MSİ Gtx 1660 ventus xs hakkında görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba
Ciddi kararsızlıklar da yaşamama rağmen "MSI GTX 1660 Ventus XS 6GB" modelini sipariş ettim
Bu kartı kısıtlı bütçe olmasına rağmen yeni ve ileriye dönük olduğu için seçtim, kararsızlık yaşadığım kart Sapphire rx580 nitro idi
Umarım ventux oyunlar için beni yarı yolda bırakmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GTX 1660 kartı RX 590 ile aynı performansı veren bir kart ve ileriye dönük çok daha iyi bir kart ayrıca RX 590 kartından çok daha az güç tüketiyor doğru karar vermişsiniz hayırlı olsun.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Yalnız şöyle bir durum farkettim Msi Gtx 1660 kartının farklı modelleri var xs, gaming, ti gibi ben en düşüğü xs ventus almışım sonra farkettim aralarında çok ciddi farklar yok ama benim aldığım xs modelinin soğutucu bloğu eski stok işlemci fanlarındaki malzeme ile aynı ona çok canım sıkıldı nefret ediyorum o soğutuculardan hiç faydası olmuyor
Fiyatı 1700 tl ye aldım +400 verirsem gaming x alırım ama değmez sanırım ne dersiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok değmez GPU aynı olacak sonuçta ve aldığınız FPS aynı olacak doğal olarak. Soğutucu farkı 5 ile 10 derece arasında fark eder en babasında ve fiyat farkı genelde görsele dayalı oluyor kartlarda. Ben bir ekran kartının aynı modeline fazladan para vermeyi tavsiye etmem. Çift fan olsun ve bilindik marka olsun yeter. Ama para vardır bütçe konusunda diğer parçalardan kısıntı yapmamışsınızdır o zaman aynı bileşenin daha iyi görünenini alabilirsiniz. Soğutucu farkı büyük değil genel odakta hepsi belli bir seviyede koruyorlar sıcaklıkları.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bende öyle düşünmüştüm görsellik budalası değilim ama ekran kartında soğutma işine eskiden beri çok önem veriyorum
Hd3870 im vardı üzerindeki stok bağlantısını söküp zırh gibi soğutucu çift fan taktığımı bilirim
Onun için inşallah fazla ısınmaz bu kart yoksa aynı şeyi bu kart içinde yapabilirim
Ayrıca bir sorum daha var bu kart Amd phenom II x6 1090t ile kullanılacak darboğaz yapmayacağını düşüyorum kısa vadede
Zaten ekran kartı alma sebebim battelfield 1 oyununu oynayamam hd6850 ile

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Phenom II x6 1090t bu işlemci çok düşük güçte bu zamana göre ve baya güçsüz kalıyor böyle güçlü ekran kartlarına karşılık. Doğru düşünmüşsünüz ama sizin düşündüğünüz kadar olumlu bir sonuç değil baya baya ortalama minimum %20 genel olarak ise %50 civarında bir darboğaz yaşayacaksınız haberiniz olsun. BF1 oynarsınız ama FPS konusunda sorun yaşayacaksınız ve ani Drop yaşama ihtimalinizde var bunuda belirteyim. Tavsiyem en kısa süreçte 2. el bile olsa daha iyi bir işlemci, anakart ve doğal olarak RAM üçlemesine yükselmeniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kart geldikten sonra deneyip sonuçları burada paylaşacağım
Şöyle söyleyeyim: kullandığım kart hd6850 afterburner değerlerine baktığımda işlemci değil VGA kart belleği sıkıntı çıkarıyor
Battelfield 1 oyunu minimum gereksinimlerinde Amd fx-6350 istesede phenom hakkından geliyor
Neyse gelince göreceğiz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani ben birebir test etmedim sonuçta ama YouTube içeriklerinde bu sendeki x6 1900t işlemcisi ile GTX 1060 kullanmışlar genelde en tepe bu kart var ve o kartta ortalama %30 kayıp var ve GTX 1660 kartı çok daha iyi olduğu için 1060 kartından bence daha fazla farknolacak ama dediğin gibi gelince test edersin. Zaten izlediğim testlerde BF1 yoktu oyundan oyuna darboğaz değişir.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şimdi bu kartla alakalı birde görüntü çıkışı sorunumuz var ben hala VGA çıkışlı monitör kullanıyorum kartla beraber çevirici de sipariş ettim bakalım nası olacak merak ediyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çevirici ile bir sıkıntı yaşamazsanız çok büyük ihtimalle. Ama tavsiyem bir HDMI yada DP çıkışa sahip birde monitör alın daha iyi bir deneyim için. Sorularınız bittiğine göre başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri