monster notebook düşük fps sorunu

KS

Volso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: monster notebook düşük fps sorunu

BatuhanKLC' Alıntı:
Volso' Alıntı:
hocam witcherda gördüğünüz gibi gpu yüzdesi bazen 100e bile ulaşıyor rainbowda ise 60 civarında gpu yükü dediğiniz şey bu mu ben o kısımdan bakılıyo diye biliyorum yoksa kastettiğiniz şey farklı bir şey mi

birbakayım hocam

GPU1 rtx 3070 GPU2 intel uhd graphics hocam

Rtx 3070 Gpunuzun tam yükte çalışmamasının 3 tane açıklaması olabilir en basite indirgenirse ;
1 ISI
2 Optimizasyon problemleri 
3 Mekanik arıza.
Rainbow six de GPU yükünüz düşük . Lütfen oyun üstüne gelip sağ tık Oyunu Nvidia grafik birimiyle çalıştır diyip ayarları en yükseğe alıp GPU yükünüzün ss ını atar mısınız?

sağ tıklayınca öyle bir seçenek çıkmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: monster notebook düşük fps sorunu

Windows üzerinden zaten size GPU ile başlatma ayarlarını anlattım ekstra birde sağ tıkla şu kartla çalıştır yapmanıza gerek.

KS

Volso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows üzerinden zaten size GPU ile başlatma ayarlarını anlattım ekstra birde sağ tıkla şu kartla çalıştır yapmanıza gerek.

hocam dediğiniz yöntemi tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası oyun kısmında uzun süredir konsol tarafındaydım ve bilgisayarlar hakkında çok bir bilgim yok açıkçası

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Windows ayarları > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları bölümünden Tercihi ayarlamak için... yazan kısmı Masaüstü uygulaması seçip alttan Göz at seçeneğinden oyunun ve oyunu çalıştıran aracı uygulamanın EXE dosyalarını tek tek seçin. Seçtiklerinizi eklediğinizde üzerlerine tıklayıp seçeneklerinden ekran kartı seçimini NVIDIA GPU birimini seçip birde böyle deneyin.

Size daha önce yukarıda ki metinle anlattım zaten.

KS

Volso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows ayarları > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları bölümünden Tercihi ayarlamak için... yazan kısmı Masaüstü uygulaması seçip alttan Göz at seçeneğinden oyunun ve oyunu çalıştıran aracı uygulamanın EXE dosyalarını tek tek seçin. Seçtiklerinizi eklediğinizde üzerlerine tıklayıp seçeneklerinden ekran kartı seçimini NVIDIA GPU birimini seçip birde böyle deneyin.

Size daha önce yukarıda ki metinle anlattım zaten.

evet ama göz at kısmından sonra hangi dosyaları seçeceğimi tam olarak bilemedim açıkçası

bir de sizce witcher 3 de aldığım fps değerleri donanımıma göre ideal mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Sizin kartınızla benzer karta sahip RTX 3070 140W başka bir markanın laptop incelemelerinde Lenovo Leginon 5 PRO cihazın adı 2K en yüksek ayarlarda 80-90 FPS ortalamasında değer alınıyor. Savaş sahnelerinde anlık 5 FPS kadar aşağı düşüşler oluyor. Yani sizin bu oyunda aldığınız değerler normal. Bunda da şunu anlıyoruz resimlerinizdeki GPU 2 yazan % kullanım değeri NVIDIA kartına ait ki 96% altına hiç inmemiş kart. Yani kartınızın kullanımında ve performansında bu oyunda bir sorun yok. Büyük ihtimalle diğer oyunda bir optimizasyon sorununuz var.

KS

Volso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin kartınızla benzer karta sahip RTX 3070 140W başka bir markanın laptop incelemelerinde Lenovo Leginon 5 PRO cihazın adı 2K en yüksek ayarlarda 80-90 FPS ortalamasında değer alınıyor. Savaş sahnelerinde anlık 5 FPS kadar aşağı düşüşler oluyor. Yani sizin bu oyunda aldığınız değerler normal. Bunda da şunu anlıyoruz resimlerinizdeki GPU 2 yazan % kullanım değeri NVIDIA kartına ait ki 96% altına hiç inmemiş kart. Yani kartınızın kullanımında ve performansında bu oyunda bir sorun yok. Büyük ihtimalle diğer oyunda bir optimizasyon sorununuz var.

evet az önce de ets 2de test yaptım 2k ultra ayarlarda ortalama 170 fps aldım açıkçası beklediğim bir fps değeri sizce bu fps değeri normal mi ?
sanırım rainbowda bir sıkıntı var

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri