No AMD Graphics driver is installed HATASI.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RAUN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar, yakın bir tanıdık arkadaştan 2. el [font=Helvetica, Arial, sans-serif]Gigabyte Aurous RX 570 4gb ekran kartı aldım. Arkadaşım daha önceden bu kart ile mining yapmış ve elinde 4-5 adet mevcut. Bana ilk verdiği kart ile, arkadaşıma gidip test ettik lakin resimde ki hatayı verdi. Daha sonra kendisine ulaşıp ekran kartını kullanmadığımızı belirttim kendini bir kart daha verdi buda çalışmazsa paranı iade edeyim dedi. 2. verdiği ekran kartınıda bu sefer kendi bilgisayarımda test ettim lakin yine aynı hatayı verdi. [/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Sorunu çözmek için uyguladığım adamlar;[/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+DDU programı ile AMD driverlerini silip temiz sıfırdan kurulup yaptım.[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+Gigabyte'nin kendi sitesinden w10 uyumlu driverini indirdim.[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+AMD'nin kendi sitesinden w10 uyumlu driverini indirdim.[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+Ürün kutusunda ki CD içinde ki driveri yükledim.[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+Ekran kartı modelinin eski driverlerini yükledim.[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+AMD Adrenalin sürümünü yükledim.[/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]+İnternette sorun ile alakalı videoların çoğunu izledim ve hepsini tek tek uyguladım ancak yine sorun çözülmedi.[/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Bütün bu adımların hepsini tek tek sıfır ve temiz bir şekilde kurdum ama yinede sorunu çözemedim. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Ekran kartı temiz ve güzel, geri iade etmek istemiyorum açıkçası bu sorunun bir çözümü olmalı. [/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]
[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İnternette ne tür çözümler denedin pek bilemiyorum ancak şunları denemekte fayda var. Öncelikle bu kartı denemeden önce sisteminde bir grafik kartı vardı ise ve onu düzgün kaldırmadıysan kalıntıları halen daha sistemde ise bu karşılaştığın sorun olabilir. Sistemi Güvenli Modda başlatıp tüm grafik sürücülerini kaldır her şeyi sil sonra C diskinde AMD klasörü olacak onuda sil halen daha duruyorsa sonra PC 'yi yeniden başlat ve tekrar kurulum yapmadan önce;

https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=18471
https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=5638

Bu 2 dil kütüphanesini indir ve kur eğer kurulu ise sisteminde onar seçeneğine bas sonra ekran kartını kurmayı dene. Son bir şey daha sistem ekran kartını görüyor mu kontrol ettiniz mi? Başlata dxdiag yazarak girermi siniz açlıan pencerede Ekran sekmesinde ekran kartı görünüyor mu kontrol edin eğer donanımı bulamıyorsa yazılımı kuramazsınız.

KS

RAUN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İnternette ne tür çözümler denedin pek bilemiyorum ancak şunları denemekte fayda var. Öncelikle bu kartı denemeden önce sisteminde bir grafik kartı vardı ise ve onu düzgün kaldırmadıysan kalıntıları halen daha sistemde ise bu karşılaştığın sorun olabilir. Sistemi Güvenli Modda başlatıp tüm grafik sürücülerini kaldır her şeyi sil sonra C diskinde AMD klasörü olacak onuda sil halen daha duruyorsa sonra PC 'yi yeniden başlat ve tekrar kurulum yapmadan önce;

https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=18471
https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=5638

Bu 2 dil kütüphanesini indir ve kur eğer kurulu ise sisteminde onar seçeneğine bas sonra ekran kartını kurmayı dene. Son bir şey daha sistem ekran kartını görüyor mu kontrol ettiniz mi? Başlata dxdiag yazarak girermi siniz açlıan pencerede Ekran sekmesinde ekran kartı görünüyor mu kontrol edin eğer donanımı bulamıyorsa yazılımı kuramazsınız.

Uğur hocam merhabalar, öncelikle ilgilenip yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Hocam dün yabancı ve Türk forumlarında yaptığım araştırmalar sonucu bu kart ile mining yapıldığından dolayı kendi bios ayarlarını mining bitcoin biosuna göre yapılandırıldığını yani ekran kartının default halinden çıktığını buldum.

Bir kaç arkadaş ile istişare yaptığımda onlarda (onlara bios değiştiğini söylemedim) "kankacım bu kartın ayarları değişmiş" dediler. Sonrasında zaten iş çözülmüş oldu lakin şuanda ki tek sıkıntı. Geri default ayarlarına çeviremiyorum, mining için atılan bios yüzünden kartın ismi değişmiş ve default biosu yüklemeye çalıştığımda kartın adı olmadığı için "missmach" hatası veriyor. İşin içinden çıkamadım anlayacağınız. Bu konuda fikriniz varsa tekrar yardımcı olabilirseinz çok memnun kalırım, iyi forumlar.

Oben Işın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar 
bende aynı sorunu yaşıyorum çözüme ulaştınızmı acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri