Mitshubishi Lancer Evo

Ahmet Gunes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar Turbo takma hakkında tam olarak bilgisi olanlar var mı? Soracağım bazı sorular var.

İnternetten Lancer EVO'lar için hazır satılan Turbo kitleri var. Ben bunlardan almayı düşünüyordum fakat birisine sorduğumda parçaları kendim toplamam gerektiğini hazır Turbo kitlerinde bulunan egzoz manifoldunun dandik olduğu ve uzun kullanımda çatlayacağını söylediler. Bayağı işkillendim, kendim toplasamda bazı parçaları bulmak gerçekten çok zor. Bu işlerden anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Bir de emme manifoldu değişmesinin Turbo'ya herhangi bir zarar verir mi? (Araba mitsubishi lancer evo x)

Arabayı turbosuz bir şekilde 500HP ye çıkardım istediğim güç miktarları 700 800HP civarları güçlü bir turboyla bu değerlere ulaşabilir miyim?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
turbosuz derken hocam lancer evo nuz mu var. stock turbo ile mi bu değerlere ulastınız?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İzlediğim ve takip ettiğim kişilerden biraz bir şeyler öğrendim sayılır. Manifoldun dandik olup olmaması aldığınız kit ile alakalı diye düşünüyorum ve sonuçta turbo kit satan adam bu arabanın yüklü olduğunu bileceği için kalitesiz manifold kullanmaz bence. Bu markada değer kaybına da yok açar.

Size direk şu manifoldu alın diyemem ama bu manifold çatlatma olayı bana biraz saçma geldi. Bu arada turbosuz 500Hp bence çok iyi almışsınız. Büyük bir turbo ve özel yakıt ile 700-800Hp görebilirsiniz diye düşünüyorum. Yeni Evo motorları hakkında bilgim yok ama bu kadar güçleri kaldırır mı bilemiyorum. Konu fake gibi gelmedi değil.

KS

Ahmet Gunes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Bunu diyen arkadaşımın başına geldiği için bana söylemişti ve bende aynı riski almak istemediğimden böyle bir soru sordum. Aracı aldığımda Turbo ve intercooler sistemi sökülmüştü alalı 3. Senem oluyor bu yüzden neden yaptıklarını bilmiyorum. Turbosuz 500HPye çıkarma mevzusuna gelirsek araca spor tipi emme manifoldu egzoz akropovic(2. El bulabildim üretimi durdurulmuştu ancak ağırlık açısından güzeldi diyebilirim) katalizatörü değiştirdim(iptal etmedim çevreye zarar verme gibi bir niyetim yok)havanın geçebiliceği daha rahat bi ortam oluşturmak amacıyla yaptım eksantirik milinin derecesini ayarladılar(bu işlemi ben yapmadım yakıt açısından çok kötü diyebilirim ancak hatrı sayılır bir güç elde etmek mümkün oldu) hava filtresinin yeri değişti(filtrenin borusu kısaltarak alacağım basıncı arttırdım motorun sıcaklığıyla etkileşime girmemesi amacıyla ısı kalkanı kullandım sıcak olan ortamda oksijen miktarı az olur) volan değişimi ağırlık azaltma(daha hafif fren sistemi hafif jant ve hafif koltuk kullanımı) ve son olarak ECU diyebilirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Bunu diyen arkadaşımın başına geldiği için bana söylemişti ve bende aynı riski almak istemediğimden böyle bir soru sordum. Aracı aldığımda Turbo ve intercooler sistemi sökülmüştü alalı 3. Senem oluyor bu yüzden neden yaptıklarını bilmiyorum. Turbosuz 500HPye çıkarma mevzusuna gelirsek araca spor tipi emme manifoldu egzoz akropovic(2. El bulabildim üretimi durdurulmuştu ancak ağırlık açısından güzeldi diyebilirim) katalizatörü değiştirdim(iptal etmedim çevreye zarar verme gibi bir niyetim yok)havanın geçebiliceği daha rahat bi ortam oluşturmak amacıyla yaptım eksantirik milinin derecesini ayarladılar(bu işlemi ben yapmadım yakıt açısından çok kötü diyebilirim ancak hatrı sayılır bir güç elde etmek mümkün oldu) hava filtresinin yeri değişti(filtrenin borusu kısaltarak alacağım basıncı arttırdım motorun sıcaklığıyla etkileşime girmemesi amacıyla ısı kalkanı kullandım sıcak olan ortamda oksijen miktarı az olur) volan değişimi ağırlık azaltma(daha hafif fren sistemi hafif jant ve hafif koltuk kullanımı) ve son olarak ECU diyebilirim
Anlattiklarınıza göre araba artık şaka makinesi olmaktan çıkmış yolda izde rakip tanımaz hâle gelmiş gibi. Umarım çok daha yüksek güçlere ulaşırsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri