Msi B450m Pro Vdh Plus Ez Debug Led Cpu Işığı

Laprendis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selam. Bilgisayarımı yaklaşık bir buçuk ay önce garantiye gönderdim ve işlemci iade kararı çıktı. Ardından yeni bir işlemci aldım pc ye taktım fakat açılmadı. Bıos update için tekrar yolladım bugün elime ulaştı ve açılmıyor sadece ez debug led kısmında cpu ışığı yanıyor. Ne yapmam gerek bilen ve yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Dip not: Garantide bütün parçalar test edilmiş ve sadece işlemcide sorun gözlemlenmiş.

Pc özellikleri:
Msi B450M PRO VDH PLUS ANAKART
RYZEN5 5600X İŞLEMCİ(RYZEN 5 2600X Eski işlemcimdi iade oldu)
16 GB Ram
Rx 590 Sapphire ekran kartı
600W psu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart BIOS 'unu 5000 serisi için doğru güncellediklerinden emin olmanız gerek. CPU ışığı yanıyorsa birkaç şey olabilir. 

• BIOS sürümü işlemciyi tanıyan bir sürüm değil yada güncellemeyi atlamalı yani sıraya göre yapmamış olabilirler.
  • İşlemci soketinde bir arıza olabilir.

KS

Laprendis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart BIOS 'unu 5000 serisi için doğru güncellediklerinden emin olmanız gerek. CPU ışığı yanıyorsa birkaç şey olabilir. 

• BIOS sürümü işlemciyi tanıyan bir sürüm değil yada güncellemeyi atlamalı yani sıraya göre yapmamış olabilirler.
  • İşlemci soketinde bir arıza olabilir.
Peki bunun en temiz yolu nedir tekrar mı göndermem gerek pc yi garantisi bitti sanırım veya yeni anakart alıp flash bios yapsam olur mu delirmek üzereyim 1 buçuk aydır pc kullanamıyorum ve dersler başladı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka bir şeyden bu sorunun olacağını pek sanmıyorum. Yani en azından aklıma bir şey gelmedi başka.

Ne yapmam gerek sorusuna gelirsek, benim dediğim şey ise emin olmak için BIOS sürümüne bakmak gerek ki bunu ancak eski bir işlemci ile 3000 serisi mesela işlemci ile bakıp kontrol edebilirsiniz. Yada servise tekrar göndereceksiniz güncelleme için ama sorun bu mu emin olmadan göndermek biraz 50% ihtimal durumunda bırakıyor durumu. BIOS 'a reset atmak işe yaramaz. Ayrıca flash BIOS button için anakartınızın desteği yok. DUAL BIOS özelliği de bulunmuyor anakartınızın. Yani özetle sadece 3000 serisi bir işlemci ile test edilebilir BIOS durumu.

KS

Laprendis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka bir şeyden bu sorunun olacağını pek sanmıyorum. Yani en azından aklıma bir şey gelmedi başka.

Ne yapmam gerek sorusuna gelirsek, benim dediğim şey ise emin olmak için BIOS sürümüne bakmak gerek ki bunu ancak eski bir işlemci ile 3000 serisi mesela işlemci ile bakıp kontrol edebilirsiniz. Yada servise tekrar göndereceksiniz güncelleme için ama sorun bu mu emin olmadan göndermek biraz 50% ihtimal durumunda bırakıyor durumu. BIOS 'a reset atmak işe yaramaz. Ayrıca flash BIOS button için anakartınızın desteği yok. DUAL BIOS özelliği de bulunmuyor anakartınızın. Yani özetle sadece 3000 serisi bir işlemci ile test edilebilir BIOS durumu.
Yeni anakart almak istiyorum 1000 - 1200 Tl bandında ne önerirsiniz en azından flash bios yapar denerim o da olmazsa anakartı iade eder bir bilgisayarcıya götürür baktırırım onun elinde illa ki işlemci vardır. Yardımcı olduğunuz için de teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart almadan elinizdeki anakartı iyi bir tamirciye götürüp farklı bir işlemci ile denemesini söyleyin ve eğer sorunsuz çalışırsa BIOS 'u doğru bir şekilde 5000 serisi ile çalışacak sürüme güncellemesini isteyin. Eğer sorun halen daha devam ederse iade edersiniz anakart bende size İncehesap Cuma indirim gününde tekrar yazın anakart önerinizi yaparım.

KS

Laprendis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart almadan elinizdeki anakartı iyi bir tamirciye götürüp farklı bir işlemci ile denemesini söyleyin ve eğer sorunsuz çalışırsa BIOS 'u doğru bir şekilde 5000 serisi ile çalışacak sürüme güncellemesini isteyin. Eğer sorun halen daha devam ederse iade edersiniz anakart bende size İncehesap Cuma indirim gününde tekrar yazın anakart önerinizi yaparım.

Tamamdır çok teşekkür ederim ancak amazon prime üyesiyim oradan da bulursanız çok iyi olur hem onların kargolaması da çok iyi oluyor. Ayrıca bir şey fark ettim ben. Pc ye reset atma tuşuna basınca sadece fan ledleri resetleniyor acaba yanlış kablolalama yapılmış olabilir mi? Eğer öyleyse doğrusu nasıl yapılır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yanlış kablolama yapmanız olası değil. Soketlere başka kablolar takılamıyor. Ancak eksik bağlantı olma ihtimali var tabi. Bir kontrol edin anakart üzerindeki 8 pin CPU + anakart 24 pin anakart bağlantısı ve son olarak ekran kartının bağlantılarını kontrol edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri