msi servis point

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
arkadaşlar 2-3 gün önce bir konu açmıştım. msi mag coreliqud 240mm model sıvı soğutucumda tıkırtı sesleri ve performans düşükleri yaşamıştım. soğutucu servis pointe yolladım. bugün bana iade/değişim  onayı almıştır ,
satın aldığınız yer ile iletişime geçin diye mesaj geldi. sizce ne yapmalıyım değişim mi yapayım yoksa v2 modelini ile mi değişim yapayım yoksa iade mi isteyeyim ? acil fikirlerinizi belirtirseniz çok iyi olur. Batuhan bey ve Uğur bey de geri dönerlerse çok iyi olur .

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Cvp: msi servis point

teşekkür ediyorum fikriniz için. iadesini gerçekleştirdim. corsair 240 mm olanı almayı planlıyorum. bu arada yardımcı olması amaçlı Ebrar bilgisayar ve amazon hakkında fikirlerimi sunayım. Çok yardımcı oldular iade işlemleri konusunda. Bugün iade ettiğimin ürünün iade ücretini aynı günde aldım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Paylaşımınız için teşekkürler. Bu konu açık kalacak yeni ürün hakkındaki sorularınız olursa buradan yazarsınız.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

hocam peki sizce i7 11700f işlemciye f/p kule tipi hava soğutma mı almalıyım, yoksa direk sıvı soğutucu mu almalıyım? performans ve sessizlik ikisini bir arada düşününce hangisi daha verimli ve baş ağrısız olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ben 2 defa sıvı soğutmadan yana şanssızlık yaşadım. Ses sorunuydu benim yaşadığım şeyler. 3 yıl maksimum sonra mutlaka her üründe ufaktan pompa sesleri başlıyor. Tabi sıvı soğutucular minimum 3 yıl garantili oluyor artık iyileri tabi Bazıları 5 bazılar 6 yıl garanti sunuyor ama TR ' de ne kadar geçerli olur bu garanti süreleri bilemem. Güven açısından iyi ama bu kadar garanti süresi sunmaları. Özetle ben hava soğutucudan yanayım ama bu benim yaşadığım sorunlar Cooler Master markasının çok eski zamanlardaki ürünleriydi. Şimdiki pompalar daha gelişmiş ve daha dayanıklılar. Ben yıldığım için Arctic Freezer 34 eSports DUO bu ürünü aldım kafam rahat bundan sonra.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

hocam sistemimin özellikleri aşağıdaki gibi. kasam küçük ve içi biraz dar gibime geliyor. sizin kullandığınız ürün sığar mı tam bilemedim . corsairin 240 mm olan sıvı soğutucuda baya kafama girmeye başladı. önerdiğiniz ürününde gerçekten yorumları çok iyi durumda. iyice kafam karıştı diyebilirim. ilk sıvı soğutma deneyimim 3 ayda kötü sonuçlandı. bir dahaki öyle olsun istemiyorum.  :)

• İşlemci: Intel Core i7-11700F
• Anakart: MSI B560M-PRO
• Ekran kartı: MSI RTX 3070 SUPRIM X
• RAM: G.Skill Ripjaws (2x8) 16GB 3200MHz CL16
• SSD: Kingston A2000 500GB
• Güç Kaynağı: MSI MAG A650GF 650W 80+ GOLD
• Kasa: MSI MPG GUNGNIR 110M

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Corsair H100i 240mm Cappelix modeli iyi bir soğutucu. MSI üründe yaşadığınız gibi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum kısa vadede ama uzun vadede ne sonuçlar olur bilemiyorum. İncelemelerine baktım yabancı kaynaklarda uzun kullanım sonuçlarında 1-2 yıllık deneyimlerini yazanlar gördüm bir sorun yok üründe uzun kullanımda. Yazılanlara göre tabi bu çıkarımım.

Bu arada bu sisteme iyi bir hava soğutma bu sisteme yeterli ve kasanızda maksimum hava tipi soğutucu desteği uzunluğu olarak 170mm sınır vermiş ki bu yükseklikte zaten piyasada bildiğim soğutucu yok yani her ürün olacaktır hava soğutucu olarak bu kasaya. Bu arada benim önerdiğim üründen daha başarılı ürünlerde var piyasada ID Cooling markasında ve DEEP Cool markasında.
  1. Arctic Freezer 34 eSports DUO - 737 TL - 210W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 764 Gram Ağırlık + 28dB Ses Şiddeti + 159mm Yükseklik
  2. ID-COOLING SE-224-XT ARGB DUET - 885 TL - 180W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 950 Gram Ağırlık + 30.5dB Ses Şiddeti + 155mm Yükseklik
  3. ID-COOLING SE-225-XT Black 2x120mm Fan - 929 TL - 220W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 1.2 Kg Ağırlık + 35.2dB Ses Şiddeti + 154mm Yükseklik
  4. NOCTUA NH-U9B SE2 - 1.035 TL - NOCTUA TDP değeri vermiyor her işlemci ile çalışır diyor ki bu doğru aslında! + 640g Ağırlık + 17.6dB Ses Şiddeti + 125mm Yükseklik
  5. DEEP COOL AS500 Plus - 1.306 TL - 220W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 1.03 Gram Ağırlık + 29.2dB Ses Şiddeti + 164mm Yükseklik
  6. ID-COOLING SE-207-XT Black - 1.260 TL - 280W TDP Değerine Kadar işlemci desteği + 1.3 Kg Ağırlık + 36dB Ses Şiddeti + 157mm Yükseklik
  7. Noctua NH-D14 - 1.316 TL - NOCTUA TDP değeri vermiyor her işlemci ile çalışır diyor ki bu doğru aslında! + 1.24 Kg Ağırlık + 19.8dB Ses Şiddeti + 160mm Yükseklik
Bu ürünler işlemciniz ile sorunsuz çalışabilen ve onu iyi soğutabilen ürünlerden önerilerim. NOCTUA ürünlerinin soğutması ve ses seviyesi çok başarılı olduğu için onlar biraz daha pahalı ama listedeki her ürün iyi F/P oranına sahip bu sınıfta.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

Emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İyice inceleyip düşünüp seçim yapacağım sıvı ve hava arasında. ona göre de sizin önerdiğiniz ürünlerden birini alacağım. Son olarak bunlardan birini alsam ram slotuna bir baskısı olur mu ve montajını yaparken zorlanır mıyım ? ( Bu arada sıvı soğutucuyu kendim yabancı kaynaklı video izleyerek takmıştım )

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

NOCTUA NH-U9B SE2 - Sadece bu üründe bir ihtimal sorun yaşama ihtimaliniz var diyebilirim.!!!

Diğer önerdiğim ürünlerde piyasadaki RAM modülleriyle çakışacak bir ürün yok diyebilirim. Tabi siz yine de 60mm yüksekliği aşan bellekler kullanmayın, bu değer sınır!!!

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

Aklım daha çok hava soğutuculara kaymaya başladı. Siz ne derseniz onu yapıcam . Kafam karışık ve bilen birinin kararına göre hareket etmek istiyorum. Sizce son tercihim ne olmalı . Ürün olarak da nokta atışı bu diyebilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bence alın hava soğutma geçin. :) Kolay kolay pişman etmezler. Ayrıca daha uzun süre kullanılırlar. Sadece fan değişimi yapıyorsunuz oda bozulursa.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

NZXT genelde sesli ürünler arasında yer alır performansı fena değil ama 2000 TL bile olsa ben tercih etmezdim. Çok pahalı 240mm bir ürüne göre.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

Bu üründe RGB yok sanırım değil mi yoksa RGB li versiyonu ile aynı performansı veriyor .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Fanlarda ve pompada RGB var. Ayrıca birde önden belirteyim NZXT RGB sistemi sadece ASUS AuraSync ile senkron olabiliyor bilin. MSI, Gigabyte veya ASRock bir sisteminiz varsa RGB uyumu yapamazsınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

H100X ürününde RGB yok ki ben bunu önermem. Çok eski ve performansı o kadar iyi değil. Bunu alacağıma adam gibi hava soğutma alırım daha iyi. Tabi bu işin bencesi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri