- Tepki
- 0
Her şey 9.8.2015 tarihinde ABRA A5 V5.1 modelli Monster notebook bilgisayarı almamla başladı.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9r0yawOLHnA[/video]
Cihazımı 2 yıl içinde Ciddi sorunlar için garantiye yolladım.
1. Cihazı kullanmaya başladım ilk günden itibaren ekran kartı hataları verip hep mavi ekran görmeye başladım. Teknik servis ile iletişime geçtiğimde format atmam istendi format attım yine aynı hatalarla karşılaştım. İlerleyen zamanlarda İPS ekranda titreşimlerle karşılaştım. Titreşimler git gide arttı. Daha sonra renkli çizgiler çıkmaya başladı hemen garantiye yolladım. Laptop 1 hafta sonra tekrar elimde oldu. Sorun çözülmüştü geçici bir süre için
2. Laptop garantiden geldikten belli bir süre sonra yine hatalar vermeye başladı ve ekranda bir sürü beyaz noktalar çıkmaya başladı sürekli yer değiştiriyorlardı. Cihazı kapatıp açında düzeliyordu. Teknik servisi aradım teknik servise tekrar gerektiği söylendi. Tekrardan teknik servisi gönderdim 1 hafta yine garantide kaldı geldiğinde düzelmişti Anakart üzerinde bir tane kablo değiştirmişler. Sorun çözülmüş gibi duruyordu. Ek olarak garantiye fabrikasal sorun olduğunu düşünüyorum diye bir not iletmiştim laptopumun yanında ona hiçbir şey demediler.
3. Laptop garantiden geldi ama bıkmıştım artık verilerim siliniyor oyunlarım siliniyor programlarım siliniyor format attıkları için onları yükleyip bilgisayarı kullanılabilir hale getirmem zaten 2 günümü alıyor ve laptop kullanmak benim için artık zehir oluyordu. Neyse dedim herhalde bu sefer sorun çözüldü diye düşündüm. Bu sefer aşırı derecede ciddi bir şekilde bir sorunla karşılaştım. Laptopumla bir gece gerekli işlerimi hallettim ve laptopumu kapattım laptop sırt çantama koydum ve uyudum. Sabah işlerimi halletmek için laptopumu masanın üzerine yerleştirdim açma tuşuna bastım birde ne göreyim laptop hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Ne açılıyor nede bir ışık yanıyor neyse yine servisi yolladım 7 gün içinde cihaz elime tekrar ulaştı fakat her şeyim yine silinmişti her şeyi tekrar yüklemem 2 günümü aldı neyse dedim olur o kadar sorun çözülmüştü laptop açıldı fakat yine sorunlar çözüldü sandım.
4. Laptopumla intertte takılıyordum gezdim dolaştım Youtube falan girdim birde ne görüyüm yine ekranda bazı sorunlar çıkmaya başladı. Bu seferde birden bire laptop ekranın ekteki videodaki hata var çok ciddi bir hata. Bu cihaz neden bu kadar sorun çıkartıyor anlamış değilim her şekilde cihaz bozuluyor beni uğraştırıyor gereksiz bir şekilde ben bunu düzenli olarak garantiye yollamak zorunda mıyım? Neden sorun çıkartıyor bu kadar anlamış değilim ?
Cihazda belli ki ciddi sorunlar var ve her garantiye gönderip geri dönüş yapıldığından sonraki günlerde tekrar benzer sorunlar oluşuyor. Garanti süremin bitmesine yaklaşık 20 gün kaldı ben şimdi tekrar garantiye mi yollamam gerekiyor ?
Garantisi bittikten sonra tekrar %99 buna benzer bir sorun oluşacak tekrar tekrar söylememe rağmen bir daha söylüyorum cihazımda fabrika sal bir sorun var yapılmıyor işte her zaman sorun çıkartacak bir ürün ne yapacağım bu konuda hiç bir bilgim yok. [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9r0yawOLHnA[/video]