Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bellek yada anakart sorununuz var gibi duruyor ama emin değilim tabi. Anakart üzerindeki bozuk para büyüklüğündeki pili çıkartın sistem kapalıyken ve prize bağlı değilken. 20-30sn. bekleyip geri takın pili ve böyle deneyin. Sistem açılırsa memtest86 ile bir USB bellek hazırlayıp bellekleri test edin.
Benim de sistemi aktarırken 2 3 sefer aynı sizin şekilde ekran bağlantısını kesti, ram ve ekran kartını özenli şekilde tak çıkar yaptım düzeldi, ekran kartını kontrol edip bı sök çıkar yapmayı denediniz mi mesajlarda göremedim, ve anakart genelde kırmızı ışığı yakar böyle durumlarda tepki varmı
Hocam ben ramleri söküp farklı slota aldım. 2-4 teydi 1-3e taktım. Şimdi bilgisayar açılırken biosa attı aşağıdaki resimle birlikte. Xmpyi kapatıp bilgisayarı açtım sorun yoktu. Xmpyi açtığımda sürekli aşağıdaki resimdeki ekran geliyor, sonra f1e basıyorum biosa atıyor. Xmp kapatınca direkt pc windows açılıyor. Sorun ramlerde mi demek bu? 2133mhzde 1 saattir açık pc sorun yok gibi duruyor.
Anakart bellek soketinden alakalı olabilir. İşlemci ile bellek arasındaki hat 2/4 numaralı soketlerde sorun yaratıyor olabilir. İşlemci arızalı olabilir. Pek çok şey var yani. Bence siz önce Memtest86 ile bellek testi yapın bir sorun çıkmazsa testte bileşenleri servise verin.
Merhabalar tekrardan. Ben itopyayı aradım 12500 işlemci maks 3200mhz destekliyormuş. Bu yüzden sorun olduğunu söylediler. Bunu 3600 yapmak böyle problemlere sebep olur mu yoksa gerçekten problemli midir hocam parçalar? Bir de 3200 yapıp elle başka ayar yapmam gerekiyor mu ai tweaker kısmında?
İyi akşamlar. Bilgisayarım garantiden geldi 24 Eylül cumartesi elime ulaştı. Ekran kartı ve işlemci sıfırıyla değişti. Anakart ramler de garantiye yollandı arıza yok dendi. Ssdlerin ikisini de ayrı ayrı denedim. Bugün aynı problemim yine oldu. 1 2 kere kendini resetledi pc. Sonrasında yine aynı sorun başladı. Yük altında olup olmaması farketmiyor. Pc arka planda çalışıyor mouse klavye kulaklık sesler gelmeye devam ediyor ama kablo sinyali gidiyor. Monitörlerde veya kablolarda herhangi bir sorun da yok kesin. @OceanLaB@ugur.gozaydin hocam bana bir yardımcı olabilir misiniz? 2.5 ay geçti sistemi almamın üzerinden ve çok bunaldım artık. Sorunu bulamıyorlar. Ben de bulamıyorum. En azından itopya para iadesi sağlayabilirse kurtulucam bu dertten. Bana yardımcı olur musunuz? :/ çaresiz kaldım artık...