Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar sizden bir ricam olacak bana yardım ederseniz sevinirim
2 gün öncesine kadar valorant oyununa sıkıntısız girebiliyordum, dün ise oyunu açmaya çalıştığımda önce bağlantı hatası verdi ardından oyuna tıkladığımda "microsoft windows uygulama yanıt vermiyor" hatasını almaya başladım, hatayı verdiğinde hiç bir yere tıklanmıyor kısayollar çalışmıyor ve "microsoft windows uygulama yanıt vermiyor" yazısının altında yazan "uygulamayı kapat" ve "iptal" yazan butonlara da basmak hiç bir etki etmiyor, sadece bilgisayara kasa üzerinden güç tuşuna basınca veya reset atınca kapanıyor. Hata verdiği sırada eğer arka planda youtube üzerinden bir video veya müzik dinliyorsanız donma olmuyor video ve müzik devam ediyor. ve bu konudan alakasız oyunun bir aralar verdiği başka bir hata yüzünden "services.msc" hizmetler yerinden valorantla alakalı "vgc" hizmetini manuel olarak başlatmış ve oyunu açmıştım. orada başka bir şeyi yanlışlıkla değiştirmiş olma ihtimalim var mı?
*Ekran kartı vs... gibi donanımlarımın hepsi güncel
*FrameWork,Visual C++ ve DirectX' sürümlerimin hepsi güncel
*Oyunu silip baştan yükledim olmadı
*Sadece valorant'da bu hatayı alıyorum başka oyunlarda olmuyor
Ben kendim erişebildiğim her kaynaklarda yazan şeyi neredeyse denedim ama bir türlü düzeltemedim eğer sizin bir fikriniz var ise lütfen yazın... şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Windows odaklı bir hata yaşıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki önerilerimi bir deneyin. Başlata CMD yazıp Komut İsteminiYönetici Olarak Çalıştırın. Daha sonra DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereleri kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin. Bu işlemler Windows odaklı bir sorun varsa eksik dosya vs. veya bir farklı ayar sorunu çözecektir.
Bir sistem kalıntısı sorun yaratıyor olabilir. Bu yüzden kalıntıları temizlemek işe yarayabilir.
@echo off
del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
del /s /f /q%userprofile%\appdata\local\temp\*.*
exit
Bunları birkaç yöntem ile girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. 2. yöntem ise bir Not Defteri açmak ve yukarıdaki kodları yazmak yada kopyalamak. Daha sonraDosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki ortalama 1 dk. sürebilir bazıları. Böyle bir şey olursa uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. Son yöntem ise %userprofile%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp , %userprofile%\appdata\local\temp bu klasörlere girip her şeyi toplu el ile silmek. Bazı klasörlere girerken onay isteyebilir sorun yok. Bazı dosyalar silinirken uyarı verebilir o an kullanıyor olma ihtimali oldukları için. Geçin sorun yok silinmeyenleri.
Bunları deneyip sonuca bakın.