MSI B350 PC MATE Anakart Update

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mcetinyamac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar arkadaşlar bu hafta içerisinde MSI B350 PC MATE anakartı almayı düşünüyorum. Bu anakartın yanında da Ryzen 5 2400G düşünüyorum alacağım işlemci ile bu anakartın BIOS unu güncelleyebilir miyim yoksa ryzen 3 e mi ihtiyacım var. Diğer bir sorum da bu anakart hakkındaki görüşleriniz. İnternette araştırdığım kadarı ile olumlu yorumlara sahip. Sizin düşünceleriniz nelerdir. Kullanan arkadaşlar var ise artıları veya eksileri  nelerdir. Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi çalışmalar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
muhammed.cetinyamac' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart ve işlemci için toplam bütçeniz nedir?

1500 TL

1500 TL 'mi? Bu bütçeye neden bu düşük segment ürünleri seçtiniz? +100 TL daha çıkın AMD Ryzen ™ 7 2700X 3.7GHz AM4 İşlemci (Kutusuz) + Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, ATX Anakart 1,605.10 TL fiyata bu ikili seti alıyorsunuz. Çok ama çok çok daha kaliteli ve performanslı bir işlemci + anakart almış olursunuz.

KS

mcetinyamac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
muhammed.cetinyamac' Alıntı:

1500 TL 'mi? Bu bütçeye neden bu düşük segment ürünleri seçtiniz? +100 TL daha çıkın AMD Ryzen ™ 7 2700X 3.7GHz AM4 İşlemci (Kutusuz) + Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, ATX Anakart 1,605.10 TL fiyata bu ikili seti alıyorsunuz. Çok ama çok çok daha kaliteli ve performanslı bir işlemci + anakart almış olursunuz.

Öneriniz gayet güzel. Benim yazdığım parçalara göre mükemmel. Fakat bu sistemi AMD Ryzen ™ 7 2700X apu olarak kullanabilirmiyim. İlk etapta ekran kartı almayı düşünmüyordum. Şuan kullandığım MSI R5 230 var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2700X işlemcisini APU olarak kullanamazsınız ekran kartı şart ama bu bütçeye de APU çok kötü bir karar olur. Anladığım kadarı ile bir süre idare edip ekran kartı alacaksınız ama 2400G için alacağınız ekran kartı çok iyi bir kart olamaz işlemci ekran kartı beslemesi için çok güçlü değil. Yani 2400G için alacağınız ekran kartı maksimum RX590 ki bulunamıyor artık yerine alan kart RX5500 XT kartı ve ona rakip GTX 1660 Super modeli ki bu maksimum seviye. 3400G alırsanız bir tık daha rahat edersiniz yine bu kartlar sınır ama daha rahat edersiniz ama bu işlemcide stokta bulunmuyor.

Siz eğer APU olarak kullanacaksanız maalesef hiç içim elvermesede 2400G + bulduğunuz B350 anakartı alabilirsiniz. Ancak BIOS güncellemesine ihtiyacınız olacaktır 2400G işlemcisi 2. nesil ama anakart 1. nesil yani güncelleme gerekecek. Anakart seçiminiz https://www.teknobiyotik.com/asrock...anakart-ryzen-3000-uyumlu-versiyon-30172.html bu modelden yana yapın. Çok daha iyi bir anakarttır o MSI modele göre.

KS

mcetinyamac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2700X işlemcisini APU olarak kullanamazsınız ekran kartı şart ama bu bütçeye de APU çok kötü bir karar olur. Anladığım kadarı ile bir süre idare edip ekran kartı alacaksınız ama 2400G için alacağınız ekran kartı çok iyi bir kart olamaz işlemci ekran kartı beslemesi için çok güçlü değil. Yani 2400G için alacağınız ekran kartı maksimum RX590 ki bulunamıyor artık yerine alan kart RX5500 XT kartı ve ona rakip GTX 1660 Super modeli ki bu maksimum seviye. 3400G alırsanız bir tık daha rahat edersiniz yine bu kartlar sınır ama daha rahat edersiniz ama bu işlemcide stokta bulunmuyor.

Siz eğer APU olarak kullanacaksanız maalesef hiç içim elvermesede 2400G + bulduğunuz B350 anakartı alabilirsiniz. Ancak BIOS güncellemesine ihtiyacınız olacaktır 2400G işlemcisi 2. nesil ama anakart 1. nesil yani güncelleme gerekecek. Anakart seçiminiz https://www.teknobiyotik.com/asrock...anakart-ryzen-3000-uyumlu-versiyon-30172.html bu modelden yana yapın. Çok daha iyi bir anakarttır o MSI modele göre.

İlk etapta apu olarak düşünüyordum ama yazdıklarınız gerçekten çok mantıklı. İleriye dönük bir sistem olması adına dediğiniz parçalar tam isabet olmuş oluyor. Şuan ki düşüncem ise ryzen 7 2700x ve dediğiniz anakartı  Asrock B450M-HDV alıp 1-2 ay sonrada ekran kartı almayı planlıyorum. Peki Asrock B450M-HDV anakartında bios güncellemesini ryzen 7 2700x ile yapabilirmiyiz son bir sorum ise mATX olması bir dezavantaj mı ATX olsa fiyat artar ama bir etksi olur mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
B450 anakart zaten 2. nesil tüm Ryzen modelleri ile uyumlu ki zaten öyle bile olmasa size kombin indirimli paket önerdim. BIOS güncel gelecek. Anakart boyutu performanstan kısmaz genel slot vs. giriş çıkıştan kısar yer amaçlı PCI-e bağlantısı alt bölümden azalır vs. vs. hayatınızı değiştirecek bir eksi değil.

KS

mcetinyamac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
B450 anakart zaten 2. nesil tüm Ryzen modelleri ile uyumlu ki zaten öyle bile olmasa size kombin indirimli paket önerdim. BIOS güncel gelecek. Anakart boyutu performanstan kısmaz genel slot vs. giriş çıkıştan kısar yer amaçlı PCI-e bağlantısı alt bölümden azalır vs. vs. hayatınızı değiştirecek bir eksi değil.

Uğur bey önerileriniz için çok teşekkürler. Kafama çok takılıyordu ama verdiğiniz detaylar gerçekten içimi rahatlattı. Apu dan vazgeçip dediğiniz sistemi toplayacağım. Geçici süre r5 230 takılı kalacak ondan sonrada ekran kartı aldıktan sonra tamamen oturur dediğiniz gibi. Tekrardan teşekkürler. Emeğinize sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri