Mimarlık RENDER,Oyun Pc Tavsiye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

angarabeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi forumlar kolay gelsin.
Youtube kanalınızın bayadır takipçisiydim forumada üye olmak istedim :)
Üniversitem bu sene bitiyor inşallah. Profosyonel anlamda bir sisteme ihtiyacım var. Daire, villa ve peyzaj renderleri alacağım. Gta5 pubg gibi oyunlarda oynuyorum. ama sistemi toplama sebebim render çizim. İşlemci olarak amd ryzen 9 3900X kullanacağım.SSD W/R Değerleri 3500-3000 gibi rakamlar istiyorum fakat marka modeller hakkında pek bilgim yok. kasa için toplam 10-12k bütçem var. Aşma ihtimalim yok. OC falan yapmıycam.Fiyat performans olarak nokta atışı bileşenler için fikirlerinizi ve sebeplerinizi bekliyorum.

KS

angarabeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Profosyonel Render, 3dmax, revit, lumion ve Basit photoshop işlemleri hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
NOT 1 : RAM olarak 3D işlerde 16 GB çok yetersiz bir rakam bu yüzden 32 GB aşağısını bu tür işlerde önermem ki kendimde bundan çok çekiyorum. 16 GB çabucak sahneye bağlı şişiyor. Frekanstan çok kapasite önemli olduğundan 3600 MHz yerine 3200 MHz öneri yaptım.

NOT 2 : Anakart olarak OC yapmayacağınız için 3900X işlemcisini teoride her B450 anakart ile kulanabilirsiniz ama biraz güçlü bir B450 seçmek mantıklı olur. Bu yüzden tüm önerilerimde anakartı tepe seviye B450 seçtim. 

NOT 3 : Ekran kartı olarak size hiçbir sorun yaratmayacak ama bütçenizi daha çok Render bileşenlerine aktarmak için normalden düşük seçim yaptım. RX 5600 XT kartı olan seçenekler RTX 2060 performansı verir. RTX 2060 Super seçenek ilk sistemdeki ama ilk sistem anakart bazlı biraz diğerlerinden zayıf kaldı. Birde 12K - 13K bütçe arasına çıkarsanız size RX 5700 XT kartı seçeneğide sundum. Bütçemi aşamam dediniz ama 1000 TL aşabilirseniz RX 5700 XT kartı 2K yüksek FPS veren RTX 2070 Super dengi bir karttır. Hem Render kanadı hemde oyun kanadı güçlü olmuş olur bu sayede.

NOT 4 : Marka model bazlı hiçbir şüpheniz olmasın her önerim en iyi F/P dengesi için kaliteli sistem bileşenlerinden oluşuyor. Bilmediğiniz marka varsa siz bilmiyorsunuzdur. Marka seçimlerimi bilinen markalardan yana kullandım.

NOT 5 : M.2 disk hızı F/P dengesinde en yüksek model SX8200 PRO 1 TB modeli. Bu SSD 3500 MB/s - 3000 MB/s değerini veriyor ve 640TBW yazım ömrü sunuyor ki bu değerde çok çok iyi.

NOT 6 : Hazır sistemlere baktım toplama ile aynı bütçeye geliyor bu yüzden toplama öneriyorum. 

Sistem AMD ( Kendi Topladığım ) : Sadece 1 TB SSD Seçeneği ile - 9.339,26 TL yada 1 TB M.2 Disk + 1 TB HDD Seçeneği ile - 9.653,14 TL

Sistemlerde ekran kartı yok. Sebebi pahalı seçenekler var bu önerdiğim sitede. Ancak kaliteli 2 ürünü ayrı yerden alabilirsiniz. XFX RX 5600 XT THICC II Pro 6GB GDDR6 - 2.672,90 TL yada Sapphire Radeon RX5600 XT PULSE 6GB GDDR6 - 2.698,99 TL Bu 2 modelden ben XFX seçerdim ama karar size ait.

Ekstra olarak RAM 'i RGB isterseniz +90 TL daha verip RAM 'i 2x16 yerine 4x8 GB model yapabilirsiniz. RAM linki : GeIL 16GB(2x8) Evo X II RGB AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 Ram (GAEXSY416GB3200C16A) Bu modülden 2 adet koyun. Sistemlerde +90 fiyat oluşacak.

Toplam Sadece SSD ile : 12.040 TL yapıyor. Bu değere RGB RAM 'i eklerseniz +90 ekleyin.

Toplam SSD + HDD ile : 12.355 TL yapıyor. Bu değere RGB RAM 'i eklerseniz +90 ekleyin.

Sistem Özellikleri : Ryzen 9 3900X CPU + B450 Tomahawk MAX Anakart + 32GB (2x16) 3200 MHz RAM + 1 TB SX8200 PRO NVME M.2 SSD veya (SSD + HDD) + RX 5600 XT GPU + 750W 80+ GOLD PSU + Kasa

Eğer 12K ile 13K arasına getirmek isterseniz bütçeyi RX 5700 XT önerilerim aşağıda.

Toplam RX 5700 XT kartlar ile şöyle yapıyor.

Kart 1 Sadece SSD : 12.683 TL
Kart 1 SSD + HDD : 12.997‬ TL
Kart 2 Sadece SSD : 12.897 TL (HDD versiyon 13K üzeri olduğundan o seçeneği eleyebilirsiniz)
Kart 3 Sadece SSD : 13.051‬ TL

Her detayı anlattım. Bu sistemler bu bütçeye alınabilecek en iyi Render + Oyun makinesi diyebilirim. Hazır sistemler dahil pek çok siteye baktım en iyi şekilde öneri yaptım. İsterseniz her bileşeni en ucuz neredeyse bakıp alabilirsiniz. Ancak ben baktım piyasaya ortalamada en ucuz Sinerji görünüyor.

9392

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://hizliresim.com/rEIhEI
Blender testinde 2060S geçiyor yani fiyatı da şimdilik iyi onu da alabilirsiniz ve sapphire konusunda bazı modelleri sorunlu denebilir sebebi kötü VRAM ve giriş komponentler olabilir ve zaten XFX iyi bir marka onu seçebilirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İntel pentium' Alıntı:
https://hizliresim.com/rEIhEI
Blender testinde 2060S geçiyor yani fiyatı da şimdilik iyi onu da alabilirsiniz ve sapphire konusunda bazı modelleri sorunlu denebilir sebebi kötü VRAM ve giriş komponentler olabilir ve zaten XFX iyi bir marka onu seçebilirsin.

3D Render işinde GPU önemi yoktur. GPU 3D işinde sadece sahnede ışık ve gölge durumunu canlı görmek için önemlidir ki bu durumu GTX , RTX yada RX serileri ile alamazsınız. Quadro , RTX Quadro yada AMD FirePro gibi bu iş için olan kartları tercih edersiniz. Yani GPU seçimi önemsiz sadece oyun bazlı buradaki seçenek. 3D Render işinde asıl yük tamamen işlemcidedir ki 3900X burada en iyi deneyimi sunmak için seçildi zaten. 10 yıldır 3D Render bu işindeyim ve pek çok farklı kombinasyon işlemci GPU vs. deneyimim oldu bu hata yapacak değilim. Shapphire kart önermedim ama VRAM kanadı kötü filan değil modellerin. Kasa bazlı ısı sorunu yaşayan kartlara çamur atıyor ki piyasadaki tek sorunlu AMD GPU kartlar ASUS tarafındaki bazı kartlar.

KS

angarabeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerileriniz için ve değerli vaktinizi ayırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim,

Uğur beyin dediği gibi gpu ile fazla bir işim yok, Not1 e gelirsek evet öyle oluyormuş, fakat ilk ay 16gb kullanıp sonra takviye yapmayı düşünüyorum bütçeden dolayı ,tavsiye ettiğiniz ram f/p olarak muhteşem.
Not3 de kafama takılan bazı şeyler oldu, amd ekran kartlarına ısınamadım bi türlü, tuf3 1660Ti kullanmayı düşünüyordum açıkcası fakat 192bit olduğundan dolayı kararsızdım. 2.5k-3.5k arası önerebilceğiniz nvıdıa tabanlı kartlar varmı? yanlış anlamayın önerdiğiniz kartlar tabiki daha iyi olacaktır belkide ama kişisel tercih diyelim(100k paraya 2005 model araba vs 2017 model arabaya binmek gibi)

not5- şimdilik sadece 1tb ssd yeterli diye düşünüyorum, harici bir notebookum var. siz onu önerene kadar 970 evo plus bakmıştım ama önerdiğiniz ssd nerdeyse yarı fiyatına bu yüzden kesinlikle seçimim sizinkinden yana olacak.

Ekstra olarak sıvı soğutmaya ihtiyaç duyulabilirmi?, Gerek yok derseniz ram ve hdd den kıstığımız bütçe ile hangi anakartı ve nvıdıa tabanlı ekran kartını önerirsiniz.

Tekrardan vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim
6idm42.jpg
[/url][/img]

böyle bir sistemin - ve + sı nedir acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AMD kartların ısınma olayı aslında yok ama genel profilleri gereği boğuk ortamda NVIDIA kartlara göre biraz daha hızlı ısınıyorlar ama bunu çözmenin en iyi yolu önü mesh bir kasa almak ki NVIDIA bile seçseniz resimde topladığınız gibi bir kasa asla seçmeyin. Ben şahsen önerdiğim XFX 5700 XT 2 fanlı kartı alıp geçerdim çok daha fazla FPS alırsınız ve ısı olayını da önerdiğim kasa ile çözersiniz hiçbir sorun olmaz. Ancak sizin seçtiğiniz örnekteki Palit kartın soğutması hiç iyi değil AMD 'den farkı yok o kartın iyi bir soğutmalı model isterseniz oda 4.000 TL 'den başlıyor ki 4.300 TL 'ye RTX 2070 alınıyor yani NVIDIA kartı seçecekseniz en düşüğünü almayacaksınız o zaman AMD 'den boşa kaçtığınız sıcaklıkları NVIDIA kartta göreceksiniz. Yani durum bu kısaca anlatmanın yolu olmadığından uzun uzaya anlattım. Size önerdiğim XFX 2 fanlı kart çok daha mantıklı bir seçim olur ucuz RTX 2060 Super kartı almaktan daha mantıklı olur hem sıcaklık hem performans açısından.

PSU seçimi sistemin kalbidir bu yüzden o seçimi de kasa içinde değil ayrı olarak iyi bir model seçmeniz gerek ve mutlaka GOLD sertifikalı olmalı ki redner uzun süren bir iş faturayı düşünmeniz gerek GOLD sertifikası bu konuda size olumlu geri dönüş yapar ki size zaten böyle bir sistem önerdim.

Anakart olarak piyasadaki en iyi B450 anakartı kullandım zaten sistemde B450 Tomahawk daha iyisi yok. X570 anakartlar 1500 TL civarı ki gerek yok zaten OC ve PCI-e 4.0 M.2 disk düşünmüyorsunuz.

AMD stok soğutucu yeterli olacaktır duruma göre tercih edersiniz ama en tepe seviye soğutma sistemi geliyor yanında. OC vs. yapmayacaksınız zaten soğutmada sorun yaratmaz.

RAM olarak 2 adet RAM kullanın mutlaka. 2 RAM Dual Channel özelliğini aktif edeceği için daha fazla performans demek oluyor yani 2x8 yapalım madem 16 GB ile sınırlı kalacaksınız. Önerdiğim AMD destekli GeIL bellekler çok iyidir onları kullanabilirsiniz.

Aslında ben size isteğiniz doğrultusunda bir güncelleme yapayım. Ancak fiyatlar bir tık artmış. :) Değişik bir şekilde hafta sonu fiyatlar güncelleniyor.

Sistem - 8.672,52 TL Bu sistemde ekran kartı yok onun için aşağıdakilerden seçim yapacaksınız.

Buradaki en güçlü kart RX 5700 XT sonra RTX 2070 ve sonra RTX 2060 Super kartı ve dengi RX 5700 geliyor. ASUS çok güzel bir soğutmaya sahip 2070 Mini çıkartmış fiyatı iyi soğutmaya sahip 2060 Super kartlar ile aynı ve sıcaklık değeride ASUS Mini kartının tam yükte 70 derece civarı ki bu son derece muazzam bir sıcaklık değeri tebrik etmek gerek ASUS 'u. Aslında buradaki kartların hepsinin tam yükte sıcaklık değeri 70 derece civarı avantajları yok yani bu konuda. Performans farkları var sadece.

Sistem + XFX 5700 kartı : 11.550 TL yapıyor.
Sistem + XFX 5700 XT kartı  : 12.000 TL yapıyor.
Sistem + RTX 2060 Super kartı : 12.500 TL yapıyor.
Sistem + RTX 2070 kartı : 13.000 TL yapıyor.

Bileşen bazlı kısamayız ama anakart tarafından biraz kısabiliriz. MSI B450-A PRO MAX bu modeli 220 TL daha ucuza alabilirsiniz. Benzer bir soğutmaya sahip birkaç başka şeyden kısılıyor çok hayati şeyler değil. Toplam yazdığım fiyatlardan 220 TL daha düşeceksiniz. 3900X güçlü bir işlemci ve ona göre piyasadaki en güçlü VRM soğutmasına sahip B450 anakartlardan ikisini önerdim size.

KS

angarabeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi 2-3 gün içinde satın alacağım için ondan aklımda kalan soruları soruyorum hocam inşallah bıktırmamışımdır :)

Inno3d GeForce RTX2060 Super Ichill X3 Ultra 8GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı bu kart dikkatimi çekti hem 360 mm soğutmaya sahip olması hemde rgb vs olması birde fiyatı tabiki. Bu kartın çekirdek hızı vs yönünden önerdiğiniz 2060 lara göre nasıl bi karttır sizce?

Sistemim şuan
Sistem Özellikleri : Ryzen 9 3900X CPU + B450 Tomahawk MAX Anakart + 16GB (2x8) 3200 MHz RAM + 1 TB SX8200 PRO NVME M.2 SSD  + 750W 80+ GOLD PSU + Kasa. şuan sadece fiyatlardan dolayı ekran kartım kaldı. ya 1660Ti koyucam kalan parayı rame vericem yada belirlediğimiz kartlardan bi tanesini seçicem.
PCI-e 4.0 M.2 disk kullanılmıycak demişsinizde peki bu nedir ? bizim ssd den farkı nedir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben Inno3D firmasının ürünlerini beğenmem normalden kaslı görünmesine rağmen soğutması diğer daha zayıf ürünlere göre iyi olmayan bir kart. Ancak Inno3D firması Çin menşei en büyük firmalardan birisidir yani üst düzey bir ürün alıyorsunuz diyebilirim ama dediğim gibi termal başarımı bence iyi değil. Alınabilir bir sorun yok ama benim ilk tercih olmaz. Ben olsam 1660 Ti alıp 1080p 'de yine Ultra ayarlarda oyun oynardım ve parayı RAM 'e aktarırdım. 3D işinde cidden 16 GB RAM işkence bizzat deneyimlerimden konuşuyorum bilginiz olsun.

PCI-e 4.0 M.2 disk yeni bir teknoloji sadece X570 anakartlarda var. Bizim seçtiğimiz M.2 disk PCI-e 3.0 arabirimini kullanıyor. Saniyede maksimum PCI-e 3.0 bir disk 3500 mb/s hıza 3000 mb/s civarı verebilirken PCI-e 4.0 M.2 diskler 5000 mb/s civarını okuma ve yazmada görüyorlar modellerine göre bir tık üzeri yada bir tık aşağısı olabiliyor. Ancak fiyatları 500 GB model için bu 1 TB M.2 diskten pahalı. :D Örnek olarak https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-500gb-okuma-5000mb-yazma-2500mb-m2-ssd-asm2ne6500gttd-pmu418976 bu ürün en yavaşlarından birisi 5000 mb/s okuma ve 2500 mb/s yazma sunan 500 GB bir disk ama fiyatı 1.100 TL yani durum bundan ibaret. Bu diski kullanmak için birde anakart masrafı yapacaksınız oooo ölme eşeğim ölme.

PCI-e 3.0 SX8200 PRO 3500 mb/s - 3000 mb/s gayet yeterde artar bile üzerine gerek yok ki çoğu insanın diskleri bu hızlarda bile değil.

KS

angarabeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz, yarın inşallah siparişi verebilirim, sistemi topladıktan sonra tekrar burda görüşürüz elinize emeğinize bilginize sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri