MODEMİMDE/İNTERMETİMDE BAŞKA BİRİSİ VAR

khzuri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, iki gündür internetimde bir gariplik var. normalde 50mbps download alıyordum ama son iki gündür 9mbps alıyorum fiber internet kullanıyoru müşteri hizmetlerini aradığımda kablosuz şifrei değiştirmemi önerdiler ama sorun hala devam ediyor müşteri hizmetleri şuan modeminizde yoğun bir download var dedi yani internetimde bir şeyler indiriliyormuş ama ben kendi bilgisayarımı kontrol ettim hiçbir indirme işlemi yok, internetimde kimin olduğunu bunu nasıl öğrenebilirim nasıl engellerim. ben keylogger veya trojan var diye düşündüm kontrol ettim pc temiz ama birisi durmadan indirme işlemi gerçekleştiriyo internetimden lütfen yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle ağda başka birisi var mı bunu öğrenmek için https://www.advanced-ip-scanner.com/download/Advanced_IP_Scanner_2.5.3850.exe bu Advanced IP Scanner yazılımını indirin ve kurun. Çalıştırdığınızda sol üst köşede Tara yazısı var yeşil ona basıp bekleyin yazılım modeminize bağlı tüm aygıtların IP 'lerini ve MAC adreslerini listeyecek. İlk IP modemindir sonrakiler sizin cihazınız dahil diğer aygıtlardır ve aktif olan aygıt Mavi ekran olarak belli olur pasif yani aktif olmayanlar sönük ekran olarak görünür. Modeminize bağlı tüm aygıtların IP 'lerini öğrenin ve listede kontrol edin eğer sizin baktıklarınızdan hariç bir IP varsa cihazınıza birisi sizden habersiz kaçak bağlanmıştır. IP 'leri öğrenmek için Mobilden Wifi bağlantılarına girin ve bağlı Wifi ağına tıklayın cihazın hangi IP 'yi kullandığını detaylardan görürsünüz. PC için ise CMD yani komut istemini açın ve açılan siyah ekrana ipconfig yazıp ENTER 'a basın ve aşağıda IPv4 adresi o cihaza verilen IP adresidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri