Monitör önerisi, Samsung, Monster, Acer

Berkcan Gökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık olarak 1 haftadır araştırdığım, lakin delirmeye yaklaştığım zamanda aklıma foruma başlık açmanın mantıklı gelmesiyle buraya gelmiş bulunmaktayım. Aklımda 3 adet monitör var, geleceğe yatırım olarak kullanmak istiyorum en azından şuanda;
- 1660 Super ekran kartı ile kullanacağım öncelikle bunu belirteyim 
- Pek fazla fps oyunlarını oynamayı seven birisi değilim, olduğu zaman oynarım ama oyun ayırt etmeden oyun oynuyorum.
- Monitöre olan uzaklığım 80cm-90cm arası 
- Son olarakta bilgisayarı iş için değil tamamen keyfi oyun için topladın. 

1 ) Monster Aryond A27 V1.1 Gaming Monitör - Her özelliği açısından harika f/p ürünü olarak benim açımdan aşağıya inip kalkması, sağa sola dönmesi, kullanmasamda pivot olması lakin monster markası monitörlerde başarılı mı? [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Beni şüphelendiren kısmı ise sadece 1 ay ölü piksel garantisi vermesi. [/font]kullanan arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatırsa çok sevinirim.

2 ) Acer Nitro ED270X 27” 240Hz 1ms (HDMI+Display) Adaptive-Sync Full HD Curved Monitör Monster'dan ayıran özelliği aşağıya yukarıya inmiyor olması, biraz kalas gibi duruyor tarzı yani benim açımdan şahsi fikrim buydu benim. 

3 ) Samsung LC27RG50FQMXUF 27" 240Hz (HDMI+Display) Full HD FreeSync Çerçevesiz Kavisli VA Oyuncu Monitör Son olarakta, samsungun monitörü var. 

Kavisli monitör istediğim için, bu 3 ü arasında kalıyorum beni aydınlatacak birisi birileri olursa çok güzel olur. Yorumlarınızı bekliyorum, okuduğunuz için teşekkürler. 

Marka güvenilirliği, teknik desteği, monitörde bir sorunla karşılaştığımda en hızlı geri dönüş nereden alabileceğim önemli benim için.

Dipnot : Eğer farklı Monitör önermek isterseniz de , bütçem 2200 2300 e kadar çıkabilir yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Samsung modeli geçin o ürün F/P açısından çok kısır sayılır.

Acer model iyi ama oda ergonomik olarak biraz zayıf. 

Monster en ideal ürün burada. Zaten paneli panel yapan devlerden birisinden alıyorlar. AU, Samsung, LG vb. gibi bir firmadan. Onlara sadece diğer şeyler kalıyor ki onlarıda başarmışlar ki bu ürün çok satanlar listesinde bir üründür. Bende öneririm Monster ürünü burada. Eğer alteranatif ürün isterseniz az daha çıkıp AOC C27G2ZE/BK 240Hz 0.5ms ürünü düşünebilirsiniz.

KS

Berkcan Gökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Samsung modeli geçin o ürün F/P açısından çok kısır sayılır.

Acer model iyi ama oda ergonomik olarak biraz zayıf. 

Monster en ideal ürün burada. Zaten paneli panel yapan devlerden birisinden alıyorlar. AU, Samsung, LG vb. gibi bir firmadan. Onlara sadece diğer şeyler kalıyor ki onlarıda başarmışlar ki bu ürün çok satanlar listesinde bir üründür. Bende öneririm Monster ürünü burada. Eğer alteranatif ürün isterseniz az daha çıkıp AOC C27G2ZE/BK 240Hz 0.5ms ürünü düşünebilirsiniz.

öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, forumda monitör kısmında gözüme iliştiniz yani sürekli yorum yapan birisi olarak, siz bilgili bi abiye benziyosunuz sanırım :D , şuanda 2500 olabilir mi bi sorgulayacağım bütçe açısından yani , aocun özelliklerinde de monster tarzında aşağı yukarı vs. hareket olayı var mı birazdan incelemeye geçeceğim birde 27 2k monitör açısından ne düşüyosunuz yani 27 2k 144 hz vs...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçenize ve ekran kartınıza bağlı durum tamamen. 144Hz 2K alabiliyorsanız öyle tercih edebilirsiniz ekran kartınız 2K da 144Hz verebilecek bir kart ise. Yok 1080p istiyorsanız 240Hz önerdiğim AOC ürünüde ergonomik olarak aynı Monster gibi özelliklere sahip bir ürün. Ben olsam 2500 TL önerdiğim AOC ürünü alır geçerdim 1080p çözünürlükte. Eğer 2K 144Hz/165Hz bir ürün alacaksanız 2500-3000 TL aralığına çıkmanız gerekiyor.

KS

Berkcan Gökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçenize ve ekran kartınıza bağlı durum tamamen. 144Hz 2K alabiliyorsanız öyle tercih edebilirsiniz ekran kartınız 2K da 144Hz verebilecek bir kart ise. Yok 1080p istiyorsanız 240Hz önerdiğim AOC ürünüde ergonomik olarak aynı Monster gibi özelliklere sahip bir ürün. Ben olsam 2500 TL önerdiğim AOC ürünü alır geçerdim 1080p çözünürlükte. Eğer 2K 144Hz/165Hz bir ürün alacaksanız 2500-3000 TL aralığına çıkmanız gerekiyor.
Bu 2 ürüne bakmıştım daha öncesinde ama, öylesine göz gezdirdim sadece. Ya şimdi dış kasamda eski birazcık, eğerki burda 2200 2300'e ayarlarsam en yakın sürede dış kasamı da değiştirebilirim aslında, biraz da bu tarafından baktım siz öyle söyleyince, 2500'e çıkıp AOC'un monitörünü aldığım zaman monster ile olan farkını %100 anlayabilecek miyim bunun tereddütündeyim yani birazda olsa. 300 TL pek fazla bir fark değil ama, 300 TL üstüne 200 daha koyup kasa bakabilirim en azından 500 600 TL civarında. AOC'un monsterdan farkı ney yani kesinlikle AOC olduğu için mi alır geçerim diyorsunuz yoksa, farklı birşeyden dolayı mı 

2k için açıklamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. 
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...g-montitör-siyah-1211597.html#teknik-bilgiler

https://www.morhipo.com/kg271uabmii...rtaklari&utm_medium=affiliate&utm_campaign=21

Dipnot: 27 inçte kesin kararlıyım lakin 2k 144 hz mi almalıyım yoksa 1080 240hz mi almalıyım? bu konu da tekrardan bir düşünüyorum ve tamamen kararsızım. bu konuda da aydınlatırsanız çok iyi olur yani 144 hz artık eskiyor, 240 a yönelin mi dersiniz yoksa 144 ölmez 2k iyidir mi dersiniz, oyun olarak bu arada gta v , Conqueror's Blade , rdr2 , crew2, lol vs. oynuyorum yani sadece fps oyunları ile kısıtlı değilim ama fpse girdiğim zamanda farkını hissetmek isterim tabi ki monitörün.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi TN panel önermem. VA yada IPS panel tercih edin.

Monster ürün ile AOC arasındaki en temel fark 0.5ms vs 1ms panel süresidir. Bu farkı sadece CSGO gibi çok hızlı oyunlarda aşırı tepkisel davranabiliyorsanız anlarsınız yoksa anlamazsınız farkı.

Ben olsam 2K 144Hz seçerdim ama gerçekten rekabetçi oyunlar oynuyorsanız Hertz oranını yüksek tutun yoksa bir anlamı yok 144Hz ile her deneyimi hız olarak algılarsınız ve genel kitlenin üzerini seçmesi için hiçbir anlamı yok. Monster Aryond A32 V1.1 32" 2K 165Hz 1ms VA Panel - 2.522 TL bu ürün size önerebileceğim en ucuz ve en iyi 2K monitör.

KS

Berkcan Gökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi TN panel önermem. VA yada IPS panel tercih edin.

Monster ürün ile AOC arasındaki en temel fark 0.5ms vs 1ms panel süresidir. Bu farkı sadece CSGO gibi çok hızlı oyunlarda aşırı tepkisel davranabiliyorsanız anlarsınız yoksa anlamazsınız farkı.

Ben olsam 2K 144Hz seçerdim ama gerçekten rekabetçi oyunlar oynuyorsanız Hertz oranını yüksek tutun yoksa bir anlamı yok 144Hz ile her deneyimi hız olarak algılarsınız ve genel kitlenin üzerini seçmesi için hiçbir anlamı yok. Monster Aryond A32 V1.1 32" 2K 165Hz 1ms VA Panel - 2.522 TL bu ürün size önerebileceğim en ucuz ve en iyi 2K monitör.

hocam 32 inç büyük kaçmaz mı sizce, yani genel olarak oyun oynayacağımdan soruyorum bu konuyu, çok fazla öyle hızlı rekabetçi oyunlarını oynamıyorum ama mesela, valorant nasıl hypelandı çıktığı zaman, o zaman kasıyordum bu tarz oyunları o zaman hypelarsam yani 1000 saat kastığımda yorulacağım birşeyde istemem açıkçası, 27 için büyük gelir diyen arkadaşlarım var ama 32 hiç düşünmemiştim, bu konu hakkında düşünceniz nedir yani 5 inç büyüklüğü ne kadar fark ettirir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
32" büyük sayılmaz ama rekabetçi oyunlar oynuyorsanız büyük ekran hafif kafa hareketi gerektirir buda CSGO gibi oyunlarda ekstra zaman kaybı yaratır. Bunun dışında pek bir dezavantajı yok. Zaten monitörün ölçüleri yazıyor kendi sitesinde 71.1cm Genişlik × 53.9cm Yükseklik × 20.9cm Derinlik ölçüleri bunlar. Bu ölçülerde bir kartın vs. kes ve önüne yok bak fikir verir. Zaten 2500 TL ye başka alternatifin yok VA yada IPS panel olarak. 3000 TL ye çıkarsanız öneri yaparım.

KS

Berkcan Gökmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
32" büyük sayılmaz ama rekabetçi oyunlar oynuyorsanız büyük ekran hafif kafa hareketi gerektirir buda CSGO gibi oyunlarda ekstra zaman kaybı yaratır. Bunun dışında pek bir dezavantajı yok. Zaten monitörün ölçüleri yazıyor kendi sitesinde 71.1cm Genişlik × 53.9cm Yükseklik × 20.9cm Derinlik ölçüleri bunlar. Bu ölçülerde bir kartın vs. kes ve önüne yok bak fikir verir. Zaten 2500 TL ye başka alternatifin yok VA yada IPS panel olarak. 3000 TL ye çıkarsanız öneri yaparım.

Sanırım 32 inçlik monitörde arkama yaslanıp yani omurgamı düz tutup dik durduğum zaman bir problem yaşamam gibi gerekli uzaklığa ulaşırsam eğer, tahmini uzaklık kaç cm olmalı biraz araştırma yapayım dediğiniz olayı yapacağım kartı kesip bakacağım, yarın bunu deniyim ilgilendiğiniz için teşekkürler .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri