Meslek Tercihi

Strawplow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamın Aleyküm arkadaşlar,

Seneye yks sınavına gireceğim aklımda sadece öğretmenlik var ataması kolay olsun istiyorum ayrıca biraz tembel birisiyim sizce Din Kulturu mu hedefleyeyim yoksa Türkçe mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Türkçe için çalışmak gerekir hep tekrar hep tekrar , ama din konuları genelde okullarda basit anlatıldığından bir kere bilen birinin bir daha unutacağını sanmıyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Türkçe için çalışmak gerekir hep tekrar hep tekrar , ama din konuları genelde okullarda basit anlatıldığından bir kere bilen birinin bir daha unutacağını sanmıyorum.
Aç kitabı de ve telefonla oynamaya başla , mükemmel ve kolay meslek.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Valla kardeşim ben 2020 mezunu öğretmenim, tünelin ucu sıkıntılı yere çıkıyor zarları iyi at 4 yıl sonrası muamma. Sözel olarak şuan özel eğitim öğretmenliğini öneririm, ataması böyle giderse lisans bittiği an memursun :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bencede özel eğitim, çocuk gelişimi okunabilir. Ataması kolay diye biliyorum.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bencede özel eğitim, çocuk gelişimi okunabilir. Ataması kolay diye biliyorum.
Özel eğitim şuan çok güzel, çocuk gelişimi hala formasyon alarak bizim branşa, okul öncesine geçiş yapıyor. Bu ve önümüzdeki sene için güzel senaryolar var lakin birine önerirken elim titriyor, 4 sene sonra ne olacağını kestiremeyip güvenememek üzüyor insanı

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Özel eğitim şuan çok güzel, çocuk gelişimi hala formasyon alarak bizim branşa, okul öncesine geçiş yapıyor. Bu ve önümüzdeki sene için güzel senaryolar var lakin birine önerirken elim titriyor, 4 sene sonra ne olacağını kestiremeyip güvenememek üzüyor insanı
4 sene sonra yazılım alanının değer göreceği kesin gibime geliyor. Fakat özel eğitimde , %100 sağlıklı çocuk doğmaz ise bitmez diye düşünüyorum. Haklısınız doğru öneriler yapmak önemli koskoca 4 yıl boşa gitmemeli. Bu arada belki 4 yıl içinde din kültürü kalkadabilir bilemeyiz , her şey olabilir. Kolay diye seçmek mantıklı değil sonra " o kadar 4 yıl okuyorum işsiz kalıyorum " deniyor.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
4 sene sonra yazılım alanının değer göreceği kesin gibime geliyor. Fakat özel eğitimde , %100 sağlıklı çocuk doğmaz ise bitmez diye düşünüyorum. Haklısınız doğru öneriler yapmak önemli koskoca 4 yıl boşa gitmemeli. Bu arada belki 4 yıl içinde din kültürü kalkadabilir bilemeyiz , her şey olabilir. Kolay diye seçmek mantıklı değil sonra " o kadar 4 yıl okuyorum işsiz kalıyorum " deniyor.
Mevzu sağlıklı çocuk doğmasından ibaret değil hocam kaç personel alınacağı maalesef o sebeple herşey mümkün

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Mevzu sağlıklı çocuk doğmasından ibaret değil hocam kaç personel alınacağı maalesef o sebeple herşey mümkün
Neyse bir sürü meslek var aslında , sadece öğretmenlik düşünülmemeli. Bunada kullanıcı karar vermeli bence. En azından sevilen bir meslek okunursa ileride işsiz kalınmaz diye düşünüyorum. Tabi ülkede bu mesleğin açığı nekadar vs. soruların cevabıda önemli.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Neyse bir sürü meslek var aslında , sadece öğretmenlik düşünülmemeli. Bunada kullanıcı karar vermeli bence. En azından sevilen bir meslek okunursa ileride işsiz kalınmaz diye düşünüyorum. Tabi ülkede bu mesleğin açığı nekadar vs. soruların cevabıda önemli.
Aklımda sadece öğretmenlik var yazmış o sebeple bilgi vermek istedim, ama katılıyorum sadece bu meslek yok, hangi işi iyi yapacaksanız, uğrunda uğraşacaksaniz o tarafa yönelin hocam aman kazancı da göz ardı etmeyin malum artık her şey malesef para

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri