Çözünürlük sorununuz yok ve ekran kartınız sisteminizde tanınıyor bu konuda da bir sıkıntınız yok. Sadece bir ayarı aktif etmeniz gerek. İsimlendirmesi öyle Windows 8/10 'da yani bir sorun yok. Yapmanız gereken şey, şu hangi ekran kartını kullanıyorsanız çözünürlüğünüzü o ekran kartınızın uygulamasından değiştireceksiniz. Tabi bunlar Aygıt yöneticisinden bahsetmiyorsanız böyle eğer öyle ise yanlış sürücü kurmuşsunuzdur.
Örneğin NVIDIA için bu ayar şöyle değiştiriliyor. Masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masasını açın ve buradan Ekran başlığı altından Çözünürlüğü değiştir ayarına tıklayın ve sağ menüden Çözünürlük listesine bakın. Eğer çözünürlüğünüz bu listede yoksa Özelleştir ayarına tıklayın ve altta yer alan Ekranın görüntüleyemediği çözünürlüklere izin ver kutusunu işaretleyin ve liste aktif olacak. Sonra buradan istediğiniz çözünürlüğü seçin ama burada Hz kısmına dikkat edin monitörünüz kaç Hz ise onun çözünürlüğünü seçin ve Tamam deyin. Artık çözünürlük listesinde istediğiniz çözünürlüğü seçebilirsiniz hepsi bu kadar.
AMD için nasıl bilmiyorum ben NVIDIA kullanıcısıyım NVIDIA için örnek verdim bu yüzden.