Notebook açılmıyor lütfen yardım

burhanulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba. Dell n5040 laptop bir anda kapandı. Sonrasında açmaya çalıştım açılmıyor. Batarya ömrünü tamamladı. Zaten sürekli fiste kullanıyorum batarya ile. Fişe taktığım zaman şarj ışığı yanıyordu ama şimdi yanmıyor. Uzun süre bekledikten sonra açılıyor ama Windows başlarken tak diye kapanıyor. Adaptör ölçümünü yaptım voltaj doğru gösteriyor. Sorun nerede anlayamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan fikir rica ediyorum.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Notebook açılmıyor lütfen yardım

Woltaj değil de akım ile alakalı bir sorun olabilir şunu deneyebilir misin ? Pirizden çekik halde cihazın bataryası takılıyken 1 dakika boyunca açma tuşuna basılı tut , daha sonra bataryayı çıkart aynı işlemi tekrarla (1 dk başlatma tuşuna basılı tut) daha sonra bataryasız bir şekilde güç ver ve başlat. Eğer sorun çözülürse batarya- akım ile alakalı bir sorunun var .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Laptop sistemleri için @"BatuhanKLC" 'den güzel bir akım boşaltma önerisi gelmiş. Deneyin sonucu bildirin. Konu gözümden kaçmış bu arada. :)

KS

burhanulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Dediğinizi yaptım maalesef olumsuz. Hiçbir tepki yok

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Peki bir süre bataryayı şarj edip , güç kablosu takılı olmadan dener misiniz?

KS

burhanulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Tamamdır ama belirttiğim gibi normalde cihazı prize takınca paneldeki şarj ışığı yanıyordu. Şu anda fişe takınca bu ışık yanmıyor. Yani şarj olup olmadığı da muamma. Bir süre bekleyeyim bakalım ne olur

Ek olarak şu an şarja taktım. Şarj ışığı 10 sn. yandı ve söndü

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bence sorununuz şarj aletinde , farklı bir şarj aleti ile dener misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

3 şey olabilir, şarj aleti, şarj entegre devresi veya batarya. Bu 3 şeyin kontrol edilmesi gerekiyor. Başlata CMD yazıp Komut İstemi aracını Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan pencereye powercfg /batteryreport yazıp ENTER tuşuna basın. Bu işlem tamamlanınca C:\Windows\System32 altında battery-report adlı belgeyi kontrol edin. Bu batarya sağlığınızın bir raporudur.

KS

burhanulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Pc açılmadığı için bu işlemi yapamam maalesef ☺️ batarya zaten bitik. Durum çubuğunda pilinizi değiştirin uyarısı çıkıyordu. Yine de buna rağmen en azından birkaç dk bile olsa batarya ile açılıyordu. 
Normalde notebook lar bataryasız ve direk şarj aleti ile çalışıyor diye biliyorum. Bilmiyorum hepsi için geçerli mi? Kafama takılan en önemli şey, fise takınca şarj ışığının yanmaması. Onun da nedenini bilemediğim için birsey diyemiyorum. En kısa zamanda başka şarj aleti temin edip deneyeceğim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Fişe takıldığınızda açılıyor diye hatırlıyordum ama tüm konuyu baştan okudum yanlış hatırlıyormuşum. Şarj aleti veya entegre devresi sıkıntılı olabilir.

KS

burhanulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Normalde öyleydi yani arıza verene kadar. Şu anda hiç açılmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Büyük ihtimalle ya şart ettiğiniz cihaz yada cihazın kendisinin şarj entegre bölümü sıkıntılı. Önce harici adaptörü kontrol edin işe yaramazsa cihazda sorun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri