Merhaba Arkadaşlar Bi konu hakkında bilgiye ihtiyacım var SDD

Burak Erdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
WD 500GB Blue Series SSD m.2 NVMe Bende bu ssd Mevcut windows kurarken biostan bunu aktif etmeyi yani m.2 özelliğini kurmayı yapmadım daha önceden hazır sistem aldığım için şuan toplama sistem aldım ve sadece win10 bios güncellemesi + ram mhz çektim 1 ay sonra farkına vardım ssd m.2 özelliğini aktif etmemiş olmam şuan sistem kurulu sorunsuz oyunuyorum ama m.2 biostan şuan aktif edip kurarasam eğer herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım yoksa en baştan win10 kurup öylemi aktif etmem lazım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS üzerinden SSD aktif etme derken neden bahsediyorsunuz. Eğer BOOT sekmesinden SSD 'niz disk listesine tanımlı değilse bunu kastediyorsanız listeye alıp kullanmaya başlayabilirsiniz bir ekstra ayar yada olumsuz bir durum yok. Eğer SSD 'nizin performansı için disk okuma modu ACHI modunda değilse bunu kastediyorsanız yine bir ekstra olumsuz durum yok ACHI moduna alıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

KS

Burak Erdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır 8 9 nesil anakartım var bios da benim mvme m.2 ssd kullanıyorum ve m.2 özelliğini kullanıyorum yani olayın kısası m.2 turbo özelliğini aktif ettiğim zaman açılmıyor biraz araştırdım  akşam bilgisayaw ilk windows 10  kurarken bunu gerçekleştirmem lazım mış ve benim sistem şuan kurulu 250 gb oyun vb. yani yeniden windows 10 kurmadan bios üzerinden bakşa bi yöntemi varmı diye burda konu açmak istedim.senin belirtmiş olduğun yerde çalışıyor şuan zaten ama benim ssd m.2 de destekliyor m.2 geçirmek istiyorum ve daha iyi perfomans almak istiyorum oyunlarada etkisi olduğunu düşünüyorum tamam oyunlara giriyorum o kadar geç değil ama bu dediğim m.2 eğer aktif edersem turbo bosst var m.2 anakartımda daha iyi olcağını düşünüyorum formantsın win 10 tekrardan kurmadan bios üstünden yapabilirmiyim ben denedim 1 yöntem olmadı açılmıyor yani  boşuna formant atmayayım diyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1. Bakın şöyle bir durum var BIOS 'a el ile öncesinde müdahale etmediyseniz m2 SSD 'nizi taktığınız an tüm ayarlar ona yönelik aktif olur zaten özel hiçbir ayara gerek yok.
2. Ayrıca Windows kurulum aşamasında sadece Disk biçimlendirme ve bölümlendirme/düzenleme ekranı var disk ile alakalı tek yer burası ve burada SSD veya HDD için hiçbir ayar yok. Zaten bu ekrana Windows içinden Disk Yönetiminden giriliyor ve bu kısımda SSD hızı ile ilgili hiçbir ayar bulunmuyor ki dediğim gibi bir ayar yapmanıza gerek yok.
3. Birde Turbo Boost dediğiniz olay işlemciniz INTEL serisinden ve bu işlemci çekirdeğinin frekansını duruma göre kendisinin frekans arttırımına deniyor Turbo Boost isimlendirmesi bu yani.
4. Başka bir durumda diskiniz eğer üzerinde yazılan değerleri vermiyorsa ki bunu test ettiniz diye varsayıyorum etmediyseniz https://crystalmark.info/redirect.php?product=CrystalDiskMarkInstaller bu bağlantıdan bu yazılımı indirip SSD 'nizin hızını test edin ve SSD 'nin özelliklerinde yazan değerleri alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer yavaş çıkarsa ki buradaki yavaşlık dediği olay öyle birebir aynı rakamlar çıkmaz yakın değerler olur genelde eğer böyle değilse 2 sebep olabilir yavaşlığa neden olacak şeyler arasında.
  • M2 SSD soketiniz eğer birden fazla ise hızlı olan slota takmamışsınızdır SSD 'nizi bunu anakart kitapçığından bakıp hızlı soketi bulabilirsiniz.
  • Disk kontrolcüsünün yazılımını sisteme kurmamışsınızdır bunun kurunca eğer disk performansı olması gerektiği gibi değilse sistem disk performansı artar. INTEL Çipset sürücüsü ve SATA Disk kontrolcüsü yazılımları.
Önce hız testi yapın sonuçları ve anakart modelinizi yazın buraya.

NOT: En basit bir SSD 'den aldığınız oyun performansı ile en baba SSD 'den aldığınız oyun performansı arasında 1000/1 bir fark olur ki onuda anlayacak bir insan evladı varsa helal olsun derim.

KS

Burak Erdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuan programı indirdim size değerleri atıcam m2. ssd link atarak gerekeni söylerseniz sevinirim
Ssd özelikler https://i.hizliresim.com/jq3llg.jpg buyrum oyun esnasında yaptım ama sorun olursa tekrardan test atarım
  • 1700MB/s Sıralı Okuma Hızı
  • 1450MB/s Sıralı Yazma Hızı
  • 275K IOPS Rastgele Okuma Hızı
  • 300K IOPS Rastgele Yazma Hızı
  • M.2 Arayüz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri