MSI GF615M P33 V2 Anakart Biosu Nasıl Güncellenir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yeni islemci alacagimdan dolayi anakartimi guncellemem gerekiyormus ama ben nasıl yapıldığını bilmiyorum internette araştirdim fakat bir bilgi bulamadım eski bir bios olduğundan dolayı çok karışık şimdiden teşekkürler

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu yazılım online olarak bulup netten indirim sonra kuruyor ekstra bir BIOS dosyasına ihtiyacınız yok videoda zaten gösteriyor.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani buradan anlayabilirim ki bu yüklemeyi yaptıktan sonra yeni işlemcimi takınca sıkıntısız çalısacak doğru mu
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu yazılım online olarak bulup netten indirim sonra kuruyor ekstra bir BIOS dosyasına ihtiyacınız yok videoda zaten gösteriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir BIOS güncellemenizi yapın sonra kontrol edin BIOS 'unuz güncellenmiş mi. Önce şuan ki sürümünüze bakın ki sonra güncellenmiş mi sorunsuz anlayın.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios sürümüme nasıl bakabilirim bu windows içinde mümkün mü çünkü biosum çok karışık hiçbir şey anlayamıyorum
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir BIOS güncellemenizi yapın sonra kontrol edin BIOS 'unuz güncellenmiş mi. Önce şuan ki sürümünüze bakın ki sonra güncellenmiş mi sorunsuz anlayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlaya msinfo32 yazıp aracı çalıştır orada BIOS Sürümü/Tarihi yazar. Ayrıca uygulamada da görünür sürümün eskisi.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam teşekkürler bu gün içerisinde uygulayacağım bu konuyu kapatmazsanız sevinirim bazı yerlerde takılabileceğimi düşünüyorum o tüzden bazı yerlerde sorarım

hocam birde  biosu programdan yüklerken flash bellek takılı olmalı mı
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlaya msinfo32 yazıp aracı çalıştır orada BIOS Sürümü/Tarihi yazar. Ayrıca uygulamada da görünür sürümün eskisi.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam bios updateyi baslattim ama 10 dakikayı gecti hala devam ediyor internette insanlar 2-3 dakikadan bahsediyor bu durum normal mi
ugur.gozaydin' Alıntı:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynısını yaptın dimi videoda anlattığı gibi. Önce indiriyor dosyayı buluyor sonra eğer güncel değilsen güncelliyorsun. 10dk sürmez normalde.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 10 dakikayıda geçti ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam lazım hala yüklüyo diye görünüyor
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aynısını yaptın dimi videoda anlattığı gibi. Önce indiriyor dosyayı buluyor sonra eğer güncel değilsen güncelliyorsun. 10dk sürmez normalde.

hocam programı kaparım yeniden açsam ne olur
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam ilk başta klavye mouse kitlenmişti şu an çalışır vaziyette  ne yapacağım hala dolmadı devam ediyor
ugur.gozaydin' Alıntı:

internette birisi programi kapatip yeniden baslatmis bilgisayarı bende yaparsam ne olur yapaýım mı
ugur.gozaydin' Alıntı:

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam yüzde göstermiyor sadece bir animasyon var bios chipsetine kağit gibi bir şey ekuliyo kac dakikadir
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocan acaba program dogru calismiyo olabilir mi bi reset atayım mı ne yapmam lazım
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam yardım edin dolmuyor hala  devam ediyor 
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam neredeyse 1 saat oldu ne yapmamız lazım anlatırmısınız
ugur.gozaydin' Alıntı:

Programı kapattıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlattı ve yeniden açıldı çok şükür ve bios şürümüne baktığımda A10 dan A20ye geçiş yapiĺmis olarak görünüyor yani şu an sıkıntı yok bios yüklenmiş ama progfamın ben kapatana kadar kapanmamasına şaşırdım
ugur.gozaydin' Alıntı:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun olmuş olmalı sisteminizde. Reset atmak BIOS üzerinden yapsaydınız işlem sırasında riskli bir durum anakart arızası olabilir BIOS odaklı ama Windows üzerinden yapılırken atarsanız ne olur bilmiyorum yani riski alırsanız reset atın ama bu şekilde ilerlemez bence çünkü 2-3 dk. içinde halletmesi gerekirdi. Yani sisteminizde bir sorun olmuş olmalı güncelleme sırasında. Karar sizin reset atabilirsiniz ama risk size ait beklersenizde o güncelleme tamamlanmayabilir.

Sorun olmadığı iyi ama işlem yarım kalmaz neden öyle bir durum oldu anlam veremedim açıkçası. Şuan ki sürüm güncel sürümdür yani son işlemcilere kadar desteği olması gerek.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben reset attım vve sistem normal bir biçimde açıldı sonra bios sürümünü kontrol ettim ve A20ye geçiş yapılmış yani programda öyle gösteriyor eskiden A10du şu an sıkıntı yok bakalım ilerleyen dakikalarda ne olacak bence program hata vermiş olmalı ama 1 saat devam etti niye oldu hiçbir şekilde anlayamadım ama tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum biraz uğraşlıda olsa güncellememizi yaptık çok şükür
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sorun olmuş olmalı sisteminizde. Reset atmak BIOS üzerinden yapsaydınız işlem sırasında riskli bir durum anakart arızası olabilir BIOS odaklı ama Windows üzerinden yapılırken atarsanız ne olur bilmiyorum yani riski alırsanız reset atın ama bu şekilde ilerlemez bence çünkü 2-3 dk. içinde halletmesi gerekirdi. Yani sisteminizde bir sorun olmuş olmalı güncelleme sırasında. Karar sizin reset atabilirsiniz ama risk size ait beklersenizde o güncelleme tamamlanmayabilir.

Sorun olmadığı iyi ama işlem yarım kalmaz neden öyle bir durum oldu anlam veremedim açıkçası. Şuan ki sürüm güncel sürümdür yani son işlemcilere kadar desteği olması gerek.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şimdi bilgisayarımda A20 biosu kurulu sizin bana paylaşmış olduğunuz linktede A20 biosu vardı o biosu bana işlemcimi calistirmak icin atmistiniz su an aynı bios kurulu o islemciyi takarsam calisir degil mi başka bir şey yapmama gerek yok
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anladım başka bir sorunuz kaldı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri