Muhtemel HDD Kaynaklı Ses Sorunu

KS

Resolution

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Resolution' Alıntı:
Çok sıkıntı o zaman 1.5 tb dosya oyun vs var. Anca yeni alıp bunu garantiye gönderebilirim. Şuan deneyerek fark ettim uğultu sesine neden olan kasanın içindeki boşluk. Birazdan video yükleyeceğim HDD'den o kadar yüksek cızırtı sesi çıkınca kasanın içinde uğultu gibi duyuluyor fakat dediğim gibi daha önceden gayet sessiz çalışıyordu. Böyle bir sıkıntı yoktu.

Ses kaydını video olarak sesi yüksek bir şekilde kaydedip yükledim. Video bitmeden çıkan ses uğultuya sebep oluyor.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=11B8EXQm9rU&feature=youtu.be[/video]

Bu titreşim gibi ses sonlardaki olan genelde olur zaten bende 2. bir PC daha var ve işlem yaparken aynı sesi çıkartıyor 5 senedir bir sorununu görmedim diskin ben HDD 'nin doğasında olan bir ses gibi düşünüyorum ama sonradan oldu diyorsan ya bozulmuştur yada kasa içinde bir titreşim mevcuttur. Ama söylediğim gibi aynı tür ses ile 5 senedir hiçbir sorun yaşamadım. Son olarak Kasa termik santral gibi çalışıyor :D bu ne ses....

HDD'nin arkasında CM CX750M var, önünde de 2 tane fan çalışıyor. Önceden böyle bir ses yoktu yaklaşık 1 sene olacak yeni oldu, ses dediğim gibi o sonda fazla çıkan HDD cızırtı sesi kasanın içinde uğultu sesi gibi geliyor yoksa normal ama fazla artıyor.

Güncelleme: Bir şey oldu ses şu anlık yok, çok nadir çıkıyor. HDD SATA portuna giren kabloyu değiştirdim Anakartta farklı Sata portuna taktım. Önceden HDD ile ilgili dosya oyun vs. açarken çıkan ses yok. Bakalım ilerleyen saatlerde ne olacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resolution' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu titreşim gibi ses sonlardaki olan genelde olur zaten bende 2. bir PC daha var ve işlem yaparken aynı sesi çıkartıyor 5 senedir bir sorununu görmedim diskin ben HDD 'nin doğasında olan bir ses gibi düşünüyorum ama sonradan oldu diyorsan ya bozulmuştur yada kasa içinde bir titreşim mevcuttur. Ama söylediğim gibi aynı tür ses ile 5 senedir hiçbir sorun yaşamadım. Son olarak Kasa termik santral gibi çalışıyor :D bu ne ses....

HDD'nin arkasında CM CX750M var, önünde de 2 tane fan çalışıyor. Önceden böyle bir ses yoktu yaklaşık 1 sene olacak yeni oldu, ses dediğim gibi o sonda fazla çıkan HDD cızırtı sesi kasanın içinde uğultu sesi gibi geliyor yoksa normal ama fazla artıyor.

Anladım garanti tek çözüm gibi duruyor. Senin kararın ama ben olsam risk almazdım içindekilerin yedeğini alıp garantiye yollardım. Çok arşivim yok oldu HDD bozulması nedeniyle.

KS

Resolution

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Resolution' Alıntı:

Anladım garanti tek çözüm gibi duruyor. Senin kararın ama ben olsam risk almazdım içindekilerin yedeğini alıp garantiye yollardım. Çok arşivim yok oldu HDD bozulması nedeniyle.

1.5 TB yedeği alamam ki anca bir tane daha HDD gerekiyor.

KS

Resolution

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ses sorunu devam ediyor önerebileceğiniz marka var mı 2 tb'lık alacağım yedeklemek için wd black serisinden memnun kaldım açıkçası performansı iyi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Seagate Barracuda Pro Gaming 2TB 3.5" 7200RPM 128MB Cache Sata 3 - 665.20 TL - FAVORİM

WD 2TB Black 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 64MB Cache (WD2003FZEX) - 649.73 TL - FAVORİM

Seagate FireCuda Gaming SSHD 2TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST2000DX002 - 526 TL

Bunlar önerebileceğim seriler WD Black serisi WD içindeki en performanslı olanlar, aynı şekilde SEAGATE Barracuda PRO seriside WD Black için karşılık. SEAGATE FireCuda ise oyun odaklı SSD 'nin HDD hali gibi düşün normal HDD 'lerden biraz daha hızlı okuma süreleri var. Arşiv için SEAGATE Barracuda PRO serisini öneririm. Ama oyun filan kurucaksan veya içerisinden okuma vs. yapacaksan (Video izleme gibi) WD Black al gitsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri