Monitör Laptopa Kablo Bağlantısı

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Merhaba Lenovo Legion Y27-30 monitörünü sipariş ettim laptopu satıp kasaya geçene kadar laptopta kullanacağım fakat hangi kabloyu kullanmalıyım bilgisayarda girişim var mı ek apart mı almalıyım bilmiyorum laptopun girişlerini bırakıyorum kablo alınır mı? Hangi kabloyu almalıyım?

Ekli dosyalar

• IMG20230323202554.jpg
    IMG20230323202554.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG20230323202602.jpg
    IMG20230323202602.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG20230323202609.jpg
    IMG20230323202609.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 41

Sh4d0w

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
125
Merhaba Lenovo Legion Y27-30 monitörünü sipariş ettim laptopu satıp kasaya geçene kadar laptopta kullanacağım fakat hangi kabloyu kullanmalıyım bilgisayarda girişim var mı ek apart mı almalıyım bilmiyorum laptopun girişlerini bırakıyorum kablo alınır mı? Hangi kabloyu almalıyım?

hdmi ile bağlayabilirsiniz

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
hdmi ile bağlayabilirsiniz
Hdmı ben de var ama çok eski yani 10 yıllık bir hdmı sarı uçlu çalışır durumda oldukça iyi durumu fakat duyduğuma göre hdmı ile tam performans tam hz alınmıyormuş doğru mudur?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hdmı ben de var ama çok eski yani 10 yıllık bir hdmı sarı uçlu çalışır durumda oldukça iyi durumu fakat duyduğuma göre hdmı ile tam performans tam hz alınmıyormuş doğru mudur?
Monitörle hdmi kablo gelir mutlaka, verecekleri kablo 165hz almanıza yetecektir diye düşünüyorum. Monitöre hdmi 2.0 port koymuşlar, 1.2 kablo göndermezler heralde. Tabi bu değerleri laptobunuz da verebilmesi lazım.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Monitörle hdmi kablo gelir mutlaka, verecekleri kablo 165hz almanıza yetecektir diye düşünüyorum. Monitöre hdmi 2.0 port koymuşlar, 1.2 kablo göndermezler heralde. Tabi bu değerleri laptobunuz da verebilmesi lazım.
Sitesinde böyle bir açıklama var şu da kutu açılım videosu içinde hdmı var mı anlayamadım bir adet displayport görünüyor ama yanındaki kablonun uçlarını anlayamadım
Sevkiyat Grubu

• Standlı monitör;
  • 1 x Güç kablosu (1.8m);
  • 1 x DP kablosu (1.8m);
  • 1 x USB Type-A - Type-B kablosu (1,8 m);
  • Hızlı kurulum kılavuzu;
  • Garanti Kitapçığı

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
O zaman elinizdeki hdmi kablosunu kullanabilirsiniz. 120hz alırsınız tahminimce. Hdmi 2.0 bir kablo alırsanız laptobunuzun vereceği maksimum hz kadar kullanırsınız. Kutudan çıkan usb kabloyu da type b ucunu monitöre, type a ucunu laptoba takarak monitör üzerindeki usb portlarını kullanabilirsiniz.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
O zaman elinizdeki hdmi kablosunu kullanabilirsiniz. 120hz alırsınız tahminimce. Hdmi 2.0 bir kablo alırsanız laptobunuzun vereceği maksimum hz kadar kullanırsınız. Kutudan çıkan usb kabloyu da type b ucunu monitöre, type a ucunu laptoba takarak monitör üzerindeki usb portlarını kullanabilirsiniz.
Size HDMI kablomun üzerinde yazanları yazsam bana hangi versiyon olduğunu neyi desteklediğini söyler misiniz?

HDMI cable awm 20276 VW-1 80C 30v high Speed.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Size HDMI kablomun üzerinde yazanları yazsam bana hangi versiyon olduğunu neyi desteklediğini söyler misiniz?

HDMI cable awm 20276 VW-1 80C 30v high Speed.
Yani birşey anlamam zor ama internette aratınca hdmi 1.4 bir kablo çıkıyor belki bir şans hdmi 1.4 ise 144-165hz alabilirsiniz. Genelde kablo üzerinde yazar, HDMI 2.0 veya v1.4, v2.0 gibi.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Yani birşey anlamam zor ama internette aratınca hdmi 1.4 bir kablo çıkıyor belki bir şans hdmi 1.4 ise 144-165hz alabilirsiniz. Genelde kablo üzerinde yazar, HDMI 2.0 veya v1.4, v2.0 gibi.
Tamamdır teşekkürler

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Merhaba tekrardan monitöre hdmı kablosunu bağladım fakat monitörde kasma hissediyorum ve full hd gibi duruyor ama değil gibide bunun sebebi hdmı olması mıdır? Mini Dp mi lazım bana. Hani görüntü güzel görünüyor monitörde ama daha iyi olabilecekmiş gibi hissettiriyor ayrıca hafif bir kasma var diğer laptop ekranımda ise bu kasma yok

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Merhaba tekrardan monitöre hdmı kablosunu bağladım fakat monitörde kasma hissediyorum ve full hd gibi duruyor ama değil gibide bunun sebebi hdmı olması mıdır? Mini Dp mi lazım bana. Hani görüntü güzel görünüyor monitörde ama daha iyi olabilecekmiş gibi hissettiriyor ayrıca hafif bir kasma var diğer laptop ekranımda ise bu kasma yok
Kaç hz de kullanıyorsunuz? İki ekrana görüntü vermek laptobunuzun ekran kartına 2 katı yük bindiriyor tabi, biraz kasması normaldir. Hdmi kabloda etkileyebilir yüksek hz de. Size ilerde lazım olan normal dp kablo. Mini değil. Ağzı hdmi gibi ama bir tarafı köşeli.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Kaç hz de kullanıyorsunuz? İki ekrana görüntü vermek laptobunuzun ekran kartına 2 katı yük bindiriyor tabi, biraz kasması normaldir. Hdmi kabloda etkileyebilir yüksek hz de. Size ilerde lazım olan normal dp kablo. Mini değil. Ağzı hdmi gibi ama bir tarafı köşeli.
Monitörun kutusundan çift taraflı dp kablo bir tarafı USB diğer tarafı adını bilmedigim kare uclu bir kablo çıktı ama laptop kullandığım için mini dp kablosu lazım hdmı yetmiyor snrm

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Monitörun kutusundan çift taraflı dp kablo bir tarafı USB diğer tarafı adını bilmedigim kare uclu bir kablo çıktı ama laptop kullandığım için mini dp kablosu lazım hdmı yetmiyor snrm
Laptop için istiyorsaniz bir ucu mini dp, bir ucu normal dp kablo alın. Kutudan çıkan usb kablonun normal ucunu laptopa takıp, diğer kare ucu monitöre takarsanız monitör üzerindeki usb portlarını kullanabilirsiniz.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Laptop için istiyorsaniz bir ucu mini dp, bir ucu normal dp kablo alın. Kutudan çıkan usb kablonun normal ucunu laptopa takıp, diğer kare ucu monitöre takarsanız monitör üzerindeki usb portlarını kullanabilirsiniz.
Demek o kablo bu işe yarıyormus teşekkürler peki dp kablo alacak olursam hangi marka önerirsiniz?

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Paugge markası genelde f/p çok görüyorum. Ugreen de alabilirsiniz Amazon varsa.
Amazonun var ama 330 tl verecek param yok maalesef 4k 8k desteklemesede olur alacağım kablo 2k destekleyen bir kablo olsa yeter diye düşünüyorum

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Laptopun dediğin kadar eski ise hdmı ile en fazla 1080p 75hz alabilirsin.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Laptop yeni 2 yıllık RTX 3050 İ5-11400H 16GB RAM

165Hz bir monitörüm var laptop kullanıyorum şimdilik hdm ile bağladım fakat tam verimi alamadım görüntü ve akış açısından 10 yıllık bir HDMI benimkisi ama üzerinde high Speed yazıyor. Mini DisplayPort önerisi istiyorum 1.4 destekliyor monitörüm mini DisplayPort'larda 1.4 var mı bilmiyorum Paugge ve Ugreen markalarının 1.2 hallerini buldum fakat 1.4 hallerini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim bütçe 250 TL

Kablo 2 4 8k desteklerse güzel olur ileriye dönük olarak bu bütçede bazı kablolar var öyle ama almadan bilenlere sormak istedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri