka ya windows açılırken ya da açıldıktan 1 2dk sonra mavi ekran hatası alıyordum bugün sonunda hatayı okuyabildim ve memory management hatası olduğunu gördüm. Bunun nedenleri ne olabilir pch f6 sistemi aldığımda biosa herhangi bir işlem yapmadım sebebi bu olabilir mi? ramlerde bir sorun mu var yardımcı olursanız sevinirim. minidump dosyalarımı paylaşabilirim fakat nasıl olduğunu bilmiyorum buraya atamadım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ram veya Ramler arızalı olabilir. İsterseniz Memtest yapıp kesin emin olabilirsiniz. Bilgisayarı aldıktan sonra servise yollamadınız mı ? Yada Vatan ilgilenmedi mi ?

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Ram veya Ramler arızalı olabilir. İsterseniz Memtest yapıp kesin emin olabilirsiniz. Bilgisayarı aldıktan sonra servise yollamadınız mı ? Yada Vatan ilgilenmedi mi ?
hayır servise göndermedim vatan bilgisayara da bu durumu şu zamana kadar bildirmemiştim çünkü hatadan emin değildim. araştırdığım kadarıyla ram veya ramler bozuk umarım geri dönüş yaptıklarında sorunsuzca ramleri değişirler.

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
vatan bilgisayarı aradım. ramden dolayı olduğunu düşünüyorum dedim. en yakın vatana kutu ve garantiyle gidin teknik servise gönderip bakalım yardımcı olalım gibi bir açıklama yaptılar.

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
bios en son şubat 22 de güncellenmişti. onu güncelledim daha bu ay çıkmış bir sürüme. sorunsuz şuan. memtest86 yapınca haber vericem. teşekkürler

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Bu test ne zaman bitecek :)

Ekli dosyalar

• 16640229792512622035898760567576.jpg
    16640229792512622035898760567576.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 27

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
GTA için genelde olan bir durum. Ayarları sisteminizin performans verebileceği en yüksek ayarlara getirir misiniz ?
Güncelleme sonrası ramler düşük MHz çalışıyor olabilir. Ryzen işlemci de performans kaybettirir bu durum. Onları da kontrol edin.

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
GTA için genelde olan bir durum. Ayarları sisteminizin performans verebileceği en yüksek ayarlara getirir misiniz ?
Güncelleme sonrası ramler düşük MHz çalışıyor olabilir. Ryzen işlemci de performans kaybettirir bu durum. Onları da kontrol edin.
Şuan kullandığım monitör 1366x768 bundan dolayı olabilir mi? Kartı yoramadığını için. İşlemci i5 12400f. Ramler evet 2133e dönmüş bu yüzden testte hata almamış olabilir miyim? 3200 e çeksem mavi ekran yerim büyük ihtimalle.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Şuan kullandığım monitör 1366x768 bundan dolayı olabilir mi? Kartı yoramadığını için. İşlemci i5 12400f. Ramler evet 2133e dönmüş bu yüzden testte hata almamış olabilir miyim? 3200 e çeksem mavi ekran yerim büyük ihtimalle.
İşlemci ve anakartiniz destekliyorsa zannetmem mavi ekran olacağını. Problem olursa 2400 2666 3000 de denenebilir. Ekran kartınız düşük çözünürlükten dolayı işlemciye ağırlık veriyor. Kullanım problemi bundan.

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
İşlemci ve anakartiniz destekliyorsa zannetmem mavi ekran olacağını. Problem olursa 2400 2666 3000 de denenebilir. Ekran kartınız düşük çözünürlükten dolayı işlemciye ağırlık veriyor. Kullanım problemi bundan.
az önce yine mavi ekran yedim yine memory-management hatası verdi

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Denemediyseniz deneyiniz

-Güvenli modda bilgisayar açıldıktan sonra Denetim Masasına girin.
-Sistem ve Güvenlik sekmesine tıklayın.
-Yönetimsel Araçlar bölümüne giriş yapın.
-Windows 10 ve üzeri işletim sistemine sahipseniz arama çubuğuna “Yönetimsel Araçlar” yazarak kısayoldan bu pencereye ulaşabilirsiniz.
-Windows Yönetimsel Araçlar penceresini açtıktan sonra Windows Bellek Tanılama dosyasına çift tıklayın. Ardından “Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle(önerilir)” seçeneğini seçin.

-Eğer sorun düzelmediyse bilgisayarınıza takılı olan RAM’leri yuvalarından çıkarıp tekrardan takmayı deneyin veya yer değiştirin, RAM’leriniz arızalı olabilir.

Adsız.png

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Denemediyseniz deneyiniz

-Güvenli modda bilgisayar açıldıktan sonra Denetim Masasına girin.
-Sistem ve Güvenlik sekmesine tıklayın.
-Yönetimsel Araçlar bölümüne giriş yapın.
-Windows 10 ve üzeri işletim sistemine sahipseniz arama çubuğuna “Yönetimsel Araçlar” yazarak kısayoldan bu pencereye ulaşabilirsiniz.
-Windows Yönetimsel Araçlar penceresini açtıktan sonra Windows Bellek Tanılama dosyasına çift tıklayın. Ardından “Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle(önerilir)” seçeneğini seçin.

-Eğer sorun düzelmediyse bilgisayarınıza takılı olan RAM’leri yuvalarından çıkarıp tekrardan takmayı deneyin veya yer değiştirin, RAM’leriniz arızalı olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 8051

bu adamın yapıtığı gibi mi telefondan inceleyerek yapayım.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
yok bu farklı bir çözüm yolu sunmuş ama çözülmemiş seninki yaptıysan eğer.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
bu video ile yapabilirsin ama zaten yazdım yapman gerekenleri

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
olmazsa dediğim gibi ramleri tak çıkar yapıp ve yer değiştirerek deneyin.
oda olmazsa tek ram takıp deneyin eğer yine sorun çıkarsa, onu söküp diğer rami tek ram olarak takın.
sorunu anlamak adına yardımcı olabilir belki tek ramlerdemi sorun var veya 2si birden mi sıkıntılı bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri