Monitör hatası

kayalayko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Ben de bi monitör var ilk zamanlar laptopu bağlamıştım. Görüntünün sadece monitörde olmasını istiyordum ve sıkıntı olmadı istediğim gibi olmuştu fakat ben çözünürlük ayarlarını kurcalayayım derken sıkıntı başladı. Sadece monitöre görüntü gitsin dediğimde out of range hatasını alıyorum diğer türlü başka sıkıntı olmadı çift ekran yapınca oluyor ama sadece monitöre görüntü gitsin dediğimde out of range hatasını alıyorum. Baya araştırdım fakat çözümünü bulamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle iyi forumlar, out of range hatası almadan önce win+p tuşu ile yalnızca ikinci ekrana yansıttığından emin ol. Eğer sıkıntı hala devam ediyorsa yalnızca laptop ekranındayken;

1-)Bilgisayarını yeniden başlat ve açılırken f8 tuşuna basarak güvenli mod ile aç.
2-)Bilgisayarın boş masaüstü ile seni karşılar endişelenme ve sağ tık ile ekran çözünürlüğünü düşük moda çek.
3-)Bilgisayarını yeniden başlat ve sonrasında yansıtmayı dene.

Muhtemelen sorunun çözünürlük uyuşmazlığından kaynaklanıyordur. Yukarıdaki işlemler umarım çözmene yardımcı olur. Sonucunu paylaşırsan sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Out of Range hatası monitörün genel çözünürlük kapasitesinin üzerinde bir görüntü almaya çalıştığınızda ortaya çıkar. Kullanıcının söylediği ilk cümledeki Win+P tuşu ile görüntüyü doğru ekrana aktardığınızdan emin olun. Ayrıca eğer 2 monitör arasında çözünürlük farkı varsa genişletme işe yaramayacaktır. Kullanıcının bahsettiği 2. yöntem ile görüntü kaynağı arasındaki farkı düşük çözünürlüğü olan ürüne göre ayarlarsanız sorun çözülecektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri