Monster laptopum açılış logo ekranında kalıyor

Grivasnotaras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monster laptopum açılınca logo ekranında kalıyor. Biosa giremiyorum. Laptop şarja takıp pcyi açtım. Batarya az uyarısı gelip kapandı. İkinci kez açtığımda logo ekranında takılı kaldı. Resetlememe rağmen ekran bu şekilde kalıyor. Çözüm için yardımcı olabilecek var mıdır. Veya sorunun Nerede olduğunu nasıl anlarız? Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Monster laptopum açılış logo ekranında kalıyor

Bataryayı söküp sadece prizden güç alırken dener misiniz.

KS

Grivasnotaras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Monster laptopum açılış logo ekranında kalıyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bataryayı söküp sadece prizden güç alırken dener misiniz.

Denedim maalesef olmadı. Ram’den kaynaklanabileceğini söylediler. Tek RAM bulunduğu için slotu değiştirerek denedim. Yine olmadı.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam,
Logo ekranında kalma veya kilitlenme gibi problemleri genellikle şu arızalarda yaşıyoruz;
-SSD veya HDD arızası (bios girmiyorsa bu şıkkı eleyebiliriz)
-RAM arızası
-Anakart arızası
-işlemci arızası(çok nadir)
ram arızasını ev ortamında cihazınızda 2 ram varsa veya elinizde uyumlu ram varsa tek tek deneyerek çözebilirsiniz, anakart ve işlemci için bir servisten yardım almanız gerekecektir.

KS

Grivasnotaras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BeratG' Alıntı:
Selam,
Logo ekranında kalma veya kilitlenme gibi problemleri genellikle şu arızalarda yaşıyoruz;
-RAM arızası
-Anakart arızası
ram arızasını ev ortamında cihazınızda 2 ram varsa veya elinizde uyumlu ram varsa tek tek deneyerek çözebilirsiniz, anakart ve işlemci için bir servisten yardım almanız gerekecektir.
Çok teşekkür ederim. Destek almadan çözmek zor o zaman. Umarım anakart veya işlemcide değil de RAM da arıza vardır.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Grivasnotaras' Alıntı:
BeratG' Alıntı:
Selam,
-RAM arızası
-Anakart arızası
Çok teşekkür ederim. Destek almadan çözmek zor o zaman. Umarım anakart veya işlemcide değil de RAM da arıza vardır.

Rica ederim, Umarım en pratik ve kolay yol ile çözülecek bir arızadır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Monster laptopum açılış logo ekranında kalıyor

Çok fazla olasılık var. Kompleks bir cihaz olduğundan Laptop bu yüzden şunu çıkartın şunu deneyin gibi şeyleri söyleyemiyoruz. Deneyebileceğiniz şeyler sadece RAM ve disk odaklı ki genelde bu tarz bir sorun cihazın diğer donanımlarından kaynaklı olur. BOOT etme aşamasını BOOT işlemini ekarte eden elektronik bir hata var gibi duruyor. Size tavsiyem bence servis yolunu deneyin.

KS

Grivasnotaras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Çok fazla olasılık var. Kompleks bir cihaz olduğundan Laptop bu yüzden şunu çıkartın şunu deneyin gibi şeyleri söyleyemiyoruz. Deneyebileceğiniz şeyler sadece RAM ve disk odaklı ki genelde bu tarz bir sorun cihazın diğer donanımlarından kaynaklı olur. BOOT etme aşamasını BOOT işlemini ekarte eden elektronik bir hata var gibi duruyor. Size tavsiyem bence servis yolunu deneyin.

Yardımınız için teşekkürler. Bilgisayarcı bir arkadaşa sordum. Statik elektrikten dolayı bunu yapıyor olabilir dedi. Biosu sıfırlamam gerekiyormuş. Pili çıkarıp tekrar takıcam, umarım olur

Kaedwinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Grivasnotaras' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Yardımınız için teşekkürler. Bilgisayarcı bir arkadaşa sordum. Statik elektrikten dolayı bunu yapıyor olabilir dedi. Biosu sıfırlamam gerekiyormuş. Pili çıkarıp tekrar takıcam, umarım olur
Hocam aynı sorun bende var. Çözebildiniz mi işi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri