MSİ GTX 1650 SUPER

Mert Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba.Elimde İ5 4590 H97 Gaming 3 Anakart,8 GB 1600MHz ram ve 500 Watt 12 üzerinden 400Watt veren güç kaynağına sahibim.Başlıkta belirttiğim gibi bu işlemcide 1650 Super darboğaz yapar mı? Monitörüm XG2405.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemciniz gayet güçlü daha üzeri bir ekran kartı ile de kullanılabilir. Örneğin RTX 2060 Super gibi bir kart ile de sorunsuz oyun deneyiminiz olur tabi PSU değişebilir bir ihtimal bu kart ile yani soru nyok kullanım sağlayabilirsiniz darboğaz söz konusu değil. Ancak 8 GB RAM ani drop yemenize sebep olaacaktır RAM 'in sınıra yaklaştığı oyunlarda bunun olmaması için 2. bir 8 GB RAM daha alın derim. Ayrıca 2. RAM aldığınızda DUAL Channel özelliği devreye gireceği için FPS artığınızda olacak.

KS

Mert Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Çoğu yerde darboğaz olacağını söylediler bende tam emin olamadığım için burda konu açtım.Dual Channel olayına gelince bende 2 adet ram mevcut.1 tanesi Gskill 1600Mhz 4 GB rami diğeri ise Hp 1600Mhz rami.Anakartta dual channel için DIM1 ve DIM3 slotlarına taktığımda görüntü gelmiyor.Ama diğer herhangi portlara taktığımda görüntü geliyor.Sizce bu sorunun problemi nedir? Birde bu dediğiniz ram olayı üst düzey oyunlarda devreye girer sanırım.Ben genellikle CS:GO oynuyorum ve minimum low ayarlarda +200 fps almasını istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM 'ler voltaj ve CL değerleri olarak eş değildir DUAL Channel için birebir uyum olması gerek. Darboğaz olayına gelirsek darboğaz söz konusu değil işlemciniz yeterince güçlü bir model. RTX 2060 belki bazı oyunlarda zorlar ama GTX 1660 Ti çıkabileceğiniz tamamen sorunsuz kart bir sorun yok bu konuda ki siz 1650 Super kartından bahsediyorsunuz alabilirsiniz bir sorun yok. Dual Channel özelliği her oyun ve iş yükünde FPS ve performans artışı sağlar onda bir kısıtlama yok. https://www.youtube.com/watch?v=N63lCCf7wFQ bu video gibi pek çok örnek var. 1 adet 8 GB RAM ile 2 adet 4 GB RAM arasından CSGO oyununda ortalama 70 FPS fark oluşuyor. Sahne yoğunluğuna haritaya ve pek çok etkene göre artışta olabilir azalmada ama fark olacaktır her halükarda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri