Monitör klavye mause

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler sıkıntım şu kasa çalışıyor fanlar ışıkları çalışıyor ama ne klavye mause monitör çalışmıyor kasayı söküp kablolarını düzenlemiştim eksiksiz pc yi taktım baktım monitör no signal klavye mause çalışmıyor ekran kartını söküp denedim onbıard olmadı ramleri söküp tek tek denedim olmadı bios pilini çıkarttım bekletip taktım olmadı hdd söktüm olmadı konple söküp geri taktım olmadı bios resetledim olmadı daha öncedende söktügümde aynı sıkıntıyı yapmıştı nasıl düzelttim hiç hatırlayamıyorum sizce ne olmuş olabilir 7-8 senelik oyuncu pc si daha öncelerdende yapmıştı böyle ama nasıl yaptım hatırlamıyorum

dagros35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Can Yaşar' Alıntı:
Beyler sıkıntım şu kasa çalışıyor fanlar ışıkları çalışıyor  ama ne klavye mause monitör çalışmıyor  kasayı söküp kablolarını düzenlemiştim eksiksiz pc yi taktım baktım monitör no signal klavye mause çalışmıyor  ekran kartını söküp denedim onbıard olmadı ramleri söküp tek tek denedim olmadı bios pilini çıkarttım bekletip taktım olmadı hdd söktüm olmadı konple söküp geri taktım olmadı bios resetledim olmadı  daha öncedende söktügümde aynı sıkıntıyı yapmıştı nasıl düzelttim hiç hatırlayamıyorum  sizce ne olmuş olabilir 7-8 senelik oyuncu pc si daha öncelerdende yapmıştı böyle ama nasıl yaptım hatırlamıyorum

Ekranı bilmiyorum ama mause ve klavye usb lerini önceden taktığınız portlara takmadıysanız tekrardan driver yüklemesi yapıyor olması lazım ekran konusunda herhangi bir fikrim yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran konusunda benim eski PC 'de aynı sorun ile beni boğuyordu. Temizlik için PC 'yi söküyordum sonra PC 'yi geri topladığımda ekranda görüntü yok. Sonradan birkaç tanıdığım PC tamircisi arkadaşıma sorduğumda eski PC 'lerde genelde monitör kablo kaynaklı bu tür sorunlar yaratır elektronik bir sıkıntı dediler, çözümünü sordum kabloyu tam tersi yönde tak sorun çözülür demişlerdi o PC 'yi değiştirene kadar sorunu bu şekilde çözüyordum. Sende de işe yarayabilir, kabloyu tersine çevir ekran kartına giden tarafı Monitöre diğer ucuda ekran kartına tak dene. Bu arada Mouse ve Klavye sistem açılışında çözülür çözülmez ise USB soketlerini değiştir. Başka soketlere tak.

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eve gidince bunu deneyecegim klavye fare daha dogrusu hiçbir usb çalışmıyor anakarttakilerde dahil sadece klavye mause degil telefon şarzı usb lambam hiçbiri çalışmıyor bu arada benim pc yi sökmemdeki neden pc yi açtıgımda bi cızırtı geliyordu ufak bi tıklatıyordum kasaya düzeliyordu bu yüzden söküp toplamıştım ben degerli yorumun üçinse teşekkürler

Ve hacım monitörüm yeni 1 senelik apc 24 inch monitör benim pc özellikleri i5 3330 asus h61m-k asus strix 750ti 8 gb tek modül ram zalman zm600lx güç kaynagı 500 gb wd hdd okadarda eskü sayılmaz her oyunu oynatıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Can Yaşar' Alıntı:
Eve gidince bunu deneyecegim klavye fare daha dogrusu hiçbir usb çalışmıyor anakarttakilerde dahil sadece klavye mause degil  telefon şarzı usb lambam hiçbiri çalışmıyor bu arada benim pc yi sökmemdeki neden pc yi açtıgımda bi cızırtı geliyordu ufak bi tıklatıyordum kasaya düzeliyordu bu yüzden söküp toplamıştım ben degerli yorumun üçinse teşekkürler

O cızırtı dediğin elektriksel bir kaçak olabilir. Bendeki LED 'li Fanlardan birinde vardı bu cızırtı elektrik kaçırıyormuş fark etmesem bir bileşene zararı dokunurdu zamanla. İyice fanlar dahil tüm kasayı dinle özellikle PSU 'yu oda cızırtı şeklinde elektriksel bir kaçaktan dolayı ses çıkartır. Büyük sorunlara sebep olmasın. Bu hiçbir şeyin çalışmamasıda bana baya anakart üzerinde bir sorun oluşmuş gibi geldi bu cızırtı sesi eğer elektriksel bir sorun ise anakartın arızalanmış olabilir.

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ihtimal üzerinde duracagım sanırsam çünki kasa 3 fanlıydı önü 3 tane ayrı sokey vardı bende tek molex e düşürdüm ama kabloları bağlayarak 3 fanı söküp tekrar deneyecegim ve bunları 12v den 5 v ye düşürmüştüm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri