KS
- Konu Sahibi
ugur.gozaydin' Alıntı:Resolution' Alıntı:Çok sıkıntı o zaman 1.5 tb dosya oyun vs var. Anca yeni alıp bunu garantiye gönderebilirim. Şuan deneyerek fark ettim uğultu sesine neden olan kasanın içindeki boşluk. Birazdan video yükleyeceğim HDD'den o kadar yüksek cızırtı sesi çıkınca kasanın içinde uğultu gibi duyuluyor fakat dediğim gibi daha önceden gayet sessiz çalışıyordu. Böyle bir sıkıntı yoktu.
Ses kaydını video olarak sesi yüksek bir şekilde kaydedip yükledim. Video bitmeden çıkan ses uğultuya sebep oluyor.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=11B8EXQm9rU&feature=youtu.be[/video]
Bu titreşim gibi ses sonlardaki olan genelde olur zaten bende 2. bir PC daha var ve işlem yaparken aynı sesi çıkartıyor 5 senedir bir sorununu görmedim diskin ben HDD 'nin doğasında olan bir ses gibi düşünüyorum ama sonradan oldu diyorsan ya bozulmuştur yada kasa içinde bir titreşim mevcuttur. Ama söylediğim gibi aynı tür ses ile 5 senedir hiçbir sorun yaşamadım. Son olarak Kasa termik santral gibi çalışıyorbu ne ses....
HDD'nin arkasında CM CX750M var, önünde de 2 tane fan çalışıyor. Önceden böyle bir ses yoktu yaklaşık 1 sene olacak yeni oldu, ses dediğim gibi o sonda fazla çıkan HDD cızırtı sesi kasanın içinde uğultu sesi gibi geliyor yoksa normal ama fazla artıyor.
Güncelleme: Bir şey oldu ses şu anlık yok, çok nadir çıkıyor. HDD SATA portuna giren kabloyu değiştirdim Anakartta farklı Sata portuna taktım. Önceden HDD ile ilgili dosya oyun vs. açarken çıkan ses yok. Bakalım ilerleyen saatlerde ne olacak.