MSI GTX 950 GAMING 2GB

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
BIOS'u sürekli güncelliyordum. Garantide BIOS işlemide yapılmış. İşlemcide sorun olsa GT 630' da çalışır mıydı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcide sorun olacağını sanmıyorum. Başka GPU biriminin çalışması pek mantıklı olmazdı. GT 630 harici 2060 denenmiş yani sorun GPU diyeceğim ama oda başka sistemde çalışıyor. Bence anakart bu 950 kartını seçiyor.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
MSI GTX 950 ile warzon akıcı bir şekilde oynandı ve furmark yapıldı. Kuzendeki PSU' yu sabit tutarak benim anakartı komple taktık görüntü vermedi. Yani PSU ve GPU sorunsuz diyebiliriz.

Ben kadar nasipsiz, şansız, bahtı kara, elini neye atsa sıkıntı çıkan biri yokturdur. Anakart naz yapıyor olabilir gibi geliyor banada.

Yarın gaming gecesinden ya da ikinci el bir anakart alarak test etmeyi düşünüyorum. İsterseniz konuyu kapatalım. Forumu da sizleride çok meşgul ettim. Çözümü yok gibi duruyor. Bunu icat eden mühendisi bulmak lazım. Bug gibi birşeyde olabilir belki.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamam, facebook grubuna da attım belki benzer durumu yaşayan varsa diye ama onaylanmamış. Grupların eski gönderilerine baktığımda bazı benzer yardım gönderileri olmuş. Mesela topraklamadan dolayı, anakart ve kaynak arızası sebepleri gibi. En son PCH grubunda biri hazır sistemde yaşamış ama aç kapa yapa yapa açtırabilmiş. Ben bozarım diye çekindiydim. Hattın gerilimini ölçtüm ve uygun. Ev hattında topraklama da var. Farklı bir oda da ya da prizden deniyeceğim.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bugün bir aksilik oldu sanırım çünkü elektrik-elektronikçi olduğum için ekran kartını kontrol edip ölçü aleti ile değerlere bakmıştım. Anakarta giren kısmın hemen üstündeki SMD elemandan biri düşmüş. Düşmüş durumda tekrardan kuzenin sistemde denemek istedim ve sorunsuz çalıştı. Hazır gitmişken benim sisteme kuzenin RTX 2060' ı taktık ve çalıştı. Sürücü vs. güncelledik, ardından MSI GTX 950' yi taktık ama görüntü gelmedi. Bu sistem MSI GTX' i kabul etmiyor algısı oluştu. Bu nasıl bir beladır anlamakta güçlük çekiyorum. Evin elektrik hattını ve sistemi komple test edip kontrol ettim. Kablolar vs herşeyi denedik. Anakart ekran kartı seçiyor ya da MSI GTX, GA-A320M-S2H ile uyumlu değil. Başka birşey aklıma gelmiyor.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kaç kere yazdım TR şubesine adam yerine koyup cevap bile vermiyorlar. Sorunu detaylıca anlattım farklı işlemler uygulayıp sorunsuz diye gönderilmiş. Bilgisayarsız, küçük ekranda zor oluyor ama biraz önce küresel destekten durumu bildirdim.

3 hafta olacak belkide bilgisayarsız sıkıntı olmaya başladı. Anakart almayı düşünüyorum. GA-B450M-H anakartını önerir misiniz? Kuzende GA-B450M-S2H var ve sorunsuz açılıyor. İtopya'da indirimdeyken almayı düşündüm. OC yapmadığım için pek fark göremedim ama sizede sormak istedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun anakart ise tabi değişim işe yarar ama anakart olmayadabilir. Aynı A320 anakartta farklı işlemciler denediniz mi? Belki işlemci odaklı bir sorun oluşuyordur. Tabi o anakarta uygun elinizde işlemci var mı bilmiyorum ama kuzeninizdeki B450 anakarttaki işlemci 99% ihtimalle sizin A320 anakartta çalışır diye düşünüyorum. Bir deneyin sorun çözülmezse anakart değişimi yaparsınız.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Benim sistemde GA-A320M-S2H takılıyken INNO3D RTX 2060 sorunsuz çalıştı. Bu sebeple diğer parçalarda sorun olmadığı kesinlik kazanmaz mı? AMD işlemci sökmesi takması ayrı dert. İnternetteki sökerken kıranları filan görünce bir şey olur diye yapmak istemedim.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bu konu hakkında bilgim yoktu hiç aklıma da gelmedi, 2060 çalıştı diye anakarta odaklandım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Olabiliyor bazen bu. Eğer daha önce işlemci sökmediyseniz hiç bulaşmayın ama video vs. ile çözerim işi derseniz birde bu yöntemi deneyin.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kendi işlemci mi çok rahat çıkartıyorum aslında ama başkası olunca sıkıntı oluyor ya :)

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
PCIe ekran kartı slotunun kontrol yongası işlemci içerisindedir. İşlemci içerisindeki kontrol I/O yongasında sorun var ise, ekran kartı seçmesine neden olabilir.

Kullandığınız işlemci ve anakart’ın BIOS sürümü, ekran kartınızın BIOS sürümü ile uyumsuzluk yapıyor ise bundan dolayı da görüntü alamayabilirsiniz.

Bu şekilde cevap verdiler. Sizin dediğiniz gibi olacak korkusu bastı valla. GA-B450M-H anakart almıştım indirim de diye. Bu da olmazsa kesin işlemci ozaman.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Söylediğim şeylerin aynısını söylemişler. İşlemci olabilir ama o işlemci ile eski A320 anakart kombini de sorun yaratıyor olabilir. B450M-H anakartın kutusuna vs. zarar vermeden deneyin işe yaramaz ise iade edersiniz.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
İşlemci ile anakartın garantisinde Endeks Bilişim yazıyordu. Adamlara durumu anlattım, ikisini beraber gönder dediler. Bir ton kargo masrafı çıkıyor. Gidiş-geliş 100₺ diyebilirim. Kesin çözüm olsa neyse de. Adamlara, sizin anlaşmanız üzerinden gönderiyim ucuz olur ben öderim diyorum onuda kabul etmiyorlar. Anakartı gönderdigimde RMA servis herşeyi karşıladı ve şuanda da tekrar göndermek istersen GTX serisi ekran kartı bulup videoya da çekeriz diyorlar. İkisi de servis...

Anakartı dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım ama zor ya. Kargoda kesin zarar görüyor zaten. Ayrıca bant filan yapıştırıyorlar. Kesin anlarlar, mikro kontrolle filan incelerler bence.

Senden de Allah razı olsun. Hem sayende bilgileniyorum hem elinden geldikçe yardımcı oluyorsun sürekli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önemli değil. Sorularınız yanıt bulsun diye buradasınız zaten. İşiniz görülüyorsa ne ala benim için.

Servislerin farklı politikaları olması normal çünkü bu konuda Devlet tarafından bir standart belirtilmiyor firmalara. Karar sizin nasıl yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Ben nedir ne değildir anlattım size.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anakart geldi ve yine açılmadı. Bu nasıl iş ya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri