Monster tulpar t5 1660 ti fan sesi ve ısınma sorunu

Ercan Celik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1
Arkadaşlar notebookum daha 2 aylık, 1660 Ti i7 9.nesil.
3 gün önce Monster kontrol merkezine giremedim yeniden baslattım, fakat yine girmedi ben de kaldırıp yeniden Monster'in sitesinden yeniden kurdum, kontrol merkezini kaldırdıktan sonra laptopun fanları çalışmaya basladı, kontrol merkezini kurunca düzelir dedim ama düzelmedi yetkililerle görüştüm format atmamı istediler attım ama düzelmedi.
Daha önce normal kullanımda laptopum fan açmıyordu, ama şu an normal kullanım da fanlar acık ve sıcaklık değerleri 48-55 arasında önceden böyle olmuyordu yetkililerle bu konu hakkında konuştum normal olduğunu söylediler. Karantina günleri gecerse servise göndermeyi düşünüyoru

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop için 50-55 derece civarı normal kullanımdaki sıcaklıklar normal sayılır hatta çoğu üründen düşük seviyede. Ancak tabi öncesini bilemiyorum fanlar çalışmazken normal kullanımda kaç derecedeydi mesela?

2. şey ise yazılım konusu Windows sürümünüz ile aynı sürümü kurduğunuzdan emin misiniz? https://www.monsternotebook.com.tr/suruculer/ buradan indiriyorsunuz değil mi?

Birde fan olayı şundan da olabilir Windows güç seçeneklerinden. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri bu konumda Monster 'a özel bir plan varsa kontrol edin varsa onu seçin. Yoksa birer birer deneyin hangisinde eski sisteme dönecek makine.

KS

Ercan Celik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
önceden normal kullanım da sıcaklık degerlerim 46 50 arası idi önceden normal kulllanım da fan lar çalışmıyordu örneğin pubg mobil oynarken fan bile acmıyor du şimdi 68 80 arası sıcaklık var 2 aydır böyle bir şeyle karşılaşmamıstım " ayrıca dedikleriniz hepsini de yaptım,yeniden format atsam mı diye düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani sistem genelinde işlemcinize yük bindiren bir şey varsa ki var gibi görünüyor o sistem fanını devreye sokuyordur. Arkaplan uygulamalarınızı bir kontrol edin işlemcinizi gereksiz yere kullanan bir şey oalbilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri