MSI Suprim X RTX 3070 Ani Frekans Değişikliği!

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar,

MSI RTX 3070 SUPRIM X ekran kartı kullanıyorum. Sıcaklığın oyun içinde kaça çıktığını merak ettiğimden afterburner açtım oyuna girdim. Oyundan çıktıktan 3 dakika sonrasına kadar frekans ani ani düşüp çıkıyor.

Memory clock aniden 810 a düşüp 7000 e çıkıyor ve saniye saniye böyle oluyor. Daha önceki ekran kartımda oyun falan açık değilse sabit düşükte bekliyordu. Bu normal mi bir sorun mu var bilgi verir misiniz?

Ek dosya olarak video eklemeye çalıştım hata verdi.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kart o anki ihtiyaca göre yani kullanıma göre ani yükselmeler ve düşüşler yapabilir bu normaldir. Ama sonrasında oyunun sahnesi değişmezse ortalama bir değerde kalması gerekir.

KS

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Kart o anki ihtiyaca göre yani kullanıma göre ani yükselmeler ve düşüşler yapabilir bu normaldir. Ama sonrasında oyunun sahnesi değişmezse ortalama bir değerde kalması gerekir.
Boş masaüstü ekranında oluyodu bu o garibime gitmişti oyun ve açık değildi. O esnada tek açık olan uygulama afterburner dı ondan bi sorayım dedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tekrar yer yer gözlemleyin kartı, ne durumlarda size göre tuhaflıklar oluyor not alın ve görsel toplayın, özellikle GPU kullanımı yapan uygulamaları ve 1-2 gün içinde hepsini paylaşın. Bakalım bir tuhaflık var mı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri