Notebooklarda Ekran Kartı Değişimi Performansı Etkiler mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ArqeNade

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BGA makinesi ile ekran kartımı yenisi ile değiştittireceğim performansta düşüş olur mu?

emirhanrg2

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim fikrimce tabi bunu çok göz önünde bulundurma tabii ki yeni ve daha kaliteli güzel bir ekran kartı aldıysan neden düşsün ki bence performans artar performansın düşceğini düşünmüyorum...
ama sen bana bakma yanlışda biliyor olabilirim ve bir şey sorcam senin adın emircan mı kardaş mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Baskı press yöntemi ile eski kartı ısıtarak çıkartıp yerine yenisinin koyulması gömülü sistemler için tavsiye edilen bir işlem değil. Sebeplerinden en önemlisi bu işlemin düzgün yapılmaması ki yapılsa bile diğer bileşenlere zarar verme olasılığının fazla olması doğal bir süreç. İkinci sebep ise GPU birimi genelde BIOS üzerinde o sisteme özel kodlanmış olur yani kart değişimi sistemin o kartı hiç tanımamasına veya stabil çalışmamasına neden olabilir. Harcayacağınız paraya yazık şahsi fikrim böyle bir işlem yapmayın.

KS

ArqeNade

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
emirhanrg2' Alıntı:
Benim fikrimce tabi bunu çok göz önünde bulundurma tabii ki yeni ve daha kaliteli güzel bir ekran kartı aldıysan neden düşsün ki bence performans artar performansın düşceğini düşünmüyorum...
ama sen bana bakma yanlışda biliyor olabilirim ve bir şey sorcam senin adın emircan mı kardaş mı
Aynı modelin yenisini takacaklar.Adım Emircan neden sordunuz acaba? :)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Baskı press yöntemi ile eski kartı ısıtarak çıkartıp yerine yenisinin koyulması gömülü sistemler için tavsiye edilen bir işlem değil. Sebeplerinden en önemlisi bu işlemin düzgün yapılmaması ki yapılsa bile diğer bileşenlere zarar verme olasılığının fazla olması doğal bir süreç. İkinci sebep ise GPU birimi genelde BIOS üzerinde o sisteme özel kodlanmış olur yani kart değişimi sistemin o kartı hiç tanımamasına veya stabil çalışmamasına neden olabilir. Harcayacağınız paraya yazık şahsi fikrim böyle bir işlem yapmayın.
Aynı model kartın yenisi takacaklar. Peki bu kod her kart için özel mi? Yoksa aynı model kartlar için aynı mı? Yaptırmaktan başka çarem yok.

Pc yere düştü lcd değiştirdi yetkili servis bir gün sonra açılmadı götürdüm geri 1 haftada sorunu anca buldular. Anakart değişecek 3500 tl dediler. Bende güvendiğim başka bir yere götürdüm. Yapabileceğini performansta bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Öte yandan yeni bir laptop almaya kalksam bütçem 3000tl bu fiyat bandında da fiyatına değecek laptop yok maalesef. Bakalım umarım bir sorun yaşamam sonucu yazarım. Teşekkürler.

KS

ArqeNade

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakarttaki çatlağı onaramadıklarından dolayı işlem iptal oldu. Konu kapabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri