Monitöre Görüntü Gelmiyor Neden Olabilir?

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartını güncelledim (driverden) monitöre görüntü gelmedi yeniden baslattiktan sonra yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Acilll monitör görüntüsü yok

Çözünürlük ayarından olabilir ilk PC açılışında anakart vs. logo hiçbir görüntü yok mu?

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Yok eskiden de yoktu direk açılıyor Du win 10 ekranı geliyordu ssd ve hdd var ssd den dolayı direk geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Yani şundan dolayı sordum sistemi Güvenli modda başlatabilirsiniz eğer BIOS vs. o görüntüler geliyorsa. Güvenli modda başlatınca sistem Ekran kartı sürücüsünü görmez ve bu sayede ekran gelir sonra sürücüyü kaldırabilirsiniz.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Yok pc yi açtım (ses falan duydum) shifte basarak kapattım bios falan gözükmedi sistemim apu bu arada amd ryzen 5 2400 G guncelledikten sonra oldu bu monitör sikintisi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Muhtemelen sürücü hatası oldu sistemde HDD 'nin format işlemi görmesi gerek USB vs. varsa Windows hazır format atma işlemi gerçekleştirmeyi deneyin sorun olmamalı bu aşamada.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Benim sistem win 10 ssd deydi ben hdd yi çıkarsam olur mu birde ben nasıl biosa gireceğim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

BIOS 'a her anakartta farklı girilir son dönem anakartlarda DELETE tuşu eski anakartlarda F2 / F8 yada ESC tuşu ile giriliyor BIOS 'a ve disk değişimi işe yarar ama Format atman gerekir değiştirdiğin diske.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sanırım benim bioasa da girmiyor ben bu format işlemini görmeden yapamam değil mi

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

İkisini de söküp denedim hala aynı bios mu sifirilamam lazım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ahmet0606' Alıntı:
İkisini de söküp denedim hala aynı bios mu sifirilamam  lazım

BIOS ile alakalı bir durum değil, sürücü ile alakalı bir durum olmalı siz sürücü kurulumundan sonra bu oldu yazmışsınız. HDD ve SSD 'yi sökünce görüntüyü işleyecek bir yazılım olmadığından görüntü gelmeliydi aslında. İşlemcinizin içinde ekran kartı birimi varsa birde anakart üzerinden görüntü almayı deneyin. Buda olmazsa alakası yok ama BIOS 'u sıfırlayın, denemekten bir şey olmaz.

BIOS Sıfırlama;
Anakartın üzerinden BIOS pili var bozuk para şeklinde yatay bir pil bunu kasa ve güç kaynağı arkasındaki anahtar kapalıyken sökün ve pilin takıldığı yerde zeminde ve yan tarafında temas noktaları var buraları metal bir şey ile birleştirin, tornavida vs. elektirk geçiren iletken bir madde olabilir. 1 dk. kadar böyle tutun sonra bırakın sonra anakarta gücü yeniden verin ve pil takılı olmadan açın kasayı görüntü gelecek mi bakın gelir ise kasayı kapatın ve pili takın sonra sistemi açabilirsiniz.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ben başka bir pc de denedim monitöru (çalışıp çalışmadığını tam bilmiyorum eski pc im) monitörden yine görüntü alamadım acaba monitörde mi sıkıntı var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ahmet0606' Alıntı:
Ben başka bir pc de denedim monitöru (çalışıp çalışmadığını tam bilmiyorum eski pc im) monitörden yine görüntü alamadım acaba monitörde mi sıkıntı var

Kabloda sıkıntı olabilr lnu değiştirip denedin mi?

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ben az önce arkadaşa rica ettim monitörde sıkıntı yok hatta dedim belki vga da sıkıntı vardır onu da denedim ikiside çalışıyor sorun kasada diye düşünüyorum ama nerde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Önce Ekran Kartını ve RAM 'leri sökün sistemden sonra HDD ve SSD tüm diskleri sökün. Daha sonra RAM ve Ekran Kartının sarı uçlarını silgi ile iyice silip kuru bir fırça ile temizleyin. (Diş fırçası olabilir) Daha sonra RAM ve Ekran Kartını taktığınız soketleri ufleyin toz ve veya NEM gibi bir şey olmasın dikkat edin. Sonra Ekran Kartını takın ve RAM olarak 1 RAM kullanıyorsanız önce birini takın bu şekilde Diskler olmadan çalıştırın kasayı. Eğer görüntü gelmez ise RAM 'in diğerini takın ve öncekini çıkartın ikisi veya daha fazlası aynı anda takılı olmasın RAM 'leri deneyin bu şekilde. Eğer 1 RAM varsa bunları geçebilirsiniz. Eğer görüntü bir şekilde gelirse Diskleri teker teker takıp deneyin. Önce biri sonra diğeri eğer 1 tane varsa tek işlem zaten. Bu işlemlerin hepsini yapın sırayla bir aşamada görüntü gelirse takılı olmayan parçalarda sıkıntı vardır demek olur bu. Ayrıca tüm PSU(Güç Kaynağı) kablolarını eksiksiz ve tam oturduğundan emin olun ve anakartın üzerinde NEM veya bir yanık vs. gibi bir şey var mı kontrol edin.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sizin söylediklerinizi yaptım sıkıntı vga girişinde gibi düşünüyorum servise göndermeyi istiyorum inşaallah orda kullanıcı hatası bulmazlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sanmıyorum, kullanıcı hatası olarak görüneceğini, değişim yada tamir görür muhtemelen. Yinede siz öyle birden bire kendiliğinden oldu deyin şunu yaptım oldu gibi bir şey söylemeyin. Sonuçları bildirirsiniz.

KS

Ahmet0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorunu bulduğumu düşünüyorum arkadaşın monitörü alıp taktım PC kapalı iken başlattı yani monitöre görüntü geldi ama ben PC yi kapatıp monitörümü takınca benim monitör ekrana görüntü getiremedi arkadaşınkini pc açıkken değiştirdim benim monitör görüntü verdi;
Kısaca benim monitörüm ekrana PC başlarken görüntü getiremiyor fakat arkadaşınkinden çıkartıp takdığımda görüntü geliyor
Var mı bi çözüm...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arkadaşın PC 'sine senin ekran kartını takıp dener misin? Sanırım ekran kartın ilk başlatma sinyalini göndermiyor monitöre.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri