Yani kasayı gereksiz pahalı bir model istiyorsunuz H500 modeli 1000 TL üzerinde bir kasa bence gereksiz pahalı daha ucuza yine mesh bir kasa alınabilir.
Sistem :
Ryzen 5 3600 + B450 Gaming X + RX 5700 XT Nitro+ + 16GB(2x8) 3200 MHz CL16 RGB RAM + XPG S40G 512GB M.2 SSD + 650W 80+ GOLD PSU + iCUE 220T Airflow Kasa + SilverStone PF240 ARGB 240mm Sıvı Sogutma - 8.837,25 TL
NOT 1 : Seçtiğim tüm bileşenler marka ve model olarak kaliteli ve asla kötü bileşenler değiller ki ben kendim kullanmayacağım hiçbir şeyi başkasına önermem.
NOT 2 : Ekran kartı olarak AMD beni bozmaz sempatimde var dediğiniz için RTX 2070 Super rakibi RX 5700 XT seçmek mantıklı olur.
NOT 3 : Kasa olarak size kaliteden ödün vermeden şık , malzeme olarak üst seviyede ve önü mesh bir kasa önerdim. Özellik bakımından hiçbir eksiği yok ve sizin istediğiniz kasadan daha ucuz.
NOT 4 : Ryzen 3600 işlemcisi size INTEL işlemcilerdeki FPS seviyesini verir ve Render yapmayacağım dediniz ama iş odaklı kullanımlarda da işinizi fazlasıyla görür giriş seviyesi için.
NOT 5 : Anakart olarak piyasadaki en dolu F/P özellikleriyle baştacı bir model seçtim. 1000 TL aşağısında ARGB portu olan 2 anakart var B450 serisinde birisi bu önerdiğim diğeri AsRock Pro4 serisi. B450 anakartların hepsi aynı güçte performans farkları yok özellik olarak değişiyorlar ki size önerdiğim anakart dolu dolu fiyatına göre.
NOT 6 : M.2 SSD koydum bu bütçeye SATA yakışmazdı zaten. Siz 250 GB kadar yeter demişsiniz ama kapasite düştükçe M.2 diskin hızı düşüyor bu yüzden 512 GB koydum ben sisteme.
Değiştirebileceğiniz bileşenler aşağıda.
RAM : Ben sisteme 3200 MHz CL16 RGB kaliteli bir bellek kiti koydum. Ancak Ryzen işlemciler en performanslı 3600 MHz CL16 veya aşağısına sahip bir bellek kiti ile çalışıyorlar. Çok büyük farklar olmaz ama en hızlısı olsun derseniz durum bu. +266 TL fazlasını verirseniz
G.Skill 16GB(2x8) Trident Z RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3600C16D-16GTZRC) bu bellek kitini alabilirsiniz. Bu RAM ile işlemcinin tam performansını alabileceksiniz ama 700 TL yerine RAM 'e 1000 TL kadar vermiş olacaksınız karar sizin.
Sıvı Soğutma : Ben dolu dolu olsun diye 240mm piyasadaki en iyi soğutucuların birisini koydum sisteme hatta fiyatına göre en iyisini koydum ama OC yapmayacaksanız gereksiz masraf sayılır. Onu sistemden çıkartıp 207 TL aşağısına aynı soğutucunun 120mm
SilverStone PF120 ARGB 120mm Sıvı Soğutucu versiyonunu alabilir yine OC yapabilirsiniz. Yada OC yapmam derseniz iyi bir soğutma olsun derseniz -477 TL daha ucuza
Aerocool Cylon4 ARGB 120mm Hava Soğutucu bu soğutucuyu alabilirsiniz.
Güç Kaynağı : Ben sisteme 650W 80+ GOLD kaliteli Alman malı bir PSU seçtim. Sisteminize fazlasıyla yeterli ama biraz daha güçlü olsun ve biraz daha iyi olsun derseniz +180 TL fazlasını verip
High Power 750W Performance GD 80+ Gold bu PSU modelini alabilirsiniz.
Her detayı anlattım gerisi size kalmış.