Çözüldü Mesh WIFI Önerir Misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Selçuk duraklar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Arkadaşlar öncelikle Merhaba,

Benim sıkıntım turknette modem değişimi yok ve kabloda fiber olduğundan salondaki giriş yerinden başka bir yere çekemiyorum bilgisayarımda modeme en uzak konumda müteahhit evin elektrik borularını düzgün yapmadiklari için fiziksel bir kablo kullanarak elektrik borularından bilgisayara ulaştıramadım yerden götürsem evin icinde iğrenç bir görünüm oluşacak bu konuda en çok aklıma yatan çözüm mesh wifi ama onla alakalı bir kaç sorum olucak öncelikle ben bu sistemi kurduğumda modemin dibine 1 inci wifi mesh cihazını kablo ile bağlantı yaptıktan sonra diğer cihaza gelen wifi sinyalini bilgisayara kablo ile baglayabiliyormuyum ikinci sorum da şu bu şekilde bir baglanti yaparsam online rekabetçi oyunlarda MS çok fazla olur mu evin şeklini kabataslak çizdim konuya ek olarak koyucam bu şekilde sorundan kurtulabilirmiyim bide iki adet cihaz buldum bu sistem ise yararsa eğer hangisini etmeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bu arada bu sorunu halledebilecegim başka parlak fikirler varsa açığım.

Bunlarda internetten bulduğum cihazlar
Link:

Ekli dosyalar

• IMG_20220718_135624.jpg
    IMG_20220718_135624.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arkadaşlar öncelikle benim sıkıntım turknette modem değişimi yok ve kabloda fiber olduğundan salondaki giriş yerinden başka bir yere çekemiyorum bilgisayarımda modeme en uzak konumda müteahhit evin elektrik borularını düzgün yapmadiklari için fiziksel bir kablo kullanarak elektrik borularından bilgisayara ulaştıramadım yerden götürsem evin icinde iğrenç bir görünüm oluşacak bu konuda en çok aklıma yatan çözüm mesh wifi ama onla alakalı bir kaç sorum olucak öncelikle ben bu sistemi kurduğumda modemin dibine 1 inci wifi mesh cihazını kablo ile bağlantı yaptıktan sonra diğer cihaza gelen wifi sinyalini bilgisayara kablo ile baglayabiliyormuyum ikinci sorum da şu bu şekilde bir baglanti yaparsam online rekabetçi oyunlarda MS çok fazla olur mu evin şeklini kabataslak çizdim konuya ek olarak koyucam bu şekilde sorundan kurtulabilirmiyim bide iki adet cihaz buldum bu sistem ise yararsa eğer hangisini etmeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bu arada bu sorunu halledebilecegim başka parlak fikirler varsa açığım.

Bunlarda internetten bulduğum cihazlar
Link:
1. MESH cihazını kablo ile bağladığınızda diğerlerini kablo ile bağlamak zorunda değilsiniz. Aslında ilk ürünü de kablo ile bağlamak zorunda değilsiniz ama ilk ürünün kablo ile bağlanması WiFi kalitesi için daha doğru olur. 2. olarak WiFi ağının harici bir gecikmesi olur evet ve online oyunlarda ne kadar fark eder bilemem ama WiFi 6 bir MESH sistemi alırsanız ve PC veya hangi cihazlarda kullanacaksanız onlarda WiFi 6 destekli olursa gecikme minimuma inecektir.

KS

Selçuk duraklar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
1. MESH cihazını kablo ile bağladığınızda diğerlerini kablo ile bağlamak zorunda değilsiniz. Aslında ilk ürünü de kablo ile bağlamak zorunda değilsiniz ama ilk ürünün kablo ile bağlanması WiFi kalitesi için daha doğru olur. 2. olarak WiFi ağının harici bir gecikmesi olur evet ve online oyunlarda ne kadar fark eder bilemem ama WiFi 6 bir MESH sistemi alırsanız ve PC veya hangi cihazlarda kullanacaksanız onlarda WiFi 6 destekli olursa gecikme minimuma inecektir.
İkinci mesh cihazını kasaya kablo ile bağlamayı planlıyorum wifi adaptörü alıp hem masraf yapmak istemiyorum hem de fiziksel bir bağlantının daha hızlı olduğunu düşündüğümden öyle bir tercih de bulundum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İkinci mesh cihazını kasaya kablo ile bağlamayı planlıyorum wifi adaptörü alıp hem masraf yapmak istemiyorum hem de fiziksel bir bağlantının daha hızlı olduğunu düşündüğümden öyle bir tercih de bulundum
Oda olabilir evet ama 2 cihaz arasındaki bağlantı kablosuz olacağı için yine teoride kablosuz olacak bağlantınız.

KS

Selçuk duraklar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Doğru diyorsunuz hocam ama dediğim gibi birde wp adaptörü almak da istemiyorum ona da masraf yapmayayım :) hocam paylaştığım ürünler hakkında bilginiz varsa yorumlayabilirmisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TP-Link Mercusys Halo modelleri F/P oranı iyi ürünlerdir tercih edilebilir öneririm. Maksimum bütçeniz nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri