Modem tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba, 
Modem alacağım ama bazı terimler var kafamı karıştırıyor router, access point vs gibi benim beğendiğim TP link firmasinin çıkardığı archer ax20 modeli ama arkasına baktığımda dsl bağlantı girişi yok ürün router olarak geçiyor bunu ben modem olarak kullanamaz mıyım şimdi duvardan gelen telefon hat kablosunu baglayamaz mıyım anlamadım?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Routerin modem özelliği yok ise malesef kullanamazsınız.Modem almanız gerekli kullandığınız internetin özelliklerini ve aradığınız modem için bütçe belirtirseniz size yardımcı olacağım

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şuanda kullandigim modem TP link w9970 WiFi Kapsama alanı çekim kalitesinden hiç memnun değilim odanin bir ucuna koyduğumda diger ucunda çekecek modem istiyorum bütçe 700 lira

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Modem almanıza gerek yok Router dediğimiz cihazın özelliği zaten modeminizin yetersizliğini kapatmaktır. Wifi ağını daha ileriye taşıma daha çok güvenlik protokolü ve daha fazla özelliği size sumasıdır. Ya tam uyum için TP-Link AX10 veya C80 alın çünkü AX20 sizin modeme çok fazla yada TP-Link Deco E4 AC1200 Tüm Evi Kapsayan Mesh 2'li WiFi Sistemi - 729 TL fiyata bu Wifi ağını evin ücra noktalarına yaymak için bu Wifi Mesh sistemini alın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Linkteki ürün olmaz. Modem sinyal güçlendiriciler Wifi ağını en yüksek seviyede ileri noktalara taşır ve bu sistem en pahalı modemden bile başarılıdır ki bu yüzden gerçekten işe yarayan iyi ürünler pahalı oluyor.

Bütçenizin 700 TL olduğunu söylemişsiniz ve sorununuz Wifi ile olduğu için bütçenizi modem yada Wifi Mesh sistemi diye ayırmayın bu yanlış bir düşünce. İşinizin görülmesi için en uygun ürünü almanız gerek sınıflandırma yapmak doğru değil.

TP-Link Deco E3 versiyonu da tercih edebilirsiniz o biraz daha uygun bir kittir. İlle modem alacaksanız Wifi kalitesini 100% iyi olarak tanımlayacağınız bir ürün bulmanız çok ama çok zor. Ancak öneri yapacağım size 700 TL bütçeye.

ZyXEL SBG3300N 300Mbps - 671 TL - Piyasada Wifi odaklı çok fazla sorun yaşatmayacak en iyi modem şuan bu ürün bu bütçe için.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
700 tl bütçeyi yeni modem alırsam diye söyledim basit bir sinyal güçlendirici de işimi görür eğer işini yaparsa. 
Sinyal güçlendirici için bütçem 150 max 200 onun dışında almayı düşünmem 
Tüm derdim 20-25 mt mesafedeki uçtan uca odada çekim sorunun giderilmesi

TP link w9970 ile tam uyumlu mu bu deco e3 benim linkteki üründen farkı nedir iki adet yazıyor

Birde benim modem 300 mbps deco 1200 fark eder mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin bulduğunuz ürünün sinyal genişletmek için kullandığı yongalara wifi standartları vs. her şey düşük segment. Benim önerdiğim ürünün bu özellikeri tamamen en üst standartlarda buda sinyalin daha stabil kopmadan net aktarılmasını sağlıyor. Size ince ince detay vermek isterdim ama pek anlamıyorsunuz bu işlerden bu yüzden kafanızı karıştırmak istemiyorum. İşin özü daha iyi onu bilin yeter.

Modem veya bu tür ürünlerdeki Mbps birimleri ağın bant genişliğidir. Yani örnek olarak sizin modem 300 mbps bant genişliğinde veri aktarımı yapabilir ama Deco E3 veya E4 ürününün sınırı 1200 mbps hızına kadardır. Sorun yok sizin sınırınız modemin hızı kadar olacaktır.

Size önerdiğim E4 ürününün tekli olanı da var. 370 TL civarı olması gerek hepsiburada.com adresinde. Ayrı alternatif olarak size bütçenize modem önerdim. Yani bundan sonrası artık bizden çıktı sizin kararınız.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamam anladım az çok, zaten bu bilgisayar işinde en ilgisiz kaldığım en anlamadığım bu modem, alacağım ama Kasım indirimini bekleyeyim dolar kuru yüzünden fiyatlar uçuk düşer mi acaba yoksa şimdi mi alıyım ne dersiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ayın 13-14 'ün amazon.com.tr adresinde indirim dönemi var. Onu bekleyebilirsiniz şurada 2 gün kaldı zaten. Sene sonu indirimlerini vs. bekleyin diyemiyorum dolar kurunu pek tahmin edemiyorum o yüzden o kadar size ait.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
E4 ikili 260 metrekare e3 ikili 730 metrekare nasil oluyor bu e3 daha iyi o zaman 
Ev 150 metrekare modemin olduğu oda en baştaki oda oyle ki aldığımda evin her yerinden rahatça çekmeli WiFi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünün sayılarına göre özelliklerine kendi sitesinden bakın. Satış kanalları bilgileri eksik yada yanlış yazabilirler. Örnek olarak Deco E4 V1 1-paket olan versiyonu 2800 feet yani 260 metrekare alanı kapsayabilir ama bu sınır rakamıdır tek ürün olduğundan bu kadar kapsamlı olmayacaktır. Deco E3 V1 2-paket olan sürüm ise 2400 feet yani 220 metrekare alana ağı yayabilir ki 2 ürün olduğundan daha stabil bir bağlantıyı 220 metrekare sınırlarına kadar yayılmasını sağlayabilir. Yani en az ikili paket halinde öneriyorum ürünü alacaksanız böylesi yazan metrekare değerlerini size gerçekten verebilecektir.

Zaten bu ürünler ileride yetersiz alanlarınız olursa evin bir odasında çekmiyor diyelim 1 adet daha alıp ağı genişletmeye devam edebilirsiniz pek bir sınırı yok bu sistemin.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şimdi en baştaki odada zaten modem var onun bir yayma kapasitesi var ortadaki mutfağa kadar mesala ondan sonraki diğer uçtaki oturma odası için tekli paket alıp oraya koysam olmaz mi yada mutfağa koysam?
Sipariş öncesi tekrar rahatsız ederim tam karar veremedim fazla para da vermek istemiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu dediğiniz senaryo çalışır ama şöyle bir durum var ilk ağ mesh ürünü direkt modeminize kablo ile bağlanıyor. Şimdi tekli bir ürün alırsanız kutu içeriğinden bir adet ağ kablosu çıkacak o kablo ile bu cihazı modeminize bağlıyorsunuz ve modeminizin Wifi gücünü artık bu cihaz üstleniyor. Bu ürün ile modeminizden çok çok daha fazla verim alırsınız orası tamam ama ne kadar uzağa yayılacak ağınız orası tek cihaz ile biraz muallak. 1 oda tamam ama 2 oda ötesine geçer mi emin değilim ağınız.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Enes Yavuz' Alıntı:

• 2,4 GHz 300 Mbps ve 5 GHz 867 Mbps çift bant bir ürün gayet kalitelidir.
Uğur bey deco e4 önermişti hatta ikili olanı daha iyi olur demişti eger bu işimi görürse fazla para vermeye gerek yok kullandigim modem TP_link w9970

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey'in önerdiği ürün daha kaliteli ve işinizi uzun süre görür pişman olmak yerine o ürünü seçebilirsiniz bence.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Makul fiyat ve kaliteyi bir arada sunan ürün olursa daha iyi olur Uğur üstadın önerdiği pahali bütçemi aşıyor ben önceki söylediğimi düşünüyorum açıkçası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri