MSI Z490 MPG gamimg Edge M.2 "Genie error hatası"

Omerbilas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI Z490 MPG Gaming Edge Wi-Fi anakartım var. 650W MSI PSU çıkarıp Gigabyte 1000W PSU taktım ilk açılışta çat diye ses gelmişti ve M.2 Genie error hatası verip BIOS'a girdi. PC BIOS'ta kalıyor kasanın ve tüm donanımların ışıkları yanıyor ancak sadece BIOS. BIOS'u 2 hafta önce güncellemiştim PC bir gün önce sorunsuz çalışıyordu. 

i9 10900 KF.
MSI Z490 MPG Gaming Edge.
Longline M.2 
Zotac RTX 3080 Trinity.
Gigabyte 1000W 80+ Gold PSU.
Thermaltake 32gb (8x4) 4000 MHz ram

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: MSI Z490 MPG gamimg Edge M.2 "Genie error hatası"

Selamlar;

Bu sorunu iki şekilde deneyerek çözebilirsiniz;

1-) Anakartınızın support bölümünden en son sürüm BIOS'u indirin ve güncelleme yapın. Sonra sistem ve BIOS sıfırlanacaktır. Bu hatanın geçmesi lazım.

Anakartınızın ilgili BIOS bölümü: https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-Z490-GAMING-EDGE-WIFI/support#down-bios

2-) İşe yaramaz ise BIOS pilini çıkartın. 2-3 dakika kadar bekleyin ve tekrar deneyin.

3-) SATA Configuration sekmesine BIOS'da gelin, SATA mode bölümü Optane veya Disable ise AHCI olarak seçin. F10, Enter yaparak reset atın düzelmesi gereklidir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

BIOS ayarlarınızdan Advanced > Intergrated Peripherals ayarlarından SATA Config. altında SATA MODE ayarınız AHCI ve ki bunu Taner bey söylemiş ama altındaki M.2/Optane Genie ayarınız Disable olarak seçili mi? Bu şekilde değilse yapıp ayarları kapatıp dener misiniz?

esmerim00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

BIOS ayarlarınızdan Advanced > Intergrated Peripherals ayarlarından SATA Config. altında SATA MODE ayarınız AHCI ve ki bunu Taner bey söylemiş ama altındaki M.2/Optane Genie ayarınız Disable olarak seçili mi? Bu şekilde değilse yapıp ayarları kapatıp dener misiniz?
Eyvallah hocam denedim oldu çok şükür. Kaç saattir biosa girmek için denedim. Bu sorunla karşılaşınca senin çözümünü gördüm işe yaradı. Eyvallah. :)
Not: Anakartım da MSI MAG B560 Tomahawk wifi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri