MSI GAMING TRIO Z RTX 3080 12GB LHR FANLARIN SÜREKLİ ÇALIŞMASI SORUNU

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Selamlar, başlıkta belirtmiş olduğum ekran kartımın fanları nedense sürekli çalışır hale geldi. Bilgisayarı alalı yaklaşık 10 gün oluyor. Önceden böyle bir durum yoktu. Sanırım dün gece başladı, nedenini hiç bilmiyorum. Sürekli bir şekilde sıcaklık 30 bile olsa en az yüzde 40 güçte çalışıyor fanlar. MSI Afterburner'dan manuel müdahale denesem de %30'ın altına inmiyor, (ki zaten buna gerek kalmaması lazım çünkü otomatik bir şekilde kendisi fanları durduruyordu zaten) normalde 0'a kadar hem kendi indiriyordu hem de manuel indirebiliyordum. Çözüm fikirleriniz varsa çok sevinirim. Yakında (belki bu akşam) bilgisayara format atma planım var zaten ama şimdiden bir sorayım dedim. Format sonrası bu konuda bir gelişme olma şansı var mıdır bilmiyorum, onu da göreceğim. İlgisi var mıdır bilmiyorum ama dün yaklaşık 1 gün boyunca furmark ve prime95 çalıştırmıştım. Belki önemli bir bilgidir diye eklemek istedim.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
1 gün boyunca neden öyle bir şey yaptınız ? :)

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Sebebi kesinlikle furmark mıdır dersiniz? Öyleyse evde yapabileceğim biz çözüm var mıdır acaba? 1 günü tahmini olarak yazdım daha kısa sürdü ve en yüksek ayarlarda test yapmamıştım. Ama yine de en azından 16 saat sürmüştür. Yeni PC alınca ekran kartı ve işlemcide herhangi bir sorun var mı diye 1 gün kadar prime95 ve furmark testi yapılması gerektiğiyle ilgili bir bilgi görmüştüm, testleri yapma sebebim buydu. BIOS üzerinden bir ayarın kilidi açılarak bunun düzelebileceğiyle ilgili bazı bilgiler gördüm internette ancak detayını ve nasıl yapılacağını bilmiyorum. En azından kontrol sağlayabilirim eğer bulabilirsem. Ekran kartını söküp takmayı ve dümdüz durduğundan emin olma işlerini yaptım. Güç bağlantılarında da herhangi bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Şimdi de yedeklerimi alıp bu akşam içerisinde format atmayı planlıyorum. Formatla düzelmezse yine haber vereceğim. O arada önerileriniz veya çözüm yollarınız varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Umarım söylediğiniz gibi karta kalıcı bir hasar verilmemiştir. Emin olamıyorum şu anda. Böyle bir sorun olduysa tamir işlemi mümkün müdür acaba yoksa kartın illa değişmesi mi gerekir bilginiz var mıdır?

ASTR0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar, başlıkta belirtmiş olduğum ekran kartımın fanları nedense sürekli çalışır hale geldi. Bilgisayarı alalı yaklaşık 10 gün oluyor. Önceden böyle bir durum yoktu. Sanırım dün gece başladı, nedenini hiç bilmiyorum. Sürekli bir şekilde sıcaklık 30 bile olsa en az yüzde 40 güçte çalışıyor fanlar. MSI Afterburner'dan manuel müdahale denesem de %30'ın altına inmiyor, (ki zaten buna gerek kalmaması lazım çünkü otomatik bir şekilde kendisi fanları durduruyordu zaten) normalde 0'a kadar hem kendi indiriyordu hem de manuel indirebiliyordum. Çözüm fikirleriniz varsa çok sevinirim. Yakında (belki bu akşam) bilgisayara format atma planım var zaten ama şimdiden bir sorayım dedim. Format sonrası bu konuda bir gelişme olma şansı var mıdır bilmiyorum, onu da göreceğim. İlgisi var mıdır bilmiyorum ama dün yaklaşık 1 gün boyunca furmark ve prime95 çalıştırmıştım. Belki önemli bir bilgidir diye eklemek istedim.
Furmark ekran kartını fazla yormuştur format atman düzeltebilir ama yine de bi youtubeye bak derim

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şükürler olsun düzelttim. MSI Center'daki uygulamaları tek tek silmeye başladım, hangisi etkiledi bilmiyorum ama uygulamayı sildikten sonra direkt düzeldi sıkıntı. Sildiğim eklentilerin resmini mesaja ekliyorum. Gerçekten çok üzülmüş ve korkmuştum şükürler olsun sandığım gibi bir durum değilmiş demek ki. İnşallah böyle bir şey başına gelen olursa (umarım kimsenin başına gelmez ama) konuyu görüp faydalanır.

Not: Resimdeki "Mystic Light" harici tüm eklentileri sildim. Bunlardan ya biri ya birkaçı bu sıkıntıya neden oluyormuş anladığım kadarıyla.

Ekli dosyalar

• IMG_9992.JPG
    IMG_9992.JPG
    3 MB · Görüntüleme: 26
KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Furmark ekran kartını fazla yormuştur format atman düzeltebilir ama yine de bi youtubeye bak derim
formatı zaten normal şartlarda da atacaktım ama bu sorun için formata gerek kalmadı çok şükür hallettim. Üstteki mesajımda çözümü yazdım. Teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri