Nsis Error kısaca programlarım çalışmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aşağıya çözümleri sırayla deneyin.

1: Bu işlemler Windows odaklı bir eksik dosya varsa onarmak için.
  • Başlata CMD yazıp Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Daha sonra DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereleri kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin. Bu işlemler Windows odaklı bir sorun varsa eksik dosya vs. veya bir farklı ayar sorunu çözecektir.

2: Windows sisteminizin dilini değiştirin ve saatinin doğru olduğuna emin olun. Yani mesela İngilizce kuruluysa Türkçe yapın yada tam tersi. Bunu Windows ayarları > Zaman ve Dil kısmından Saati otomatik olarak ayarla onaylı olsun ve Saat dilimi ayarınız (UTC+03:00) İstanbul yapın. Başka bir ilde oturuyorsanız saati manuel ayarlarsınız o dert değil. Daha sonra bu ayarların olduğu sekmede sağ taraftaki Tarih, saat ve bölgesel biçim seçeneğine tıklayın ve Ülke veya bölge ayarı Türkiye, Geçerli biçim ayarı Türkçe-Türkiye olsun. Bu sekmede yine sağ taraftan Ek tarih, saat ve bölgesel ayarlar seçeneğine tıklayın ve açılan Denetim Masası penceresinde Bölge seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede Yönetimsel seçeneğine gelin ve Unicode olmayan programların dili kısmından Sistem yerel ayarlarını değiştir... kısmına tıklayın ve açılan pencerede Türkçe-Türkiye seçili olduğundan emin olun. Tamam/Uygula diyerek pencereleri kapatın. Eğer Windows 'u Türkçe kullanmak istemiyorsanız sistem dilini bu ayarlardan sonra istediğiniz dile çevirebilirsiniz.   

3: Bir Windows servisi kapanmış olabilir. İşlemleri yine güvenli mod ile uygulayın.
  • Başlata msconfig yazın ve Sistem Yapılandırması aracını çalıştırın.
  • Açılan pencerede Genel başlığı altındaki Başlatma Seçimi kısmını Normal başlangıç yapın ve Uygula/Tamam deyip sistemi yeniden başlatma uyarısına evet deyin. Sorunu kontrol edin.

5: Eksik Windows bileşeni olabilir diye aşağıdaki Visual C++ paketini indirip kurun. 

6: Bir sistem kalıntısı veya virüs sorun yaratıyor olabilir. Sistem kalıntılarını temizlemek için aşağıdakileri uygulayın. İşlemleri Windows 'u güvenli mod ile başlatıp uygulayın. Güvenli mod ile başlatmadan da olur ama bazı açık yazılımların kalıntıları silinmeyebilir. Bu yüzden Güvenli mod ile denerseniz daha sağlıklı olabilir.
  • @echo off
  • del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.*
  • exit
Bu işlemleri birkaç yöntem yapabilirsiniz.
  1. Yöntem : Not Defterini açın ve yukarıdaki @echo off ve exit dahil kodların tamamını yazın yada kopyalayın. Daha sonra Dosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat olabilir. Burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız. Siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlem çok uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz.
  2. Yöntem : C:\Windows\Prefetch ve C:\Windows\Temp bu ve C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp bu konumların içerisindeki her şeyi el ile manuel temizleyin. Silinmeyenler olursa şunu deneyebilirsiniz.
  3. Yöntem : Başlata CMD yazın ve Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan siyah pencerede taskkill /f /im explorer.exe komutunu yazın ve ENTER tuşuna basın. Tüm masaüstü siyaha bürünecek korkmayın. Sonrasında yukarıda olan del ile başlayan her satırı tek tek yazıp her satır sonrasında ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonrasında masaüstünü geri getirmek için explorer.exe yazın ve ENTER tuşuna basın. Kodları yazdığınız pencereyi kapatmak için exit yazıp ENTER tuşuna basın yada direkt pencereyi X butonundan kapatın.
Eğer bu işe yaramaz ise virüs taraması işlemi yapmanız gerek ama Windows güvenli mod ile başladığında indirdiğiniz antiviris yazılımı düzgün çalışmayacaktır. Yani harici iyi bir antivirüs yazılımı kurup tarama yapabilmeniz için Windows 'un masaüstüne normal yollardan sorunsuz ulaşabiliyor olmanız gerek. Eğer bu işlemi yapabilirseniz önerdiğim antivirüs yazılımları aşağıda yer alıyor.
  • Kaspersky Total Security, Bittedefender Total Security ve Malwarebytes

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam elinize sağlık ghost windowsu sildim LTSC5EX.iso yükledim kaç yıl oldu bunu kullanıyorum hiç yarı yolda bırakmadı mavi ekran hatası almadım tek bir sorunu var o konuda yardımcı olurmusunuz şuraya dizin ekleyemiyorum inanın tek sorunu bu windowsun 
unknown.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Servisler kapalı olabilir. Aşağıdakileri deneyin kapalıysa.

• Başlata Hizmetler yazın ve çalıştırın. Açılan pencerede Windows Search hizmetine çift tıklayın ve açılan pencerede başlangıç türünü otomatik yapın uygula deyin ve başlat seçeneğine tıklayın ve başlayınca tamam seçeneğini kullanın.
  • Herhangi bir klasörde sol yukarıda Görünüm altından Seçeneklere tıklayın. Açılan pencerede Ara sekmesine gelin ve Varsayılanları Geri Yükle seçeneğine tıklayın. Normalde işaretli olması gereken sadece Sistem dizinlerini ekle seçeneği eğer böyle olmazsa varsayılan ayarlar siz manuel işaretleyin ve Uygula/Tamam deyin.
  • Daha sonra dizin oluşturma seçeneklerindeki gelişmiş kısmına tıkladığınızda açılan pencerede Yeniden Oluştur seçeneğine tıkladığınızda bir uyarı alacaksınız tamam dediğinizde işlem başlayacak. Hiçbir müdahale yapmayın ne mouse ne Windows üzerinde bırakın işlem tamamlansın.   
Bunlar en basit yoldan yapılabilecek ayarlar. Birde Regedit ürzerinden 1-2 ayar var ama onları bunlar işe yaramazsa anlatırım.

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Servisler kapalı olabilir. Aşağıdakileri deneyin kapalıysa.

• Başlata Hizmetler yazın ve çalıştırın. Açılan pencerede Windows Search hizmetine çift tıklayın ve açılan pencerede başlangıç türünü otomatik yapın uygula deyin ve başlat seçeneğine tıklayın ve başlayınca tamam seçeneğini kullanın.
  • Herhangi bir klasörde sol yukarıda Görünüm altından Seçeneklere tıklayın. Açılan pencerede Ara sekmesine gelin ve Varsayılanları Geri Yükle seçeneğine tıklayın. Normalde işaretli olması gereken sadece Sistem dizinlerini ekle seçeneği eğer böyle olmazsa varsayılan ayarlar siz manuel işaretleyin ve Uygula/Tamam deyin.
  • Daha sonra dizin oluşturma seçeneklerindeki gelişmiş kısmına tıkladığınızda açılan pencerede Yeniden Oluştur seçeneğine tıkladığınızda bir uyarı alacaksınız tamam dediğinizde işlem başlayacak. Hiçbir müdahale yapmayın ne mouse ne Windows üzerinde bırakın işlem tamamlansın.   
Bunlar en basit yoldan yapılabilecek ayarlar. Birde Regedit ürzerinden 1-2 ayar var ama onları bunlar işe yaramazsa anlatırım.

Teşekkür Ederim İşe yaradı ama bunu bir regedit yani .reg dosyası nasıl kaydedebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece servis komutlarını REG olarak kaydetmek için şunları uygulayabilirsiniz.

• @echo of
  • sc config "Bu tırnak içerisindeki yere tırnak işaretleri olmadan Hizmetler kısmındaki ayar yapacağınız hizmete çift tıklayıp Hizmet Adı kısmındaki ismi yazacaksınız." start=auto
  • exit
NOT : start=auto : Bu kod başlangıç türü ayarının olduğu bölüm. Şuan ki yazan kod otomatik başlatma ayarında. Diğer alternatifler için aşağıdakileri kullanabilirsiniz.

• Auto : Otomatik
  • Demand : El ile başlatma
  • Disabled : Devre Dışı

wattbilgisayarbaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam elinize sağlık ghost windowsu sildim LTSC5EX.iso yükledim kaç yıl oldu bunu kullanıyorum hiç yarı yolda bırakmadı mavi ekran hatası almadım tek bir sorunu var o konuda yardımcı olurmusunuz şuraya dizin ekleyemiyorum inanın tek sorunu bu windowsun
unknown.png
LTSC5EX.iso indirip test etmek istiyorum link yada upload yapma şansınız var mı hocam...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri