msı bios a girmek

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
mrb lar  ben yeni işlemci aldım ve anakart işlemci i5 10400f  msı  anakart b460 m-a pro  işlemcinin gpu hızı sabitti yükseltmek isterken  bilgisayarı hızlı mod gibi bişeye soktum açılınca ve kapanınca uyku moduna girip öyle açılıp kapanıyor biosa girme şansım yok güüç seceneklerindeki tüm ayarlarda yaptım ama kayıt edilmiyor ben pili de değiştirdim bir türlü olmuyor denediğim yöntem kalmadı ne yapayım biri yardımcı olursa çok sewinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS 'a müdahale ettiyseniz pili söktüğünüzde bu şekilde pil yokken sistemi açarsanız o ayarlar sıfırlanır. Yani BIOS sıfırlanmış olur o ayarlar iptal olur. Eğer BIOS üzerinden bir ayar yaptıysanız bu şekilde o ayarlar iptal olması gerekiyor. Eğer Windows üzerinden bir ayar yaptıysanız diskin kablosunu sistemden sökün Windows okuması yapılamadığı için yine yaptığınız ayarlar geçersiz olacaktır. Eğer tüm bunlara rağmen hala BIOS 'a giremiyorsanız sistemi RAM modülleri dahil CPU vs. her şeyi ile söküp tekrar toparlamayı deneyin. Bir donanım sistemi yaptığınız bir şey neticesinde kilitliyor olabilir. Sök tak yaptığınızda düzelme ihtimali var.

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'a müdahale ettiyseniz pili söktüğünüzde bu şekilde pil yokken sistemi açarsanız o ayarlar sıfırlanır. Yani BIOS sıfırlanmış olur o ayarlar iptal olur. Eğer BIOS üzerinden bir ayar yaptıysanız bu şekilde o ayarlar iptal olması gerekiyor. Eğer Windows üzerinden bir ayar yaptıysanız diskin kablosunu sistemden sökün Windows okuması yapılamadığı için yine yaptığınız ayarlar geçersiz olacaktır. Eğer tüm bunlara rağmen hala BIOS 'a giremiyorsanız sistemi RAM modülleri dahil CPU vs. her şeyi ile söküp tekrar toparlamayı deneyin. Bir donanım sistemi yaptığınız bir şey neticesinde kilitliyor olabilir. Sök tak yaptığınızda düzelme ihtimali var.

bios pilini çıkardım bekledim 15 dk bişey değişmedi ben ayarı bios içinde yaptım jumper olayı msi de çok saçma bir durum 2 pin tek var onu hiç anlamadım tüm videolara baktım yine bişey dşmediilgid

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
bilgisayar 1 dk içinde açılıyor herhangi bir sorun yok Windows ta  ama bu anakart ta bios sıfırlanması bir türlü gerçekleşmiyor  normalde açınca msı reklamı çıkar ordan del e basıp  bios a giriyordu  şuan ki durum bilgisayar açılınca monitör 1 dk boyunca kapanık haldeki ışıkta kalıyor sonra birden yeşil oluyor ekran açıldığı anda oturum şifrei isteniyor zaten giriyorum   işte o 1 dk içinde bahsettiğim o sahne kayıplarda  çok fena bozmuşum ayarları    bir kaç ayar vardı örnek   intel bost vardı bi tane  enabled yerine disabled yaptım    en az 5-6 ayarı değiştirdim

tm şimdi onları da deniyeceğim sizden önce cvp verdiğim için göremedim son cevabınızı

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS pili ile CMOS benzer şeyler pil işe yaramadıysa oda işe yaramaz. Diğer dediklerimi bir deneyin.

dediğin herşeyi yaptım bişey değilmedi yalnız   benim i5 10400f   boşta 4.5 ghz de çalışırken  program aşarken direk  1.5 ghz ye düşüyor   saatlerde uğraştım yok çözemedim  programı açtığım anda düşüyor  herşeyi sökmeden önce bir sorun yoktu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızı servise göndermenizi tavsiye ederim. Çoğu şeyi denemişsiniz zaten. BIOS güncellemesi önereceğim ama onun için anakartınızda işlemcisiz güncelleme desteği yok ve BIOS 'a girmeden yada Windows açılmadan güncelleme yapamazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri