Monitör ışık sızması durumu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba 
Samsung LC24FG73FQMXUF monitörü kullanıyorum yaklaşık 1.5 ay oldu alalı ışık sızması hakkında birşeyler okudum kafamdaki netleştirmek için soruyorum bu monitöre yanlardan bakıldığında bu şekilde köşelerinde beyazlılar oluşuyor ekranın karşısından bakınca birşey yok 
Bunda ışık sızması var mı yok mu şimdi? 

RiBklo.jpg

RiBPhj.jpg

Karşıdan bakınca görüntü bu şekilde:
RipvPt.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu monitör VA QLED panel SAMSUNG bu montitörde sıfır ışık sızması diye pazarlama yapıyor ve bu doğru ama sizde ki üründe var bence Samsung servisine bu resimler ile başvurun. https://www.samsung.com/us/computin...ming-monitor-with-quantum-dot-lc24fg73fqnxza/ bakın aşağıda resimler ile kendileride belirtiyor ışık sızması sıfır. Bende canlı canlı gördüm gerçekten sıfır sızma olmalı sizdeki üründe bir sorun var gibi duruyor.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Diğer forumlarda da konu açtım çoğu samsung VA panelin bu şekilde genel bir sızması olduğunu söylüyorlar, kavisli yapıda olduğu için bu toleransı kabul ediyorum aslında ben ama siz var diyorsunuz bilemedim şimdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben bu monitörü birebir kullandım arkadaşımda sıfır denecek kadar az ışık sızması vardı. Sizin resimler telefondan mı çektiniz bilemiyorum ama biraz fazla göründü gözüme bence yinede SAMSUNG 'a bu resimler ile mail atın cevaba göre hareket edersiniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
telefondan çektim, çıplak gözle bakıldığında özelikle karşıdan bakınca bu kadar değil .Mail attım bu arada ama nasıl birşey yapacaklar ki ben şahsen bunun için tamire göndermem monitörü ha birebir değişim filan varsa o ayrı ama onda da farklı bir sonuç beklemiyorum kavisli yapıda VA panellerde bu vardır illaki kanımca

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok tamir demiyorum eğer monitörde kronik bir soruna denk geldiyseniz ürün iade alabilirler diye söylüyorum. Belki panel tam oturmamıştır sızma ondan oluyordur belki diye dedim. Dediğim gibi bir arkadaşıma aldırdım ve gidip deneme şansım oldu panelde çok ama çok ufak bir sızma var aslında hiç belli olmuyor neredeyse ama sizdeki resimlerde fazla göründü gözüme sizin resimlerin 4 te 1 i kadarı anca olmalıydı. Cevap gelince paylaşın duruma bakarız.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bunu da yeni çektim kamera açısına göre değişiyor
Rizv6A.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamamen siyah ekran mı bu sanki ortanda bir aydınlatma var onun olmaması gerek ışık dağılımında sorun yok şuan ki resimde ama öncekilerde fazla idi sorun bunda normale yakın sayılır.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamamen karanlık oda, pixel test sitesine girdim siyah renk seçtim ışığı kapattım resmi çekerken kamera odaklama yapınca bu şekilde oluyor

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Doğru yere mi mail attım ben? Cevapta müşteri hizmetleri yetkilisi servisin kontrol etmesi gerekiyor diyor ben teknik bir cevap beklerdim

RsdghA.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünü incelemeden sorun olup olmadığı hakkında bir bilgi vermek istememişler. Gönderirseniz üründe sorun varsa bildirirler ve değişim tamir vs. artık ne gerekiyorsa yardımcı olurlar. Eğer sadece bir kaç ayar yapılması gerekiyorsa onuda paylaşırlar. Gönderin derim.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Teknik servis benim bulunduğum şehirde var mıdır bilmiyorum ama eğer varsa gelip burda bakar ne yapacaksa burda yapar onun dışında göndermeyi gerektirecek birşey olduğunu düşünmüyorum
Diğer farklı forumlarda da konu açtım onlar bunun gayet normal olduğunu kavisli monitörlerde bunun olağan olduğunu söylediler bende öyle düşünüyorum şahsen
Garantisi bittiği zaman açıp kenarlarını bantlarım bişeyler yaparım ürün göndermekten bıktım, göndereceğim ben monitörsüz kalacağım gerek yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu olayın kavis ile alakası yok panel ile alakası var. Kavisli monitörde olur vs. diye saçma sapan bir yorum olamaz.
Ayrıca servis eve gelmez sizin bırakmanız gerek götürürseniz tabi.
Birde monitör ayarlarından HDR , Gamma ve Kontrast ayarları ile oynayın biraz azalacaktır sızma doğru bir ayarda.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Sivas'ta varmış servis ama ben yinede güvenmiyorum bizim yerel esnaf sonuçta yapıyım derken daha kötü sonuçlara sebep olur bunlar.
Şimdi resimleri gösterip bilgi almak mahiyetinde soracaksın servis denen bu adamlara monitörde bişey var mı diye 'Getir getir' diyecek kesin Samsung dan para kırpmak için ben bilirim bunları olan benim monitöre olacak

Neyse bu kenarları bantlama konusunda bilginiz var mı baya azaltıyormuş bunu denerim kendim daha sonra

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bilgim yok o konuda ama gerek yok bence dediğim gibi ayarlar ile oynayın yarı yarıya azalır. Gamma ve Kontrast oranı özellikle çok işe yarar biraz oynayın iyi bir ayara getirirsiniz büyük ihtimalle.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Uğur bey siz bu monitörden arkadaşımda var demiştiniz bi daha görürseniz o monitörü karanlık ekranda benim yaptığım gibi sağdan soldan karşıdan fotoğrafını çeker misiniz?
Kronik bir sorundur belki görmek, karşılaştırmak lazım acaba darbe neticesinde mi oluşuyor böyle şeyler?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O arkadaşımı bir daha göremem uzun süre ama yeni bir akrabama aldırdım bu gün eline ulaşmış bu modelin aynısı 24" 144hz 1ms versiyon sizinki de aynı sanırım. Sistem toplamadan önce aldı sorayım bir şeye bağlayıp görüntü alabiliyor mu eğer alabilirse atar bende paylaşırım.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Çok iyi olur oradaki resimlere göre bende servise sorunu daha iyi anlatabilirim ayrıca curved monitörlerdeki bu tartışma da son bulur
Bu konu açık kalsın siz resimleri ekleyince tekrar değerlendiriz
Teşekkürler

Son olarak google da gezinirken bu yorumlara rastladım kronik sorundan bahsediyorlar siz gördünüz mü bunları?

RBt1Ox.png

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Son durum nedir üstad monitörün resimlerine ulaşabildin mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri