MSİ MAG241C TİTREME VE PİXEL SORUNU YARDIM

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
4 gün önce msi mag241c manitör aldım gayet memlunum ama ne yazıkki oyunlarda an an renk sönmeleri ve nasıl desem mesela kosuyorsunuz ya oyunda hızlı belli kısımda böyle dalgalanma ve pixellenme gibi şeyler oluyor puslu gibi oluyor bölge bu sadece hareket ettiğim zaman oluyor yaptığım işlemler hdm dp çevirdim düzelmedi elektirik kablosu degiştim düzelmedi ayarları fabrika moduna aldım düzelmedi kısaca bir çok şey denedim bir düzelme söz konusu olmadı acaba bir ayarı var o mu yapıyor diye düşünmeye başladım çünkü normal şartlarda dururkende yapması gerekmez mi ? driver sildim kurdum bir çok kez böyle ekranda dalgalanma gibi titremeler oluyor işin ilginç yanı ise örnek veriyorum manitörün üst kısmında oluyor bu oyunda oyunu windows moda alıp alt kısma cektigimde cektigim alanda bunu yapıyor üst kısım sorunsuz duruyor lütfen yardım edin

örnek veriyorum oyundaki isimlerde yürüdügüm zaman titreme ve gölgelenme oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://www.msi.com/Monitor/support/Optix-MAG241C#down-driver&Win10 64 bu linkten Gaming OSD uygulamasını indirip çalıştırın ve Monitörünüzü Displayport ile bağlayıp FreeSync aktif edin aktif değilse tabi. Sonrasında Yenileme Hızı (Hz) ayarınızı 144 yapın ve bu Hz ayarını Windows Ayarları / Sistem / Monitör sekmesinden Gelişmiş Görüntü Ayarları bölümünden Ekran 1 için gelişmiş görüntü ayarları bölümüne tıklayıp açılan pencereden Monitör sekmesi altından aynı yapın tabi eğer aynı değilse. Sonrasında bu ayarları Ekran kartınızın sürücüsünün ayarlarından kontrol edin. 144 Hz olmalı ve Renk değeri En yüksek değer olmalı.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
https://www.msi.com/Monitor/support/Optix-MAG241C#down-driver&Win10 64 bu linkten Gaming OSD uygulamasını indirip çalıştırın ve Monitörünüzü Displayport ile bağlayıp FreeSync aktif edin aktif değilse tabi. Sonrasında Yenileme Hızı (Hz) ayarınızı 144 yapın ve bu Hz ayarını Windows Ayarları / Sistem / Monitör sekmesinden Gelişmiş Görüntü Ayarları bölümünden Ekran 1 için gelişmiş görüntü ayarları bölümüne tıklayıp açılan pencereden Monitör sekmesi altından aynı yapın tabi eğer aynı değilse. Sonrasında bu ayarları Ekran kartınızın sürücüsünün ayarlarından kontrol edin. 144 Hz olmalı ve Renk değeri En yüksek değer olmalı.

dediklerinizi yaptım malesef dediğim sorun devam ediyor bir düzelme olmadı manitör kendi halindeyken herhangibi bir titreme yada pixelleme yada galba mevcut degil oyun için hareketlerde oluyor bu belli bir kısımda üst kısımda windows mod alıp aşa indirdigimde oyun görüntüsünü üst kısımda sorun yok windows modu indirdigim alanda yine aynı dalgalanma var

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
https://tr.msi.com/about/contact-us - Bu bağlantıdan MSI Destek hattı ile iletişime geçin durumu bildirin net yardımcı olurlar. Bir şeyi atlıyorsunuz gibi ürün hakkında eksik yada yanlış bir durum var belli daha detaylı ve profesyonel destek alırsınız.

aradım mesai saatleri dısındayız diyor 2 gündür arıyorum zaten dp bagladıgımdan beri oyunda olmasamda ara ara ekrna gidip geliyor gibi oluyor sanırım manitör de sıkıntı var ölü pixel yok ama onu kontrol ettim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız kablo kalitesinden yada kablo versiyonundan da olabilir. Moniörünüzde Displayport 1.2 destekleniyor bu versiyonun altında ve kalitesiz bir kablo kullanmayın.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kullandığınız kablo kalitesinden yada kablo versiyonundan da olabilir. Moniörünüzde Displayport 1.2 destekleniyor bu versiyonun altında ve kalitesiz bir kablo kullanmayın.

kablo kalitesini ve versiyonunu nereden anlaya bilirim ? yeni adlım zaten içinden dp kablosu cıkmadı hdm kablosu cıktı taktım ondada 144 hz gösteriyor ama

dp kablosunda mesela ekranda renk degişimleri olabilir ara ara hdmde sadece titreme vardı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör içinden HDMI 1.4 kablosu çıkıyor onun ile sorun olmaması gerek. Eğer onunla da sorun varsa monitörde yada ekran kartında bir sorun olabilir ama dediğim gibi önce MSI destek hattı ile konuşun. Mail atabilirsiniz hafta sonu olduğu için Pazartesi telefon ile konuşabilirsiniz. Kablonun aldığınız yerden bilgilerine ulaşabilirsiniz tabi çin malı dandik bir ürün değilse.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör içinden HDMI 1.4 kablosu çıkıyor onun ile sorun olmaması gerek. Eğer onunla da sorun varsa monitörde yada ekran kartında bir sorun olabilir ama dediğim gibi önce MSI destek hattı ile konuşun. Mail atabilirsiniz hafta sonu olduğu için Pazartesi telefon ile konuşabilirsiniz. Kablonun aldığınız yerden bilgilerine ulaşabilirsiniz tabi çin malı dandik bir ürün değilse.

hdm içinden cıkanda 144 hz veriyor nasılsa dp mi kalsın hdm mi kullanmalıyım ?

birde birşey soraiblrimiyim mesela fps 200 den 60 40 a düşüyor diyelim oyunda bu da böyle birşeye sebep olur mu

knight online de acık bir şekilde bu belirgin oluyor

ama şuan lol e girdim ultrada da oynuyorum bir titreme yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörün FPS ile bir alakası yok. FPS drop sorununu çoğu oyunda yaşıyorsanız tek bir oyunda oluyorsa oyun odaklı çoğu oyunda oluyorsa yazılımsal yada donanımsal bir sorun vardır. HDMI ile kullanın Displayport ile kullanacaksanız da dediğim gibi kablo kalitesi ve standardı önemli.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörün FPS ile bir alakası yok. FPS drop sorununu çoğu oyunda yaşıyorsanız tek bir oyunda oluyorsa oyun odaklı çoğu oyunda oluyorsa yazılımsal yada donanımsal bir sorun vardır. HDMI ile kullanın Displayport ile kullanacaksanız da dediğim gibi kablo kalitesi ve standardı önemli.

ben yarın servisi ile görüşüp dedikleri her şeyi yapıp test edicem bakalım sizi de bilgilendiririm

hz fpse göre düşüp cıkmıyor mu ? ben mi yanlış biliyorum peki

mesela bu ekran da titreme yapan oyunda hzem yeri geliyor 40 a kadar düşüyor sonra yine cıkıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörlerdeki Hz olayı ile oyunlardaki FPS olayı bambaşka şeyler. Hz sabittir FPS değişken. Monitörlerdeki Hz olayı FreeSync veya G-Sync ile sabitleyebileceğin maksimum değeri gösterir. Oyun dışında Monitörlerdeki Hz değeri Windows üzerindeki tüm hareketlerin akış hızına etki eder. Örneğin 144 Hz bir monitör ile Windows ve Tarayıcı deneyimi 60 Hz bir monitörden çok farklıdır. 144 Hz daha akışkan daha göze hızlı gelir. Yani en düz kısa açaıklaması bu olur Hz ve FPS olayını.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörlerdeki Hz olayı ile oyunlardaki FPS olayı bambaşka şeyler. Hz sabittir FPS değişken. Monitörlerdeki Hz olayı FreeSync veya G-Sync ile sabitleyebileceğin maksimum değeri gösterir. Oyun dışında Monitörlerdeki Hz değeri Windows üzerindeki tüm hareketlerin akış hızına etki eder. Örneğin 144 Hz bir monitör ile Windows ve Tarayıcı deneyimi 60 Hz bir monitörden çok farklıdır. 144 Hz daha akışkan daha göze hızlı gelir. Yani en düz kısa açaıklaması bu olur Hz ve FPS olayını.

ama bende hz oynuyor sabit kalmıyor 144 hz cıkartıyorum mesela oyun a gelince aktif yerlere gittigimde hz 144 den düşmeye başlıyor  40 50 ye kadar ible düşüyor msi ana menüsünde gösteriyor hz yi ama net tarayıcısına geçince 144 sabit

hz oynama sebebi fresync acık olmasıymıs onu kapatınca 144 te kalıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O oyundaki değer Hz değeri değil FPS anlattım yukarıda zaten Hz başka bir şey. Oyundaki değer FPS oranı Hz oranı tamamen farklı o sabit ayardır. FreeSync ayarı ise dediğim gibi size monitör Hz değeri ile FPS oranı arasındaki dengesizlikten kaynaklı yırtılmaları gideren bir teknoloji onunda Hz ile alakası yok.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
O oyundaki değer Hz değeri değil FPS anlattım yukarıda zaten Hz başka bir şey. Oyundaki değer FPS oranı Hz oranı tamamen farklı o sabit ayardır. FreeSync ayarı ise dediğim gibi size monitör Hz değeri ile FPS oranı arasındaki dengesizlikten kaynaklı yırtılmaları gideren bir teknoloji onunda Hz ile alakası yok.

dedigim olay bu bazı oyunlarda az belli bazılarında cok birde bugün csgo girdim frescren açtım sis bombası düştü önüme görüntü birşeyler oldu kasmaya başladı oyun 200 300 fpslerdeken ilk manitör gitti sonra pc kitlendi

yetkili bayi istanbul a yollamamı istiyor kontrol için video ve resim istediler attım ortalama 10 gün sürcekmiş oda yedek parça varsa sorun başka birşey de olabilir mi diye üdşünmeye başladım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi cihazda bir sorun var belli bence yollayın servise böyle kullanılmaz cihaz ki deneyebileceğimiz şeyleri denedik zaten gerisi servis işi.

doan35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
birkantrdemir' Alıntı:
4 gün önce msi mag241c manitör aldım gayet memlunum ama ne yazıkki oyunlarda an an renk sönmeleri ve nasıl desem mesela kosuyorsunuz ya oyunda hızlı belli kısımda böyle dalgalanma ve pixellenme gibi şeyler oluyor puslu gibi oluyor bölge bu sadece hareket ettiğim zaman oluyor yaptığım işlemler hdm dp çevirdim düzelmedi elektirik kablosu degiştim düzelmedi ayarları fabrika moduna aldım düzelmedi kısaca bir çok şey denedim bir düzelme söz konusu olmadı acaba bir ayarı var o mu yapıyor diye düşünmeye başladım çünkü normal şartlarda dururkende yapması gerekmez mi ? driver sildim kurdum bir çok kez böyle ekranda dalgalanma gibi titremeler oluyor işin ilginç yanı ise örnek veriyorum manitörün üst kısmında oluyor bu oyunda oyunu windows moda alıp alt kısma cektigimde cektigim alanda bunu yapıyor üst kısım sorunsuz duruyor lütfen yardım edin

örnek veriyorum oyundaki isimlerde yürüdügüm zaman titreme ve gölgelenme oluyor

Hocam ne yaptın çözebildin mi sorununu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri